90 dagars riskfri provperiod, 2 års garanti och kostnadsfri standardleverans för beställningar över 450 SEK

Förfalskade produkter

Det enda du kan göra för att försäkra dig om att produkten du köper är en äkta Bose-produkt är att handla direkt från Bose eller via en auktoriserad Bose-återförsäljare. Bose-produkter som du som konsument köper direkt från Bose eller av en auktoriserad Bose-återförsäljare, online, per telefon, i en katalog eller butik, är garanterat äkta och levereras med Boses begränsade garanti.

Det kan vara riskabelt att handla från återförsäljare som inte är auktoriserade. Om säljaren inte kan visa upp ett kvitto som intygar att produkten är köpt av en auktoriserad återförsäljare gäller inte Boses begränsade garanti. Produkter köpta av obehöriga återförsäljare kan dessutom vara förfalskade eller stulna och om du försöker sälja en sådan produkt vidare riskerar du avsevärt skadeståndsansvar och/eller rättsliga påföljder.

Vad du ska titta efter och hur du ska agera

Det finns många piratkopierade produkter på marknaden. Bose har fått kännedom om att det förekommer piratkopierade versioner av ett flertal Bose-hörlurar, inklusive QuietComfort 35-, 25-, 20/20i-, 3- och 15-hörlurar, QuietContol 30, SoundLink-, SoundSport-, SoundTrue-, SoundTrue Ultra-, FreeStyle-, IE2-, MIE2/MIE2i-, SIE2/SIE2i-, OE2/OE2i-, AE2/AE2i- och Bluetooth®-hörlurar, samt SoundLink III-, II-, Mini-, Color-, Micro-, Revolve- och Revolve+, samt SoundWear Companion-högtalare som säljs av icke-auktoriserade försäljare via populära auktionswebbplatser och e-butiker, samt på loppmarknader. I vissa fall har säljare i Kina hävdat att de säljer äkta ”OEM”-hörlurar, trots att det rör sig om piratkopior. Den här typen av produkter säljs vanligen till ett lägre pris än hos Bose och auktoriserade Bose-återförsäljare, men priserna är inte så låga att kunden har anledning att misstänka att det rör sig om förfalskningar.

De förfalskade produkterna och deras förpackningar är till utseendet oerhört lätta att förväxla med äkta Bose-produkter, men de håller inte samma höga kvalitet i fråga om prestanda som äkta Bose-produkter. Förfalskarna arbetar hårt för att få sina produkter att se ut som äkta Bose-produkter. Förpackningarna innehåller garantiregistreringskort och produkterna förses med serienummer, som till formen påminner om riktiga Bose-serienummer, allt för att de ska verka äkta. Det är extremt svårt att se skillnad på förfalskade och äkta produkter. Om du misstänker att du kan ha köpt en förfalskad Bose-produkt ber vi dig att kontakta Report_Counterfeits@bose.com, så att vi kan hjälpa dig att avgöra om det rör sig om en förfalskning eller inte.

Hörlurar och trådlösa högtalare är de Bose-produkter som förfalskas i störst utsträckning, men vi har även stött på förfalskningar av vissa äldre högtalarmodeller, till exempel högtalarsystemen 101 och 301, samt högtalaren Panaray 502 A. Varumärket BOSE används ibland på produkter som inte alls liknar någon av de produkter vi för närvarande tillverkar, t.ex. karaokemikrofoner. Det bästa sättet att skydda sig mot alla typer av förfalskningar är att alltid handla av auktoriserade återförsäljare.

Tre sätt att undvika bedrägeri:
Handla direkt från Bose, online, per telefon eller i någon av Boses egna butiker. Bose.com är Bose Corporations officiella webbplats för invånare i USA och dess territorier. Om du vill köpa en produkt nu kan du vara säker på att du får en äkta Bose-produkt.

Håll utkik efter det officiella Bose Authorized Dealer-märket som finns på vissa återförsäljares webbplatser.*

Kontakta oss om du undrar om en återförsäljare är auktoriserad. Om du bor i USA kan du ringa 1-800-999-2673 eller skicka ett e-postmeddelande till support@bose.com. Om du bor utanför USA, gå till Bose Worldwide för kontaktuppgifter för ditt land. En representant för Bose kontrollerar namnet på återförsäljaren eller webbplatsen du vill handla från, och meddelar dig om det är en auktoriserad Bose-återförsäljare.

Om du vill anmäla en misstänkt Bose-piratkopia mejlar du till Report_Counterfeits@bose.com. Tack för att du hjälper oss att stoppa spridningen av förfalskade produkter.

Bose Corporation
Framingham, Massachusetts, USA

* Det är inte alla Bose-auktoriserade återförsäljare som använder märket.