ProFlight Series 2 Aviation headset

Försäljning från 2019 – aktuell

Inget hittades. Ange en giltig sökning (dvs. anslutningshjälp, inget ljud från hörlurar osv.).

Inget ljud från produkten

Om produkten verkar vara korrekt konfigurerad men inte ger ljud kan du prova följande:

Se till att det inte finns något aktivt telefonsamtal.

För tydlig kommunikation när du ringer eller med någon inkommande komm stängs det extra ljudet av automatiskt. Om samtalet inte avslutas kommer aux-ljudet inte att återvända

Om du vill avsluta ett telefonsamtal trycker du kort på Bluetooth®-funktionsknappen. Två korta pip ska höras i hörlurarna för att indikera att samtalet har avslutats.

Prova BLANDNINGSLÄGET på kontrollmodulen

Om ljudet från snabbtelefonen eller flygplanet är tillräckligt högt kan headsetet känna igen det som interntelefonljud. Det gör att extraljud som är anslutet till headsetet stängs av om omkopplaren på headsetets kontrollmodul är i läget Tyst . Om extraljudet inte stängs av när du använder blandningsläget i mitten kan du prova att justera tillämpliga intercom-inställningar så  ATT DU   inte missar BLANDA och justera nivån ss intercom-ljud.

Om du har kopplat bort mikrofonkabeln från headsetet kopplar du bort den igen och kontrollerar om det finns skräp eller skador på kontakterna.

Se till att kontakterna på kabeln och headsetet är fria från skräp (smuts, ludd, damm osv.) eller skador som kan förhindra att de ansluts ordentligt. Mer information finns i ansluta eller flytta bommikrofonen på headsetet.

Kontrollera volyminställningen på snabbtelefonen/radion.

Justera volymknappen på intercom- och/eller radi oan dliste nför  ändring av volymnivån.

Kontrollera ljudpanelens inställningar.

Justera squelch-inställningen på ljudpanelen så att den överensstämmer med headsetets mikrofonnivå. Öppna eller stäng squelch-inställningen medan du talar in i mikrofonen tills den mikrofonsignalen är tydlig och konsekvent. Vissa ljudpaneler har en VOX-funktion (Auto-Squelch) som fortfarande kan justeras manuellt med hjälp av squelch-kontroller.

Höj volymen på den anslutna enheten.

Ställ in enhetens volym eto 90–100 % för att skicka en stark signal till produkten. Använd sedan produkten för att justera volymnivån.

Kontrollera om headsetet är anslutet till Bluetooth®-enheten.

På headsetets kontrollmodul blinkar ström- och Bluetooth-lamporna synkroniserat när headsetet är anslutet till en Bluetooth-enhet. Om Bluetooth-lampan inte blinkar synkroniserat med strömindikatorn är headsetet redo eller försöker ansluta via Bluetooth. Mer information finns i ansluta en Bluetooth®-enhet.

På Android-enheter kontrollerar du om Telefon- och medieljud är aktiverat i enhetens Bluetooth®-inställningar.

Många Android-enheter gör att du kan aktivera eller avaktivera ljud under samtal och direktuppspelat ljud för enskilda Bluetooth-högtalare eller -headset. Detta förhindrar att telefon eller medi spelar upp en ansluten Bluetoot -produkt. Så här kontrollerar du inställningarna (instruktionerna varierar beroende på enhet):
  1. På Android-enheten går du till Bluetooth-inställningarna och visar listan med tillgängliga Bluetooth-produkter
  2. Välj Bose-headsetet för att visa inställningarna. Vanligtvis gör du det genom att trycka länge på headsetets namn i listan
  3. Kontrollera att både Telefon och Medi aär markerade på menyn alternativ för headsetet
Om ljudet fortfarande inte spelas upp stänger du av och slår på headsetet och försöker sedan igen.

Kontrollera om strömindikatorn lyser på headsetets kontrollmodul.

Led-lampan på kontrollmodulen ska tändas när den slås på. Tryck en gång på strömknappen för att vrida på headsetet och se om lampan lyser. Mer information finns i förstå indikatorlampor och information .

Kontrollera om 6-stifts-till-G/A-adaptern används.

Om du använder 6-stifts/A-adapterkabeln ska du kontrollera kabelns skick och dess kontakter. Om adaptern är skadad byter du ut den.

Kontrollera om problemet uppstår med en ansluten Bluetooth®-enhet.

Se till att ljudlägesomkopplaren inte är i nedfällt läge (endast intercom). Koppla bort headsetet från panelen och anslut en Bluetooth ljudenhet – som en smartphone – och spela upp musik.
  • Om problemet kväver loccurs när du spelar musi cfrom Bluetooth enheten har ett problem med headsetet
  • Om problemet inte finns med. Bluetooth enheten, anslutningarna till eaircraft eller inställningen bör inte vara problemet

Rensa produktens minne från tidigare ihopparade Bluetooth®-enheter och återanslut sedan.

Produkten kommer ihåg de senaste enheterna som den är ansluten till så att den snabbt kan återansluta till dem. Om det uppstår ett problem med enhetens minne rensar du det och skapar sedan ett nytt minne genom att para ihop Bluetooth-enheterna igen. Mer information finns i Rensa produktminnet för ihopparade Bluetooth®-enheter.

Rensa minnet i produkten från tidigare anslutna Bluetooth®-enheter.

Mer information finns i Rensa produktminnet för ihopparade Bluetooth®-enheter. När du har rensat enheten ansluter du den igen och försöker igen. Mer information finns i ansluta en Bluetooth®-enhet.

Anslut ett annat headset.

Om ett annat headset är tillgängligt ansluter du det till flygplanet för att avgöra om problemet är relaterat till flygplanspanelen eller dess inställningar.

Anslut headsetet till ett annat paneluttag eller, om möjligt, till ett annat flygplan.

Icke-TSO-utrustning, slitna uttag/lösa anslutningar eller felaktigt anslutna uttag (dvs. omvända stereo- eller MIC-/jordledningar) i flygplanet kan orsaka problem. Om det finns ett headset kan du försöka ansluta det till ett annat uttag i flygplanet eller till uttag i ett separat flygplan. Om headsetet fungerar som det ska när det är anslutet någon annanstans är det problem med paneluttaget eller anslutningen till uttaget.

Koppla bort alla andra headset som är anslutna till flygplanet.

Koppla bort alla andra headset som är anslutna till flygplanets snabbtelefon. Om problemet försvinner är det relaterat till ett annat headset. Återanslut headseten en i taget för att avgöra vilket och kontrollera sedan inställningarna för det headsetet.

Kontrollera om flerfunktionskontakten klickar två gånger när den flyttas upp från av-läget.

Om brytaren inte klickar en andra gång när den flyttas från det nedre (AV) läget, aktiveras inte det övre läget helt. Följ länken för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.

Klicka här för att starta tjänsten

Dun-kabeln kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan det hända att nedkabeln behöver service. Följ länken för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.

Klicka här för att starta tjänsten

Din produkt kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan produkten behöva service. Följ länken nedan för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.