Bose Smart Soundbar 700

Försäljning från 2018 – 2023

Inget hittades. Ange en giltig sökning (dvs. anslutningshjälp, inget ljud från hörlurar osv.).

Inget ljud från produkten

Om produkten verkar vara korrekt konfigurerad men inte ger ljud kan du prova följande:

Kontrollera om ljud kan höras från andra källor.

Använd Bose-fjärrkontrollen eller Bose Music-appen och välj en annan källa, t.ex. en musiktjänst för strömning eller Bluetooth-enhet. Om du har konfigurerat en röstassistent kan du prova att fråga assistenten om morgondagens väder.

Se till att systemet är korrekt anslutet.

En anslutning kanske har lossnat eller sitter fel. Kontrollera att anslutningskablarna sitter på plats och sitter på plats i båda ändarna. Information om systemanslutningar finns i Konfigurera produkten.

Om den är ansluten via HDMI letar du efter relaterade ljudinställningar på menyn på den anslutna enheten.

På inställningsmenyn för den anslutna enheten (dvs. Kabelbox eller Blu-ray-spelare), titta efter ljudinställningar. Många enheter som sänder ljud via HDMI kan ha ett alternativ för ARC eller CEC. Försök med att aktivera dem. Om enheten ansluts till TV:n och sedan till Bose-systemet letar du efter dessa inställningar i både enhetens och TV-menyerna. (Obs! Beroende på märke kan CEC ha ett annat namn på enhetsmenyn. Mer information finns i namn som används av olika märken för CEC.)

Kontrollera Bose-systemets volymnivå.

Se till att systemvolymen inte är nedfällbar. Öka volymnivån gradvis med hjälp av volymkontrollen.

Kontrollera produktens HDMI-CEC-inställning.

CEC (Consumer Electronics Control) är en funktion som gör att enheter som är anslutna via HDMI kan kommunicera med varandra. Men eftersom det finns en mängd olika märken och modeller av HDMI-enheter, kan ibland enheter inte kommunicera som förväntat. Om du har problem med ljud-, video- eller fjärrstyrning när du använder HDMI-anslutningar kan du prova att välja ett annat Advanced CEC -alternativ på menyn Inställningar i soundbar i Bose Music-appen. Om du vill avaktivera HDMI-CEC-funktionen i soundbar, vilket förhindrar att den använder andra enheter eller svarar på åtgärder från andra enheter, ställer du in alternativet på av. Mer information finns i slå på eller stänga av HDMI-CEC.

Om det finns fler än ett Bose-system i nätverket kontrollerar du att rätt system är valt.

I Bose Music-appen trycker du på ikonen My Bose icon I det övre vänstra hörnet för att visa Bose Music-produkter som är kopplade till ditt konto. Tryck på den produkt du vill styra för att välja den.

Starta om den anslutna enheten.

Elektronik kan behöva återställas från tid till annan – ungefär som att starta om en dator. Stäng av enheten och slå sedan på den igen och försök igen.

Återställ HDMI-anslutningen genom att återställa båda enheterna och kablarna som är anslutna mellan dem.

1. Stäng av Bose-systemet, källenheten och TV:n.
  2. Koppla bort Bose-systemet, källenheten och TV:n.
  3. Koppla bort två HDMI-kablar i båda ändar och sätt tillbaka dem för att säkerställa säkra anslutningar.
  4. Anslut källenheten, TV:n och Bose-systemet till strömkällan igen.
  5. Slå på TV:n och källenheten.
  6. När TV:n och källenheten har slagits på slår du på Bose-systemet.
Stegen kan lösa problem på grund av en mängd olika orsaker. TV:n och källenheten kan ha lagrad felaktig information som tas emot via HDMI-kabeln. Denna återställningsprocedur rensar minnet av dessa data.

Byt ut HDMI-kabeln mot en optisk kabel och programmera fjärrkontrollen för att styra den anslutna enheten.

På grund av kompatibilitetsproblem med CEC och ARC mellan olika märken och modeller kanske ljudet inte fungerar eller fungerar ibland när du använder en HDMI-anslutning. Koppla bort HDMI-kabeln mellan SoundBar och TV:n och anslut sedan en optisk kabel på dess plats. Eftersom optiska kablar inte har HDMI-CEC-kommandon för användning mellan enheter måste Bose-fjärrkontrollen programmeras för att styra andra enheter. Se Programmera fjärrkontrollen för instruktioner.

Prova en annan HDMI-höghastighetskabel.

Det kan vara problem med kontakterna på eller kablaget i kabeln, även om det inte finns några synliga skador. Gör samma anslutning med en annan HDMI-höghastighetskabel för att lösa problemet och för att avgöra om det är problem med den ursprungliga kabeln.

Återställ systemet till fabriksinställningarna och starta om installationsprocessen.

Mer information finns i återställa produkten.

Återställ produkten.

Precis som att starta om en smartphone kan din produkt behöva återställas ibland för att rätta till mindre problem. Mer information finns i återställa produkten.

Din produkt kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan produkten behöva service. Följ länken nedan för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.