KAN SKICKAS UT INOM 1-2 ARBETSDAGAR MED EN 90 DAGARS RISKFRI PROVPERIOD OCH GRATIS STANDARDLEVERANS FÖR BESTÄLLNINGAR PÅ 450 KR ELLER MER

Dålig FM-radiomottagning

Vad kan jag göra för att åtgärda dålig FM-mottagning?

Kontrollera om det finns FM-störningar. FM-antennen som är ansluten till systemet kanske fångar upp externa störningar. Gör så här för att bestämma om detta är fallet:

Kontrollera att antennen är placerad inom en meter från andra elektroniska eller elektriska enheter som exempelvis en tv, kabelbox, trådlös internetrouter, dimmer, lysrör/energisparlampa, blinkande lampor, mikrovågsugn eller liknande apparater.

Koppla bort enheter i närheten av antennen för att utesluta dem som möjliga störningskällor.

I vissa fall kan störningen bero på elanslutningen. Att flytta elkabeln till ett annat uttag, som inte är kopplat till samma krets som någon av de tidigare nämnda apparaterna, kan avhjälpa problemet.

Placera antennen på ett annat ställe. Om detta löser problemet ska du hålla den så långt bort som möjligt från andra enheter och dess elkablar (minst ca 1 meter).

Prova ett annat vägguttag. Vägguttaget kan orsaka störningar, surr eller avbrott, eller ojämn spänning.

Prova med att flytta FM-antennen något. Om mottagningen förbättras ska du fortsätta flytta antennen i den riktningen. När mottagningen börjar försämras flyttar du tillbaka antennen något i motsatt riktning. Sträck ut antennen så mycket som det går. Signaler från en FM-station skickas längs "en synlig linje" så FM-mottagningen kan vara sämre i en dal eller nära marknivån i städer med höga byggnader

Hjälpte den här informationen?

Tack för feedbacken. Skriv gärna fler kommentarer här nedanför.
Vad synd att sidan inte levde upp till dina förväntningar. Berätta gärna hur din upplevelse var och hur vi kan göra den bättre.
Skicka
Ti ringraziamo per aver fornito ulteriore feedback