Använda batteriet (tillval)

Du kan köpa till ett batteri så att du kan bära med dig och använda SoundLink® Air-systemet var du än befinner dig. Kontakta din lokala auktoriserade Bose®-återförsäljare eller besök www.Bose.com om du vill ha hjälp. Se efter i kontaktlistan i snabbstartsguiden om du vill kontakta Bose per telefon. Sätt i batteriet genom att följa instruktionerna som medföljer batteriet.

VARNING! Använd endast originalbatterier från Bose eller auktoriserade Bose-återförsäljare. Bose kan inte garantera säkerhet, kompatibilitet eller funktionalitet om du använder SoundLink® Air-musiksystemet med batterier från andra tillverkare.

Batteriindikatorn

Batteriindikatorn på framsidan visar när du behöver ladda batteriet. Om indikatorn blinkar rött ligger laddningsnivån på 20 % eller mindre. Det innebär att batteriet behöver laddas.

Ett fulladdat batteri kan användas i cirka tre timmar om SoundLink® Air-systemet är inställt på full volym. Hur snabbt batteriet laddas ur beror på musiktyp och volyminställningar. Du kan förlänga batteritiden betydligt genom att sänka volymen.

Manuell batterikontroll

Batteriindikatorn är vanligtvis släckt för att batteriet ska dra mindre energi. Om du vill kontrollera laddningsnivån håller du in POWER-knappen och noterar färgen på batteriindikatorn.

Strömsladd

• Grön: 70 % eller mer laddning kvar
  • Gul: 20 % till 70 % laddning kvar
  • Blinkar rött: 20 % laddning eller mindre (behöver laddas)

Obs! Batteriet bör bytas ut om batteriindikatorn fortfarande lyser gult efter 10 timmars laddning eller om systemets batteritid försämras markant.

Batteriskyddsläge

Om batteriet inte laddas och SoundLink® Air-systemet inte används på 14 dagar, kommer systemet att försättas i batteriskyddsläge för att bevara laddningen. Du återaktiverar SoundLink® Air-systemet genom att ansluta nätadaptern till systemet och ladda batteriet.

Ladda batteriet

Du laddar batteriet genom att ansluta nätadapterns strömsladd till strömuttaget på baksidan av SoundLink® Air-systemet och sedan ansluta nätadaptern till ett fungerande eluttag. Vi rekommenderar att du laddar batteriet i tio timmar. En indikatorlampa lyser gult när batteriet laddas och släcks när batteriet är fulladdat.

TÄNK PÅ: Batteriet måste laddas helt innan du använder Wi-Fi-konfigurationsprogrammet eller gör en systemuppdatering när systemet körs på batteriström. Dessa funktioner fungerar inte korrekt om batteriet inte är fulladdat. Obs! Efter 30 minuters inaktivitet då systemet går på batteri försätts det automatiskt i standbyläge och en eventuell Wi-Fi-anslutning avbryts. Tryck på valfri systemknapp för att slå på strömmen igen.