Dålig ljudkvalitet från en ansluten enhet

Om du inte får det ljud du förväntar dig av ditt system kan du testa med följande:

Placera högtalaren så att den sprider ljudet i lyssningsområdets riktning. Om den placeras fel kan ljudtäckningen vara bristfällig i vissa lyssningsområden. Högtalaren kan placeras plant vertikalt, lutad bakåt/vinklad uppåt vertikalt eller lutad bakåt/vinklad uppåt horisontellt. Dessutom inkluderar högtalarens undersida en adapter för montering på ett högtalarstativ som har en 35 mm-pelare.

Använd ToneMatch-reglaget för att optimera ljudet på den anslutna ljudkällan om du använder ingångarna 1 eller 2:

• För reglaget till högerläget när du ansluter en röstmikrofon
  • För reglaget till mittläget när du ansluter en gitarr
  • För reglaget till vänsterläget/OFF när du ansluter en annan källa

Om den anslutna enheten har en egen volymkontroll ska du kontrollera att den inte har ställts in för högt eller lågt. Om enhetens ljudnivå är för hög kan det orsaka förvrängt ljud. Om enhetens ljudnivå är för låg kan det också påverka ljudkvaliteten

Stäng av och välj neutralläget för bas, diskant eller andra EQ- och ljudbearbetningsinställningar på den anslutna enheten. Leta upp dessa inställningar både i enhetens ljudinställningar och i inställningarna för appen som används, om tillämpligt

Ingångarna 1 och 2 är mono

• Använd en stereo-till-mono-adapter för att ansluta till en stereoenhet. Annars hörs inte ljud från en av de två stereokanalerna
  • Om enheten har panoreringskontroller för du dem helt till vänster

Om ljudenheten har flera utgångar, till exempel en mixer med flera utgångar, ska du prova en annan utgång

Försök ansluta ljudenheten med olika kablar

Starta om högtalaren genom att koppla från strömsladden i 30 sekunder

Om tillgängligt ska du ansluta ljudenheten till en annan högtalare för att avgöra om problemet ligger hos enheten eller högtalaren