Ansluta ett headset i ett flygplan

Du kan köra A20® Aviation-headsetet i flygplansnätet (med en 6-stiftskontakt) eller använda endast batterier (dubbel kontakt).

Använda 6-stiftskontakten

Om du stoppar in en 6-stiftskontakt i 6-stiftsuttaget drivs headsetet via flygplansnätet plus att du får intercom. Du måste låta en behörig installatör installera ett 6-stiftsuttag i flygplanspanelen om du vill kunna driva headsetet via flygplansnätet. Vi har en adapter som du kan använda för att konvertera en 6-stiftskontakt till dubbel flygplanskontakt för flexibel anslutning.

Ansluta ett headset

Anslut 6-stiftskontakten till uttaget genom att anpassa den smala skenan på kontakten till (porten/skenan på) själva uttaget.

Tryck in kontakten i uttaget så den sitter ordentligt.

Koppla ur headsetet

Dra i hylsan/manteln nedtill på 6-stiftskontakten.

Fortsätt att dra försiktigt.

Dra inte ut kontakten innan du har dragit undan hylsan. Du kan råka skada både kabeln och instrumentpanelen om du tar bort kontakten med våld.

Ansluta med dubbla flygplanskontakter

Den vanligaste batteridrivna versionen av headsetet har två flygplanskontakter (g/a) som du ansluter till flygplanet. De två kontakterna ser snarlika ut, men kontakten till mikrofonen är kortare och tunnare samt har en lite annan form än intercom-kontakten (den nedre kontakten).