Problem med att använda Bose SoundTouch Control Skill för Amazon Alexa

Gäller:

mer...

Med Bose SoundTouch Control Skill kan Alexa styra uppspelning, volym och ström på dina SoundTouch-system och ge hjälp med kommandon samt information om vad som spelas upp.

Obs! Bose SoundTouch Control Skill för Amazon Alexa är endast tillgänglig för konton med språkinställningen amerikansk engelska. Övriga språk stöds inte. Amazon Alexa finns inte på alla språk eller i alla länder.

Tänk på följande om du har problem med Alexas respons på SoundTouch-kommandon:

Säg ”be Bose” innan kommandot som är avsett för Bose-produkten. Exempel: I stället för att säga ”Alexa, höj volymen” säger du ”Alexa, be Bose att höja volymen”.

Prova att säga kommandot på ett annat sätt. Alexa kan tolka fraser på många sätt, så försök säga kommandot på ett annat sätt

Om Alexa inte hittar ditt system:

• Spela upp något på systemet utan att använda Alexa (dvs. spela upp något med hjälp av systemknapparna – för gällande system – eller med hjälp av SoundTouch-appen). Detta kan hjälpa till att återupprätta en anslutning
  • Återställ systemet genom att koppla från strömsladden i en minut (för SoundTouch Portable måste systemet återställas genom att du håller knappen AUX intryckt i cirka 15 sekunder tills inget visas på skärmen)
  • Återställ Alexa-enheten genom att koppla bort strömsladden i en minut

Använd typiska rumsnamn för ditt SoundTouch-system för att hjälpa Alexa hitta dem (dvs. använd ”kontor”, ”sovrum” eller ”källare” i stället för ”Johns kontor”, ”sovrum 3”; eller ”ST300 källare”). Använd även blanksteg i namn med flera ord (t.ex. ”vårt sovrum” i stället för ”vårtsovrum”). Försök att undvika specialtecken och siffror i systemnamn

Om du vill byta namn på ett SoundTouch-system öppnar du SoundTouch-appen och väljer Meny (≡) > Inställningar > Högtalarinställningar > [systemnamn] och trycker eller klickar sedan på fältet Högtalarnamn för att redigera namnet

Du måste aktivera Bose Skill i Amazon Alexa-appen för att det ska gå att styra musiktjänster. Skill stöder Amazon Music, Pandora, TuneIn, SiriusXM och iHeartRadio

Lägg till en eller flera musiktjänster som du vill använda i Alexa-appen genom att gå till Meny > Inställningar > Musik & Media. När de har lagts till ber du Alexa att styra SoundTouch-systemet. Se till att använda namnet du gav ditt system i SoundTouch-appen. Om du till exempel har kallat systemet ”köket” säger du ”Alexa, spela jazz i köket”.

Du kan också be Alexa om hjälp med vilka SoundTouch-kommandon som går att använda. Begär hjälp genom att säga ”Alexa, be Bose om hjälp”.