ProFlight Series 2 Aviation headset

Försäljning från 2019 – aktuell

Inget hittades. Ange en giltig sökning (dvs. anslutningshjälp, inget ljud från hörlurar osv.).

Ingen ljud- och brusreducering i en enda öronkåpa

Om ANR-funktionen (Active/Acoustic Noise Reduction) i hörlurarna inte filtrerar bort brus på ena sidan av headsetet och du inte heller får något ljud från den sidan kan du försöka med följande:

Kontrollera volyminställningen på snabbtelefonen/radion.

Justera volymknappen på intercom- och/eller radi oan dliste nför  ändring av volymnivån.

Sätt tillbaka headsetkabeln i flygplanspanelen.

1. Koppla bort den nedåtkopplade kabeln där den ansluts till panelen
  2. Inspektera anslutningarna med avseende på skador eller skräp och avlägsna eventuellt skräp som hittas. Om någon av anslutningarna är skadade kan de behöva bytas ut
  3. Återanslut den nedre kabeln ordentligt till panelen
Obs! Vanligtvis hörs ett klickande eller knäppande ljud när kontakten kopplas in och ut ur uttaget. Det här ljudet bekräftar att headsetet tar emot ljud.

Kontrollera om 6-stifts-till-G/A-adaptern används.

Om du använder 6-stifts/A-adapterkabeln ska du kontrollera kabelns skick och dess kontakter. Om adaptern är skadad byter du ut den.

Kontrollera att åtkomstluckan och kabelanslutningarna sitter ordentligt på båda sidor av headsetet.

Kabeln till produkten kan anslutas till antingen vänster eller höger sida. På motsatt sida täcker åtkomstluckan kabelkontakten. Se till att både kabeln och kåpan är ordentligt anslutna. Om något av dem inte är det kan ljud- och brusreduceringen vara oregelbunden eller inte fungera.

Kontrollera läget för Intercom Mono-Stereo-omkopplaren i kontrollmodulen på kabeln.

Prova Intercom-omkopplaren i ST- och MONO-läget och kontrollera om ljudet kommer tillbaka i båda öronen.

Anslut headsetet till ett annat paneluttag eller, om möjligt, till ett annat flygplan.

Icke-TSO-utrustning, slitna uttag/lösa anslutningar eller felaktigt anslutna uttag (dvs. omvända stereo- eller MIC-/jordledningar) i flygplanet kan orsaka problem. Om det finns ett headset kan du försöka ansluta det till ett annat uttag i flygplanet eller till uttag i ett separat flygplan. Om headsetet fungerar som det ska när det är anslutet någon annanstans är det problem med paneluttaget eller anslutningen till uttaget.

Rengör headsetets kabelanslutningar med isopropylalkohol.

Kontakterna i änden av headsetets kabel är nära att ha skräp eller korrosion på dem. Applicera en liten mängd isopropylalkohol på en trasa, torka av metallkontakterna, ndr ydem med en ren trasa. När du har rengjort och torkat ansluter du headsetet och försöker igen.

Din produkt kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan produkten behöva service. Följ länken nedan för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.