Bose® Bluetooth®-headset – Uppdatering

Varför uppdatera headsetet?

Ditt Bose Bluetooth® -headset har utformats för att under flera års tid fungera ihop med en rad olika mobila enheter. Det kan behövas periodiska uppdateringar för att headsetet ska förbli kompatibelt med produkter som har lanserats efter headsetets tillverkningsdatum.

Minimisystemkrav

För datorer med Windows:

• Processor på 300 MHz (1 GHz för Vista eller Windows 7), 32 eller 64 bitar
  • 128 MB RAM (Windows XP); 512 MB RAM (Vista Home Basic); 1 GB (övriga Vista-versioner och Windows 7, 32 bitar); 2 GB (Windows 7, 64 bitar)
  • Internetanslutning
  • 30 MB ledigt utrymme på hårddisken
  • USB 1.1-, 2.0- eller 3.0-port

För Mac-datorer:

• OS-version 10.5 (Leopard), 10.6 (Snow Leopard) eller 10.7 (Lion)
  • Intel-processor
  • 512 MB RAM (Leopard), 1 GB (Snow Leopard)
  • Internetanslutning
  • 40 MB ledigt utrymme på hårddisken
  • USB 1.1-, 2.0- eller 3.0-port

Förberedelser

Börja med att hämta uppdateringsprogrammet för Bose SoundLink® around-ear Bluetooth®-hörlurar och spara det på din dator.

Anmärkning för Windows-användare:

Om du har flera användarkonton på datorn kan du behöva ange administratörens inloggningsuppgifter för att kunna köra programmet.

När programmet har hämtats ombes du ansluta headsetet till datorn via en mikro-USB-kabel. Använd laddningskabeln som låg i produktförpackningen eller en liknande kabel som du kanske redan har.

Kontrollera att Bose Bluetooth® -headsetet är fulladdat innan du kör uppdateringsprogrammet.

Starta programmet

För Windows:

I fönstret Filhämtning klickar du på Kör eller Spara

Om du väljer Kör: Följ anvisningarna för hur uppdateringen ska utföras.

Om du väljer Spara: Välj en plats där filen (Bose_BT_Headset_Update.exe) ska sparas. Starta sedan programmet från hårddisken och följ uppdateringsanvisningarna.

För Mac:

Vänta medan datorn hämtar filen. Den kommer att visas som en hårddiskikon på skrivbordet.

Ett fönster öppnas. Dra programfilen med uppdateringen till skrivbordet enligt anvisningarna (dubbelklicka på ikonen om fönstret inte öppnas).

Starta sedan uppdateringsprogrammet från skrivbordet och följ uppdateringsanvisningarna.

Felsökning

Försök med följande innan du startar om uppdateringsprogrammet:

Kontrollera att internetanslutningen fungerar.

Se till att USB-kabeln är ansluten till datorn och till Bose® Bluetooth®-headsetet

Håll ned knapparna Volym upp (+) och Volym ned (-) och samtalsknappen samtidigt i minst fem sekunder tills batteriindikatorn blinkar grön

Om problemet kvarstår kontaktar du Bose kundtjänst på 1-877-335-2073 (USA) eller 1-87-701-2175 (Kanada).

Hjälpmenyn kan användas under hela uppdateringsprocessen. Via hjälpmenyn öppnar du följande:

Licensavtal: Läs igenom licensavtalet.

Information om kundsupport: Visa global kontaktinformation för Bose

Systeminformation: Visa information om Bose® Bluetooth®-headsetets aktuella systemversion samt information om datorn och operativsystemet

Vanliga frågor

Vad är syftet med uppdateringen av den inbyggda programvaran för Bose Bluetooth-headsetet?

Programmet möjliggör enkel och omedelbar systemuppdatering direkt till datorn och till Bose Bluetooth® -headsetet.

Varför ska jag uppgradera headsetets inbyggda programvara?

Det kan behövas periodiska uppdateringar för att Bose Bluetooth® -headsetet ska förbli kompatibelt med mobila enheter som har lanserats efter headsetets tillverkningsdatum.

Kan uppdateringen göras på både PC- och Mac-datorer?

Ja. PC- eller Mac-datorn som används till uppdateringen måste uppfylla minimisystemkraven som står på hämtningssidan.

Hur ansluter jag mitt Bose Bluetooth-headset till min PC/Mac?

Du kan använda USB-laddningskabeln som följer med headsetet. Du kan även använda valfri mikro-USB-kompatibel USB-kabel, som vanligtvis följer med digitalkameror eller GPS-enheter.

Påverkas datorn av uppdateringen?

Temporära arbetsfiler skapas och används medan programmet körs. När programmet har avslutats och stängts raderar det alla tillfälliga arbetsfiler och lämnar kvar drivrutinen och den hämtade programfilen (endast på Windows-datorer). Programfilen kan tas bort från datorn när uppdateringen är klar. Vi rekommenderar dock att du låter drivrutinen vara kvar på datorn för att underlätta framtida uppgraderingar.

Hur lång tid tar uppdateringen?

Uppdateringen kan ta upp till fem minuter att slutföra.