90 dagars riskfri provperiod, 2 års garanti och kostnadsfri standardleverans för beställningar över 450 SEK

Ansluta en tv till en Wave®-radio

Ljudutgångar är inte standard hos alla tv-modeller. På vissa tv-apparater kan det finnas flera ljudutgångar medan andra inte har några.

Obs! De flesta tv-apparater har dubbla RCA-kontakter för ljudet. För aux-ingången på Wave®-radion används en enda stereoanslutning på 3,2 mm. Du behöver en ljudadapter om du vill kunna ansluta en tv med RCA-kontakter. Sådana adaptrar hittar du i de flesta elektronikbutiker.

Nedan beskriver vi olika sätt att ansluta en tv till Wave®-radion.

Om det inte finns några ljudutgångar på tv:n kan du ansluta Wave®-radion till en annan ljudutgång på en annan källa, till exempel en dvd-spelare eller kabel-/satellitbox. Endast ljudet från den anslutna källan spelas upp i Wave®-radion.

Om tv:n har två uppsättningar med ljudutgångar märkta med FIXED (FIX) och VARIABLE (VAR), ska du använda utgångarna märkta FIXED (rekommenderas för bästa ljudkvalitet).

Om det bara finns ljudutgångar märkta VARIABLE (VAR) på tv:n ansluter du Wave®-radion till dessa. Då måste du dock slå av de interna tv-högtalarna. Anvisningar om hur du gör det hittar du nedan.

Spela upp tv-ljudet i Wave®-radion

Du bör slå av de interna tv-högtalarna om du vill spela upp tv-ljudet i en Wave®-radio – det ger bäst effekt. I tv:n kan det finnas ett menyalternativ där du kan välja att stänga av och sätta på de interna tv-högtalarna. Det kan också finnas ett menyalternativ för att välja FIXED eller VARIABLE ljudutgång. Om det är möjligt ska du välja FIXED för att på så sätt få den bästa ljudkvaliteten.

Här visar vi dig hur du gör (det här är allmänna anvisningar, så läs gärna också handboken till just din tv):

Välja FIXED- eller VARIABLE-ljudutgång på tv:n

Om du har en tv med utgångar där det står "FIX" eller "FIXED", kan det vara så att du slipper göra något aktivt val. Om du anslutit till någon annan sorts utgång på tv:n kan du göra följande för att kontrollera att det sänds en fast signal till Wave®-radion:

Gå till ljudmenyn på tv-skärmen med hjälp av fjärrkontrollen. I de flesta fall gör du detta genom att trycka på menyknappen och sedan välja "Audio" (Ljud).

Leta reda på menyalternativet för "utgående ljud" i tv-menyn och välj "Fixed".

Om du väljer "Fixed" slår du sedan av tv-högtalarna (se "Slå av de interna tv-högtalarna" nedan), stänger ljudmenyn och sänker volymen på tv:n så lågt det går.

Om det inte finns något alternativ för utgående ljud slår du av tv-högtalarna (se "Slå av de interna tv-högtalarna" nedan), stänger ljudmenyn och justerar ljudnivån tills den står på cirka 80 % av maxvolymen.

Slå av de interna tv-högtalarna

Hos nyare tv-apparater finns det normalt ett menyalternativ för att stänga av högtalarna. På äldre apparater finns en omkopplare på baksidan, i närheten av ljudutgångarna, där du kan stänga av/sätta på högtalarna.

I inställningsmenyn på tv-apparaten:

Gå till ljudmenyn på tv-skärmen med hjälp av fjärrkontrollen. I de flesta fall gör du detta genom att trycka på menyknappen och sedan välja "Audio" (Ljud).

Leta reda på menyalternativet för att "stänga av/sätta på" högtalarna, välj att "stänga av" och stäng menyn.

Obs! Om du inte hittar något alternativ för att slå av tv-högtalarna stänger du menyn och sänker volymen så lågt det går.

Använda på/av-brytaren för högtalare:

Om högtalaromkopplarna finns på baksidan av tv:n, placerar du dem i positionen så att högtalarna stängs "av" och justerar ljudet i tv:n så att det blir cirka 80 % av maxvolymen.

Hjälpte den här informationen?

Tack för feedbacken. Skriv gärna fler kommentarer här nedanför.
Vad synd att sidan inte levde upp till dina förväntningar. Berätta gärna hur din upplevelse var och hur vi kan göra den bättre.
Skicka
Ti ringraziamo per aver fornito ulteriore feedback