Kontrollknappsfelsökning

Svara/avsluta- och volymknappar fungerar inte eller bara ibland.

Det finns inte stöd för alla funktioner i alla program. Volym- och svara/avsluta-knapparna har utformats speciellt för att fungera med iPhone®-program och kärnprogram från Apple®. Program från tredje part och icke-Apple-produkter har eventuellt ingen eller begränsad funktionalitet. Om svara/avsluta- och volymknapparna inte fungerar som de ska kan du prova följande:

Koppla ur och sätt tillbaka ingångskabeln från telefonen. Ingångskabeln kan sitta löst eller inte ha satts i ordentligt. Koppla ur kabeln från telefonen och sätt i den igen

Se till att du trycker på svara/avsluta-knappen i mitten och inte i kanterna

Se till att knappen inte har fastnat i nedtryckt läge. När du trycker på knappen ska den tryckas ned och sedan hoppa tillbaka till sitt ursprungliga läge. Du kan kontrollera om knappen har fastnat genom att trycka på den några gånger

Se till att läget ”shake-to-shuffle” (skaka för att byta låt) är avstängt på din iPod eller iPhone. Den här funktionen, som finns på nyare modeller, gör att du kan byta det spår som spelas upp just nu genom att skaka enheten. Om funktionen inte är avstängd kan den aktiveras av misstag, till exempel när du lägger din iPod i fickan. Stäng av funktionen och kontrollera sedan svara/avsluta-knappen igen