Hemmabiosystemet SoundTouch® 520

Försäljning från 2015 – 2017

Inget hittades. Ange en giltig sökning (dvs. anslutningshjälp, inget ljud från hörlurar osv.).

Inget ljud från produkten

Om produkten verkar vara korrekt konfigurerad men inte ger ljud kan du prova följande:

Se till att systemet är korrekt anslutet.

En anslutning kanske har lossnat eller sitter fel. Kontrollera att anslutningskablarna sitter på plats och sitter på plats i båda ändarna. Information om systemanslutningar finns i Konfigurera produkten.

Se till att systemet är korrekt konfigurerat och att alla anslutningar är säkra.

En anslutning kan ha lossnat eller vara felaktigt ansluten. För mer information, se Konfigurera din produkt.

På TV-menyn letar du efter tillämpliga ljud-/ljudinställningar.

Många TV-apparater har en menyinställning som gör att ljud kan skickas till andra högtalare än TV-högtalarna. På TV-menyn navigerar du till ljudinställningarna och letar efter ett alternativ för TV-högtalare eller ljudutgång (eller något liknande). TV-högtalarna kan behöva stängas av och utgången kan behöva ställas in på fasta eller externa högtalare. (Tips: Om det inte finns något alternativ för fast utgång kan du behöva vrida upp TV-volymen till max för att höra den genom dina Bose-högtalare – även om T Vspeakers är avstängda .)

Om den är ansluten via HDMI letar du efter relaterade ljudinställningar på menyn på den anslutna enheten.

På inställningsmenyn för den anslutna enheten (dvs. Kabelbox eller Blu-ray-spelare), titta efter ljudinställningar. Många enheter som sänder ljud via HDMI kan ha ett alternativ för ARC eller CEC. Försök med att aktivera dem. Om enheten ansluts till TV:n och sedan till Bose-systemet letar du efter dessa inställningar i både enhetens och TV-menyerna. (Obs! Beroende på märke kan CEC ha ett annat namn på enhetsmenyn. Mer information finns i namn som används av olika märken för CEC.)

Kontrollera volymnivån på Bose-systemet.

När systemet slås på ökar volymen långsamt från noll till den senast använda nivån. Om systemet stängdes av vid en extremt låg volym rampas det till en måttlig volymnivå. Om du trycker på volymknappen under den här processen ställs volymen in och stoppas om det kommer från rampning. Om du vill ha en högre nivå ökar du volymen gradvis.

Kontrollera produktens HDMI-CEC-inställning.

CEC (Consumer Electronics Control) är en funktion som gör att enheter som är anslutna via HDMI kan kommunicera med varandra. Men eftersom det finns en mängd olika märken och modeller av HDMI-enheter, kan ibland enheter inte kommunicera som förväntat. Om du har problem med ljud-, video- eller fjärrstyrning via HDMI kan du prova att ställa in alternativet HDMI-CEC på systemmenyn på på eller alternativ. Eller om du vill kringgå HDMI-CEC kan du prova att ställa in alternativet på av. Mer information finns i slå på eller stänga av HDMI-CEC.

Höj volymen på den anslutna enheten.

Ställ in enhetens volym eto 90–100 % för att skicka en stark signal till produkten. Använd sedan produkten för att justera volymnivån.

Se till att Acoustimass-modulens nätsladd är ansluten till ett fungerande eluttag.

Om vägguttaget kontrolleras med en strömbrytare på väggen ska du se till att den är påslagen. Kontrollera eluttaget med en annan enhet, t.ex. en lampa. If necessary, plug the system into a different outlet.

Om det finns mer än ett Bose-system i nätverket kontrollerar du att rätt system har valts i SoundTouch-appen.

Om du har fler än ett Bose-system kan du ta bort systemfältet längst ned i appen genom att svepa åt vänster eller höger för att välja ett system.

Kontrollera att rätt ljudingångskälla är vald.

Det finns flera ljudkällor i systemet. Kontrollera att du har valt korrigering. Om ljudenheten som du vill höra till exempel är ansluten till AUX-ingången kontrollerar du att den valda ingången är vald.

Återställ systemet

Återställning tillämpas för att åtgärda tillfälliga problem. Det är inte något som bör göras flera gånger. Mer information finns i återställa produkten.

Återställ kontrollkonsolen och SoundTouch-adaptern.

Återställning tillämpas för att åtgärda tillfälliga problem. Det är inte något som bör göras flera gånger. Mer information finns i återställa produkten.

Återställ HDMI-anslutningen genom att återställa båda enheterna och kablarna som är anslutna mellan dem.

1. Stäng av Bose-systemet, källenheten och TV:n.
  2. Koppla bort Bose-systemet, källenheten och TV:n.
  3. Koppla bort två HDMI-kablar i båda ändar och sätt tillbaka dem för att säkerställa säkra anslutningar.
  4. Anslut källenheten, TV:n och Bose-systemet till strömkällan igen.
  5. Slå på TV:n och källenheten.
  6. När TV:n och källenheten har slagits på slår du på Bose-systemet.
Stegen kan lösa problem på grund av en mängd olika orsaker. TV:n och källenheten kan ha lagrad felaktig information som tas emot via HDMI-kabeln. Denna återställningsprocedur rensar minnet av dessa data.

Kontrollera om Wi-Fi-indikatorn lyser med ett fast vitt sken.

När Wi-Fi-lampan på baksidan av adaptern är ansluten till nätverket trådlöst ska den vara fast vit. Om Wi-Fi-lampan inte lyser med fast vitt sken, se förstå indikatorlamporna och informationen. (Obs! När du använder en trådbunden anslutning förblir Wi-Fi-lampan släckt.)

Kontrollera om det finns produktuppdateringar och installera dem.

Kontrollera högtalarkablarnas skick och se till att de sitter fast i båda ändarna.

Kontrollera om högtalarkablarna är böjda, repade, skadade eller har skärskador. Byt ut skadade ledningar och kontrollera att de är ordentligt anslutna i båda ändarna.

Om du använder SoundTouch-appen för Mac eller PC stänger du den och öppnar den igen.

Om du startar om programmet kan du lösa problem med anslutning och prestanda. Det här startar även om SoundTouch Music Server, som använder dför musikbibliotek som finns på en dator eller NAS-enhet.

Koppla bort allt som är anslutet till hörlurarna/Aux-ingången på kontrollkonsolen.

Det finns en kombinerad 1/8-tums anslutning på kontrollkonsolen som antingen kan vara hörlursutgången o RAN Aux-ingång. Om du ställer in hörlurarna kommer högtalarna att stänga av ljudet om något är anslutet till det. Information om hur du ställer in sidan Aux-ingång finns i ställa in sidan AUX-utgång

Anslut en optisk ljudkabel utöver HDMI-kabeln.

HDMI-CEC- och ARC-kompatibilitetsproblem mellan olika märken och modellskanning kan ibland orsaka att HDM Iaudi oto inte fungerar eller fungerar intermittent. I dessa fall, anslut en optisk kabel från devic eto du rsyste mconsole för digitalt ljud. När den är ansluten öppnar du systemmenyn och tilldelar den optiska ljudsignalen till en knapp på fjärrkontrollen. Mer information finns i Tilldela optisk digital ljudingång.

Återställ systemet till fabriksinställningarna och starta om installationsprocessen.

Mer information finns i återställa produkten.

Den trådlösa SoundTouch-adaptern kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan SoundTouch-adaptern behöva service. Följ länken för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.

Klicka här för att starta tjänsten

Acoustimass-modulen och kontrollkonsolen kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan Acoustimass-modulen och kontrollkonsolen behöva service. Följ länken nedan för mer information om hur du utför service på Acoustimass-modulen och kontrollkonsolen. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.