Kontrollknapp, felsökning

Svara/avsluta- och volymknappar fungerar inte eller bara ibland.

Det finns inte stöd för alla funktioner i alla program. Volym och svara/avsluta-knapparna är utvecklade för iPhone®- och egenutvecklade Apple®-program. Det är inte säkert att tredjepartsprogram och produkter som inte kommer från Apple kan användas. Om svara/avsluta- och volymknapparna inte fungerar som de ska kan du prova följande:

• Koppla ur och sätt tillbaka ingångskabeln från telefonen. Det kan hända att kabeln sitter löst eller inte är isatt ordentligt. Koppla ur kabeln från telefonen och sätt i den igen
  • Se till att du trycker på svara/avsluta-knappen i mitten och inte på sidan
  • Kontrollera att knappen inte har fastnat i nedtryckt läge. När du trycker på den ska den gå tillbaka till sitt ursprungliga läge. Om du trycker på knappen några gånger och ingenting händer har den fastnat
  • Se till att läget ”shake-to-shuffle” (skaka för att byta låt) är avstängt på din iPod eller iPhone. Funktionen, som finns på nyare modeller, gör att du kan byta låt genom att skaka på enheten. Om funktionen inte är avstängd kan den aktiveras av misstag, till exempel när du lägger din iPod i fickan. Stäng av funktionen och kontrollera svara/avsluta-knappen igen