Lägga till ett musikbibliotek i SoundTouch

Gäller:

mer...

Musikbibliotek som du ska lägga till i ditt SoundTouch-konto måste vara lagrade på något av följande:

En NAS-enhet (Network Attached Storage)

En dator med iTunes eller Windows Media Player

Bara musik som är lagrad i datorns iTunes Music-mapp (för iTunes-bibliotek) eller My Music-mapp (för Windows Media Player-bibliotek) är tillgänglig i SoundTouch-appen.

Obs! Det går inte att lägga till bibliotek som lagras på en mobil enhet (dvs. en smarttelefon eller en surfplatta). Överför musiken från den mobila enheten till en dator eller en NAS-enhet. Lägg sedan till ett SoundTouch-musikbibliotek från datorn eller NAS-enheten.

Så här lägger du till ett musikbibliotek:

Öppna SoundTouch-appen. Om inte appen är installerad hämtar du den till den mobila enheten eller datorn

• För datormusikbibliotek öppnar du appen i datorn där biblioteket är lagrat
  • För musikbibliotek på en NAS-enhet öppnar du appen i en dator eller en mobil enhet

I SoundTouch-appen väljer du menyikonen (≡) i det övre vänstra hörnet följt av Lägg till tjänst
Obs! Om inte menyikonen (≡) syns på datorn eller surfplattan kanske sidomenyn redan är öppen

Välj Musikbibliotek på dator om musiken är lagrad på en dator, och välj Musikbibliotek på NAS om musikbiblioteket är lagrat på en NAS-enhet

Obs! Endast ett bibliotek per dator är tillåtet. Om ett bibliotek redan finns för en dator från vilken du försöker att skapa ett nytt bibliotek markerar du datorns befintliga bibliotek och väljer Ta bort musikbibliotek så att det nya biblioteket kan läggas till.

Välj musikbiblioteket som ska läggas till:

• För datormusikbibliotek väljer du typen av bibliotek som ska läggas till genom att trycka på den blå cirkeln bredvid iTunes eller Windows Media Player
  • För NAS-enhetsbibliotek väljer du biblioteket som ska läggas till genom att trycka på den blå cirkeln bredvid det. Om inte biblioteket syns väljer du Uppdatera. Om det fortfarande inte syns kontrollerar du att enheten är påslagen och ansluten till samma nätverk som enheten som kör SoundTouch-appen

Ange ett namn på biblioteket och välj Lägg till musikbibliotek

Sedan är biblioteket tillgängligt i SoundTouch-appen när du trycker på menyikonen (≡) > Musikbibliotek.
Obs! Om inte menyikonen (≡) syns på datorn eller surfplattan kanske sidomenyn redan är öppen

Aktivera delning i iTunes eller Windows Media Player

Om du använder ett iTunes- eller Windows Media Player-bibliotek ska du aktivera delning av biblioteket.

För iTunes:

• Öppna iTunes > Redigera > Inställningar > Avancerat. Kontrollera att kryssrutan Dela iTunes Library-XML med andra program är markerad
  • Öppna iTunes > Redigera > Inställningar > Delning. Kontrollera att kryssrutan Dela mitt bibliotek i det lokala nätverket är markerad. Markera sedan Dela hela biblioteket

För Windows Media Player:

• Öppna Windows Media Player > Direktuppspelning. Välj Tillåt fjärrstyrning av spelaren
  • Öppna Windows Media Player > Direktuppspelning. Välj Tillåt automatiskt att enheter spelar upp mina mediefiler