UPPTÄCK VÄRLDENS BÄSTA BRUSREDUCERING: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED EN 90 DAGARS RISKFRI PROVPERIOD. MER INFORMATION

BAKOM KULISSERNA

Få en sällsynt glimt av nästa generations Sleepbuds™ II och berättelserna som ledde till den efterlängtade lanseringen. Hör berättelserna från formgivarna, ingenjörerna, produktcheferna, kreatörerna och alla andra som jobbar med att skapa produkterna som du ser och använder varje dag. Ta reda på vad som verkligen händer bakom kulisserna.

BOSE SLEEPBUDS™ II

Tillbaka och bättre än någonsin

Ikoner för Facebook, Twitter, Instagram och Reddit

”Kom tillbaka, Bose Sleepbuds! Jag hoppas verkligen att det finns en ny version på marknaden snart.”

ANVÄNDARE AV DE URSPRUNGLIGA SLEEPBUDS

Vi hörde er klart och tydligt

Det var mycket som var nytt för oss med den första generationen Sleepbuds™ och vägen mot bättre sömn var ojämn. Vi beträdde ny mark genom att skapa något helt nytt och framför allt hjälpte vi personer med sömnproblem att somna och sova ostört på nätterna. När vi utforskade nya vägar stötte vi också på utmaningar. Ingen vet bättre än våra användare. Det gör bara våra framsteg ännu mer värdefulla. och eftersom vi lanserade om dem i september speglar de definitivt recensenternas åsikter om att Sleepbuds™ II är perfekta för sömn.

Nästa generations Bose Sleepbuds™ II är så mycket mer än en uppgradering. Det är ett nytt sätt att uppleva sömn. Vi gör det här för våra lojala användare som för första gången på länge fick en god natts sömn och sedan dess har väntat på vår återkomst. Ni delade med er av era berättelser, problem och bekymmer – vilket ledde till förbättringar som gjorde Bose Sleepbuds™ ännu bättre. Nu när vi presenterar nästa generations Bose Sleepbuds™ berättar vi mer detaljerat om processen bakom produkten och hur vi har kommit tillbaka bättre än någonsin.

Ett litet batteri med lång batteritid

Instagram-logotyp

y.bunashi

”Bose, det här är den bästa och mest oumbärliga produkt som jag köpt men det är min andra enhet. 58 %-problemet är överallt. Fixa det så snart som möjligt.”

Bose-logotyp

I en värld där alla vill ha den mest banbrytande tekniken valde vi en annan riktning för vårt batteri och använde en beprövad, tillförlitlig och säker teknik.” 

Brett Cochran, Hardware Engineering Lead

Hållbar, lätt och liten – med tillräcklig kraft för hela natten. Det är mycket att kräva av ett batteri som är mindre än en ärta. Den andra generationens Sleepbuds™ byggdes runt ett nytt tillförlitligt batteri som även används i hörapparater. Det satte stopp för laddningsproblemen som var orsaken till omdesignen. Vi nöjde oss inte med det.

Mekanikingenjörerna bakom designen har tagit hänsyn till den fina balansen mellan funktion, form och komfort. När de letade efter ett litet och tillförlitligt batteri tänkte de också på komfort och form. De ville ha så mycket kraft som möjligt utan att offra passformen. En storleksökning på en bråkdel av en millimeter kan förstöra balansen mellan komfort och prestanda.

Man kan minst sagt säga att våra designers brinner för detaljerna. Det handlar om subtila förändringar som kunderna kanske inte märker eller ser. Vi har till exempel gjort komponenterna så små som möjligt så att de ska passa runt batteriet och fortfarande sitta bekvämt i örat. Vi har bevarat formen och den rundade designen men vi har lagt till ett tillförlitligt batteri som räcker en hel natt med en laddning.

Bättre anslutning och ett snäpp

Twitter-logotyp

Joe

”… det tar ofta några gånger innan de går att anslutna. Det är samma sak med laddaren. Jag måste försöka ett tag innan jag kan ansluta och ladda Sleepbuds.”

Bose-logotyp

”Vi ville göra en viktig förbättring och ge användarna snabbt och tillförlitligt ljud. Det ledde till nya och förfinade tekniklösningar av hela produkten."

Wayne Tams, Systems Engineer

När det gäller anslutningsproblemen valde teamet en kombinerad metod: att skapa en snabbare, mer tillförlitlig anslutning mellan öronsnäckan och appen, och göra det enklare att ansluta öronsnäckan till fodralet. De som använder nästa generations Bose Sleepbuds™ II kan därför lita på att öronsnäckorna är anslutna medan de sover och laddas när de är i dockan.

Anslutningen är mer stabil och smidig tack vare en uppgraderad Bluetooth® LE-radio, förbättringar av Bose Sleep-appen och tillägget av ett tredje stift mellan öronsnäckorna och fodralet. Det tredje stiftet styr hur Bose Sleepbuds™ II aktiveras för att ansluta snabbare och hanterar batteriladdningen för optimala prestanda. Det leder oss till den enormt förbättrade dockningen och laddningen av öronsnäckorna med en smart, intuitiv användardesign. Det hörs ett behagligt snäpp när du lägger nästa generations Sleepbuds™ II i fodralet. Användarna uppskattade ljudet som kommer av att magneter drar öronsnäckorna på plats. Lysdioder med varmt ljus visar status för laddning och uppdateringar, och bidrar till en diskret helhetsupplevelse. Användarna kan lita på att Sleepbuds™ alltid är klara att användas.

Inget mer gnisslande på natten

Facebook-logotyp

lisap

”Det uppstår ett gnisslande ljud mellan kudden och öronsnäckans plast. Jag limmade fast en liten tygbit på öronsnäckan, ungefär lika stort som en ärta. Nu fungerar de bra.”

Bose-logotyp

”Vi testade 17 färger – utöver färg testade vi formgjutna material och att sätta på en dekal. Vi testade en mängd material.

Natalie Zucker, Mechanical Engineer

Vi testar, justerar och funderar alltid på hur våra produkter passar dig och hur vi kan göra dem bättre. Men vissa saker går inte att förutse och ett gnisslande ljud som uppstår mot kudden kan vara en sådan sak. Vem kunde veta att vissa användare skulle höra ett gnisslande ljud när Sleepbuds™ gneds mot kudden?

Våra lojala användare av den första generationens Sleepbud™ var påhittiga. Kunderna delade med sig av sina hemmagjorda lösningar till andra som också led av ljudet. Uppfinningsrikedomen var stor med t.ex. maskeringstejp, pålimmat tyg och sandpapper. När vi skulle ta fram bekväma öronsnäckor att sova i för nästa generations Bose Sleepbuds™ tänkte vi på gnisslet. Vårt team testade flera olika material och ytor innan de hittade en matt beläggning som tog bort gnisslet en gång för alla.

Bättre dämpning. Bättre ljud. Bättre sömn.

Reddit-logotyp

gr_silver

"Jag kan inte sova utan dem. Jag har provat dem i en månad. De är fantastiska men lägg till några nya ljud!"

Bose-logotyp

”Vi har utökat vårt tidigare innehållspaket och lagt till nya ljudupplevelser som är särskilt utformade för Sleepbuds. Det ger användarna fler alternativ för att slappna av och sova.”

Jeff Miller, Content Programming Lead

Våra kunder gav upphov till förbättringarna av nästa generations Bose Sleepbuds™ II. De är också anledningen till att vi har utökat utbudet med ljudmaskerande ljud, utökat biblioteket med innehåll och uppdaterat Bose Sleep-appen.

Formgivarna arbetade med designen medan mekanikingenjörerna fokuserade på funktionen. Våra ingenjörer inom akustik och digital signalbearbetning (Shaun Ente, Richard Herr och Katie Moenkhaus) justerade maskeringsljuden digitalt för att optimera dem för ett nytt och mer kraftfullt element. Våra kunder kan sova gott med bättre passiv ljuddämpning från de nya öronsnäckorna och fem nya maskeringsljud som dämpar störande ljud på natten, t.ex. snarkningar.

Vårt utvecklingsteam höll en öppen dialog med kunderna för att ta fram ett varierat innehåll och utveckla appen. Och det märks. Den eleganta Bose Sleep-appen med ny design har olika kategorier av innehåll som svar på feedback från användarna av de ursprungliga Sleepbuds™. Innehållet får dig att slappna av och lugnar en hjärna som går på högvarv. Naturupplevelser och Lugn och ro ger dig en mängd olika avslappnande ljud som hjälper dig att varva ner och somna snabbt. Fler ljuddämpande ljud lades till för större variation och för att blockera fler störande ljud på natten. Vi planerar att lägga till fler nya ljud och innehållskategorier i framtiden. Appen utvecklas och växer tillsammans med våra Sleepbud™-användare.

För bättre sömn och snygg design

Färgen, höljet, den runda formen och den mjuka strukturen bidrar till helhetsupplevelsen. Samarbetet mellan industridesign och maskinteknik när det gäller Bose Sleepbuds™ II ledde till en fin balans mellan prestanda, funktion och design. Alla funktioner och förbättringar som användarna ville ha genomfördes och vi skapade en varm, mjuk och inbjudande upplevelse från början till slut.

Praktiska och snygga

Varenda detalj har en plats och funktion. Fodralets varma färg valdes till exempel med svagt ljus i åtanke. Den nya färgen passade också bra in i visionen om en varm helhetsupplevelse. Särskilt i kombination med de nya lysdioderna med varmt ljus som passar i en dämpad sömnmiljö. Det ger bästa möjliga förutsättning att somna och sova ostört.

Bose-logotyp

”De mjukt tonade, neutrala färgerna är inte bara praktiska när belysningen är dämpad utan de passar också in i den övergripande estetiken och bidrar till att skapa en varm, inbjudande upplevelse.”

Nate Schaal och Ethan Norton, Industrial Designers

Små detaljer, stor inverkan

Den rundade formen går igenom hela designen – från fodralet och dockan till de omdesignade bönformade öronsnäckorna. Det ger ett mjukare utseende och skapar en helhetskänsla utan skarpa vinklar och kanter. Den genomgående designen som tagits fram av våra industridesigners ger öronsnäckorna ett varmt och behagligt intryck.

Bose-logotyp

”Vi gav vårt team en tuff utmaning: återskapa Sleepbuds™ med en helt ny batteriteknik, implementera flera förbättringar och gör det så snabbt som möjligt. Jag är stolt över att de klarade utmaningen, trots den pågående pandemin. De fortsatte att jobba för att få Sleepbuds™ till våra kunder.”

Jack Yu, Product Line Manager

Det är de små detaljerna som gör det

De små detaljerna och genomtänkta avvägningarna visar den verkliga effekten av våra kunders ord. Vi genomförde användartester under hela processen för att korrigera problem och förbättra produkten ytterligare. Vi lyssnade på användarna och det syns i varje noggrant övervägd förändring. Vi ville ge våra kunder nästa generations Sleepbuds™ och lägga de tidigare problemen bakom oss för att i stället blicka framåt. Vi vill tacka kunderna som hjälpte oss på resan mot bättre sömn och hoppas att nästa generations Bose Sleepbuds™ II visar att vi verkligen lyssnade på er. Användartesterna och kundinsikterna visar att det finns många personer med sömnproblem och vi önskar dem sinnesro, vilsamma nätter och en god natts sömn.

sv