Gratis frakt och gratis retur
 

DÄRFÖR KAN VÄGEN TILL BÄTTRE SÖMN VARA LJUD

Sov gott. Äntligen. Med lugnande ljud.

Tänk efter. När fick du en god natts sömn sist? Var det innan du började dela säng med en partner som snarkar högt? Var det innan dina högljudda och festglada grannar flyttade in i huset? Låt oss vara ärliga. Det finns få saker som är värre än att ligga i en stor, skön säng och inte kunna somna och sova natten ut.

Sömnbrist är ett stort problem världen runt. Höj din hand om du håller med! Oroa dig inte, du är inte ensam.

60 %

av vuxna över hela världen har problem med att somna, sova ostört eller vakna.

79 %

av vuxna får mindre än sju timmars sömn, 30 % får mindre än sex timmar.

25 %

av paren i USA sover i olika rum, oftast eftersom en av dem snarkar.

Trött kvinna som sitter på sängkanten efter att ha vaknat

Så viktigt är det att sova

Människor behöver få rätt mängd vila för att må bra, hålla sig friska och leva produktiva liv. Jeffrey Ellenbogen som är läkare och leder initiativet Sound Sleep Project säger:

"[Sömnbrist] har kopplats till hjärt- och kärlsjukdomar, psykiska problem och diabetes … och kan leda till att man fungerar sämre under dagen och dra ner på hur produktiv man är på jobbet samt försämra ens koncentrationsförmåga vilket kan orsaka bilolyckor."

Om du inte får tillräckligt med sömn kan du försätta dig själv och andra i fara. Därför är sömn – en god natts sömn – precis det läkaren ordinerar.

Utvilad man som äter frukost i köket

Sov gott, lev gott

Vad händer när du faktiskt får en god natts sömn – varje natt?

Flera studier visar att hjärnfunktionen, hälsan, humöret, utseendet och livskvaliteten förbättras om man sover det rekommenderade antalet timmar per natt. Faktum är att sömn är en av de viktigaste faktorerna för att få ett långt liv – kanske till och med viktigare än mat.

Vad skulle du kunna göra om du fick rätt mängd vila?

Du blir mer snabbtänkt och insiktsfull på jobbet vilket ger dig större chans att få den där befordringen som du länge har velat ha. Du känner dig mer energisk och kapabel att prova något nytt och vara spontan, som att äntligen våga be om den söta killens nummer på kaféet. Och du vaknar pigg, snygg och på bättre humör – redo att ta dig an dagen. Varje dag.

Du slutar aldrig lyssna

Men har du någonsin undrat varför du inte kan sova? Det är faktiskt inte ljud som håller dig vaken. Det är att ljuden förändras. Din hjärna fortsätter att bearbeta skillnaderna i volym, tonhöjd och ton, även när du sover, och oregelbundna ljud kan orsaka förändringar i hjärtfrekvens och blodtryck och undermedvetet väcka känslor. Medan konstanta, ihållande ljud, som vitt brus, kan hjälpa till att distrahera våra hjärnor och maskera oönskade ljud. Därför kanske lösningen till en bättre natts sömn inte är att bli kvitt ljuden utan att ersätta dem med bättre ljud.

Vad är bättre ljud?

Studier visar att vitt brus (eller lugnande ljud) lugnar hjärnan och hjälper dig att somna och sova ostört. Eftersom hjärnan alltid lyssnar på omgivningen stänger de lugnande ljuden ute de störande ljuden och får vårt undermedvetna att i stället fokusera på de mjuka och avkopplande ljuden som inte kräver någon egentlig uppmärksamhet. De lugnande ljuden är enkla för att din hjärna ska slippa bearbeta dem – som en sprakande eld eller en porlande bäck. De låter likadant under hela natten och skapar en ljudridå som maskerar plötsliga ljud, som en dörr som smäller igen, och hjälper dig att sova ostört.

Vårt mål är att du ska få din bästa natts sömn. Någonsin.

Boses mångåriga uppdrag är att skapa produkter som förbättrar människors liv. Och sömnbrist är ett stort problem för en majoritet av befolkningen. Så vi skapade en enkel lösning som kan hjälpa miljontals människor. Bose ljuddämpande sleepbuds™ är små, helt trådlösa och sitter bekvämt hela natten. I stället för att streama musik spelar de upp ljud som maskerar oönskade ljud, så att du kan sova ostört. Äntligen.