SoundTouch® 20 serie II Wi-Fi®-musiksystem

Försäljning från 2014 – 2015

Inget hittades. Ange en giltig sökning (dvs. anslutningshjälp, inget ljud från hörlurar osv.).

Systemet är nedtonat och kan inte väljas i SoundTouch-appen

Om du öppnar SoundTouch-appen och ett system i nätverket visas, men du inte kan välja eller styra den, kan du prova följande:

Kontrollera om Wi-Fi-lampan på produkten är tänd.

Om du ansluter trådlöst ska enhetens Wi-Fi-statusindikator lysa (blinkar eller lyser med fast sken). Om den inte tänds kan Wi-Fi vara inaktiverat. Mer information finns i slå på eller stänga av Wi-Fi för produkten.

Stäng och öppna Bose-appen igen.

Att stänga en app varierar beroende på enhet och operativsystem. Vanliga metoder för mobila enheter visas nedan:

På iOS-enheter:
  1. Beroende på din iOS-enhet kan du antingen dubbeltrycka på hemknappen eller svepa uppåt från botto mcente rof scree nto visa aktiva eapps
  2. Svep åt vänster eller höger för att hitta den app du vill stänga
  3. Dra uppåt i appen för att stänga den.
På Android-enheter:
  1. På startskärmen håller du ned programikonen
  2. Tryck på App-info i popup-fönstret som visas
  3. På skärmen App Info trycker du på tvinga stopp.

Återställ produkten.

Precis som att starta om en smartphone kan din produkt behöva återställas ibland för att rätta till mindre problem. Mer information finns i återställa produkten.

Starta om enheten som kör Bose-appen.

Electronics migh behöver startas om från tid till annan för att korrigera mindre problem. Detta görs vanligtvis genom att driva den devic ecompletely och sedan slå på den igen.

Se till att systemet har ström och kan slås på.

När systemet är på ska displayen också vara på, vilket indikerar den valda källan. Om bildskärmen inte tänds när du har tryckt på strömbrytaren på systemet eller fjärrkontrollen, se produkten startar inte.

Kontrollera att plats- och nätverksbehörigheter är aktiverade för appen i inställningarna för din mobila enhet.

Platsbehörigheter används av Bose-appen för att identifiera och kontraera din produkt. Om platsinställningarna är inaktiverade för appen fungerar den inte som den ska.
  • För iOS-enheter:
    1. Gå till Inställningar > Sekretess & GT; lokalt nätverk och se till att det inte är inaktiverat för Bose-appen
    2. Gå till Inställningar > Sekretess & GT; Platstjänster och se till att det inte är inaktiverat för Bose-appen
  • För Android-enheter trycker du på och håller ned programikonen och trycker sedan på App Info i popup-fönstret som visas. På skärmen App Info trycker du på behörigheter och ser till att din plats är aktiverad.

Kontrollera att systemet är anslutet till samma nätverk som enheten som kör Bose-appen.

Din mobila enhet och ditt system måste vara anslutna till samma nätverk för att kunna kommunicera. Gå till enhetens Wi-Fi-inställningar och notera nätverksnamnet som är anslutet.  Visa sedan menyposten 2.3 i ditt Bose-system men uand hell kif e esame network name visas. Mer information finns i öppna skärmen Systeminformation.

Starta om routern.

Router -sskan behöva återställas då och då – ungefär som att starta om en dator. Koppla bort strömmen från routern i 30 sekunder och vänta sedan på att den startas och ansluts. (Obs! Alla enheter som är anslutna till Internet avbryts under återställningen.)

Logga ut från ditt Bose-konto i Bose SoundTouch-appen och logga sedan in igen.

I SoundTouch-appen tar du bort systemet och lägger sedan till det igen.

Avinstallera och installera om Bose-appen.

Om ett problem uppstod med e -appen, avinstallera den från enheten, hämta en mudderinstall den och försök igen.

Kontrollera om andra enheter i nätverket använder för mycket bandbredd.

När en enhet är aktiv i nätverket använder de en del av routerns tillgängliga bandbredd. Vissa uppgifter använder mer bandbredd än andra – som videoströmning, spel, videosamtal, säkerhetskopiering av data osv. Om enheterna utför dessa uppgifter kan bandbredden minska för andra enheter. Stäng av alla enheter eller appar som använder mycket bandbredd och kontrollera sedan om prestandan förbättras. Om möjligt använder du en Ethernet-kabel istället för Wi-Fi för att ansluta enheter med hög bandbredd till nätverket. Detta frigör trådlös bandbredd för enheter som behöver anslutas trådlöst.

Om enheten som kör appen använder en VPN- eller fjärranslutning till datorn kopplar du bort den.

Om datorn eller den devicen slukar SoundTouch-appen eller SoundTouch-musikservern använder en VPN-  tjänst (Virtual Private Network) på en rRemote-tjänst för stationära datorer ansluter inte produkten till enheten. VP NAND-programvara för fjärrskrivbord placerar e -enheten i ett nätverk i ett nätverk. Så trådlösa enheter, som din produkt, hittar inte enheten. Koppla bort dveic efrån VPN-nätverket eller fjärrdatorn och försök igen.

Om Wi-Fi-nätverket använder en förlängare (som en Wi-Fi-repeater, Powerline-adapter eller åtkomstpunkt) kan du prova att kringgå den.

Network Extender sare används t o utöka räckvidden  för anetwork för att täcka ett stort område. Kontrollera om problemet är relaterat t oan extender genom att tillfälligt koppla bort det. Eftersom det kan minska räckvidden för nätverket genom att koppla ur kan du flytta systemet närmare huvudroutern för att testa om problemet förbättras:
  • Om det inte förbättras är problemet inte relaterat till extendern.
  • Om det förbättras kan du försöka ansluta extendern igen. Ibland kan det hjälpa till att ansluta förlängare efter anslutning till huvudnätverket.
  • Om den förbättras men återkommer efter återanslutning av extendern, är problemet cool dbe relaterat till extendern , dess inställning eller placering.

Om routern sänder mer än ett nätverk (dvs. 2.4 GHz, 5 GHz, Guest), ge nätverken olika namn.

Många routrar sänder flera nätverk, som ett 2.4 GHz-nätverk, ett 5 GHz-nätverk och ett gästnätverk. Om du ser flera nätverk med samma namn när du ansluter en enhet till Wi-Fi kanske vissa enheter inte är anslutna till det förväntade nätverket.

I routerinställningarna kan du prova att tillfälligt inaktivera 5 GHz-nätverket och gästnätverket. Om problemet löses genom att endast använda 2.4 GHz-nätverket byter du namn på 5 GHz-nätverket och gästnätverket till något annat än 2.4 GHz-nätverket (dvs. MyNetwork2G, MyNetwork5G. Och MyNetworkGuest). Med den här funktionen kan du och dina enheter identifiera rätt nätverk. (Tips: Om du namnger ett nätverk måste alla enheter som har kopplats till det e e-föregående nätverksnamnet återanslutas till det nya nätverksnamnet i menyn Enhetsinställningar.)

På routerns inställningsmeny kan du prova att ställa in nätverkskrypteringstypen på WPA2.

Logga in på routern och se till att du har en nätverkssäkerhet eller ett krypteringsalternativ på inställningsmenyn . Ställ endast in thi still WPA2 (andra alternativ kan vara WPA eller WPA/WPA2 Mixed).  Om WPA2 förbättrar prestanda ska du använda WPA2 A sfor-routerkryptering. Om du inte märker någon skillnad när du använder den här inställningen kan du växla tillbaka till föregående inställning. (Obs! Jag växlar till WPA2 och andra trådlösa enheter i nätverket har inte stöd  för WPA2, de har inte längre någon anslutning till nätverket. Det är vanligare med äldre Wi-Fi-enheter.)

Kontrollera om det finns trådlösa störningar.

Det är möjligt att störningar från andra trådlösa enheter påverkar produktens trådlösa funktioner. CHEC kfor annan trådlös enhet synda den th earea av din produkt  (dvs. En annan router, trådlös telefon, trådlös skrivare, smart-TV osv.).    Om du vill förhindra att någon enhet stör försöker du koppla ur nätsladden eller inaktivera Wi-Fi på enheten. Om problemet är löst när en viss enhet tas bort kan du om  möjligt ta bort den från produkten.  Om enheten har en trådlös kanalinställning kan du även prova en annan kanal.

Om du använder PC/Mac-appen ska du tillfälligt avaktivera eventuella antivirusprogram eller brandväggsprogram.

Certai nSecurity-inställningarna kan blockera funktioner i SoundTouch-appen.   Om problemet som jag har löst med säkerhetsprogramvaran är inaktiverat öppnar du inställningarna för säkerhetsprogramvaran och lägger till SoundTouch-appen och SoundTouch-musiken betjänar rto i listan o m tillåt program eller undantag. Se till att du återaktiverar säkerhetsprogramvaran när du inte har testat.

Kontrollera om problemet är relaterat till routerns brandväggskonfiguration.

VIKTIGT: Brandväggar ger skydd mellan nätverk och Internet. Innan du försöker med det här förslaget bör du överväga om det är säkert att tillfälligt inaktivera brandväggen eller inte. Om det inte finns några problem kan du försöka med följande.
Logga in på routern och   , i ndra route rsettings, disabbl ethe route rfirewall. Om prestandan förbättras när brandväggen är avaktiverad  bör du använda den till att konfigurera efirewall. Ominstallera brandväggen, ngranska de tillgängliga brandväggsinställningarna i routermenyn.

Om du använder PC/Mac-appen kan du lägga till undantag för SoundTouch i ett antivirus- eller brandväggsprogram.

Om e-brandväggs- eller säkerhetsprogramvaran på datorn uppmanar dig att tillåta åtkomst till SoundTouch ska du tillåta åtkomst. Om du nekar åtkomst kommer SoundTouch-systemet och programvarufunktionerna att vara begränsade. Om du redan har nekat åtkomst kan du prova att avinstallera SoundTouch-appen, installera om den och sedan tillåta åtkomst när du uppmanas till det när du har öppnat appen igen. Om du inte uppmanas att göra det går du till inställningarna i säkerhetsprogramvaran och lägger till SoundTouch-appen och SoundTouch-musikservern som program som inte ska blockeras av programvaran.

I routerinställningarna kan du prova att välja en annan kanal.

Jag fmultipl ewireless enhet son nätverket kommunicerar på samma kanal, jag kunde affec åska effektivt dessa enheter kan transmi tand ta emot data. Logga in på routern och välj en annan kanal på inställningsmenyn, t.ex. 1, 6 eller 1 1eftersom de ekannel inte stör varandra. Om du inte märker någon skillnad kan du alltid ändra tillbaka kanalen.

Prova att ansluta produkten till routern med en Ethernet-kabel.

Om produkten fungerar när du använder en trådbunden nätverksanslutning är problemet relaterat till konfigurationen av det trådlösa nätverket. Om du inte behöver använda en trådlös anslutning kan du använda en trådbunden anslutning. Mer information finns i Konfigurera produkten.