Ställa in sleepbuds

Innan du börjar

Sleepbuds är konstruerade för att maskera störande ljud medan du sover. De kan därför påverka din förmåga att uppfatta andra ljud från t.ex. larm, varningssystem, människor eller husdjur.

Ställ in en lämplig volym

Ställ in en lämplig volymnivå så att du hittar rätt balans mellan ljuddämpningen och omgivande ljud. Volymen bör vara tillräckligt hög för att maskera ljud som stör sömnen, men inte så hög att du inte hör de ljud som du vill kunna höra.

I Bose Sleep-appen ställer du in volymen på den lägsta nivån. Öka sedan volymen gradvis tills du når en behaglig nivå. Ju lägre volym desto mer sannolikt är det att du hör de ljud som du vill kunna höra.

Tips för att höra det du vill höra

Gör följande om du är orolig för att inte höra ljud som du vill kunna höra medan du använder sleepbuds:

Grundläggande tips:

• Du får en avisering i Bose Sleep-appen om volymen höjs över en viss nivå. Ställ in volymen under den nivån för att öka din hörseluppfattning av omgivningen. Vår forskning tyder på att det förbättrar din förmåga att höra omgivande ljud medan du använder sleepbuds.
  • Om du sover med någon kan du eventuellt förlita dig på att din partner håller dig medveten om omgivningen medan du använder sleepbuds.

Avancerade tips:

Med dessa tips maskerar sleepbuds ljud mindre effektivt, men ökar hörseluppfattningen av omgivningen ytterligare.

• Använd bara en sleepbud
  • Ställ in det lugnande ljudet till att upphöra efter en viss tid i stället för att det spelas upp hela natten. Det gör du genom att ställa in en vilotimer för det lugnande ljudet i Bose Sleep-appen

Hämta Bose Sleep-appen

Hämta den kostnadsfria Bose Sleep-appen. Den behövs för att styra sleepbuds, hantera väckningslarm, välja lugnande ljud och konfigurera avancerade inställningar.

Slå på sleepbuds

Med Bose-logotypen vänd mot dig skjuter du laddningsfodralets lock från dig för att öppna det.

Vänta tills sleepbuds laddningslampor långsamt blinkar vit och ta sedan ut sleepbuds ur laddningsfodralet.

Stänga av sleepbuds

Lägg sleepbuds i laddningsfodralet när du vill stänga av dem. Vänta tills sleepbuds laddningslampor långsamt blinkar vit och stäng sedan fodralet.

Anslut den mobila enheten

När du har tagit ut sleepbuds ur laddningsfodralet öppnar du Bose Sleep-appen och följer anvisningarna. Med Bose Sleep-appen kan du styra sleepbuds, hantera väckningslarm, välja lugnande ljud och konfigurera avancerade inställningar.

Koppla från en mobil enhet

Koppla från enheten i Bose Sleep-appen.

Obs! Det går även att koppla från enheten genom att avaktivera dess Bluetooth-funktion. Om du avaktiverar Bluetooth-funktionen på enheten frånkopplas även alla övriga enheter.

Återansluta en mobil enhet

När sleepbuds slås på återansluts de automatiskt till den senast anslutna enheten.

Obs! Enheten måste befinna sig inom 9 meters räckvidd och vara påslagen.