Bose Sport Earbuds

Försäljning från 2020 – 2023

Inget hittades. Ange en giltig sökning (dvs. anslutningshjälp, inget ljud från hörlurar osv.).

Om produktens vattentäta skydd och dammskydd

Vissa Bose-produkter har en certifierad ”Ingress Protection”-klassificering som indikerar att produkten förhindrar att vissa vätskenivåer kommer in i huset om de exponeras. Följande riktlinjer gäller vad dessa klassningar innebär och hur du ska använda produkten när det gäller vätskor och damm.

Förklaring av IP-klassningar

IP står för Ingress Protection och mäter hur väl en produkt är skyddad från både fasta föremål och vätskor.

IP-siffror

Skydd mot fasta föremål och damm

Den första siffran sträcker sig från 0-6 och återspeglar skydd mot fasta partiklar.
  • IP0X: Produkten är inte skyddad mot fysiska kontakter eller föremål
  • IP1X: Skyddas endast mot föremål som är större än 50 mm
  • IP2X: Skyddad från föremål som är större än 12.5 mm
  • IP3X: Skyddad från föremål över 2.5 mm
  • IP4X: Skyddad från något större än 1 mm
  • IP5X: Dammtålig. Visst damm kan komma igenom, men det räcker inte för att skada produkten
  • IP6X: Produkten är helt dammtät

Skydd mot vatten

Den andra siffran sträcker sig från 0-9 och visar hur väl produkten är skyddad från vatten.

• IPX0: Produkten erbjuder inget särskilt skydd mot vatten
  • IPX1: Kan motstå vatten som droppar vertikalt på produkten
  • IPX2: Kan motstå vatten som träffar produkten i 15 graders vinkel eller mindre
  • IPX3: Kan ta vattensprayer upp till 60 grader
  • IPX4: Tål vattenstänk från alla håll
  • IPX5: Kan motstå en ihållande vattenstråle med lågt tryck. Rekommenderas inte för användning i duschen
  • IPX6: Kan motstå högtrycksspray av vatten
  • IPX6K: Kan motstå vattenstrålar med extremt högt tryck. Används sällan.
  • IPX7: Kan sänkas ned till 1 meter i vatten i 30 minuter.
  • IPX8: Kan nedsänkas djupare än 1 meter. Det exakta djupet anges av tillverkaren
  • IPX9K: Tål högtryckssprayer med hög temperatur på nära håll. Ett mycket speciellt fall som dikteras av en separat standard. Används sällan.

Några exempel på Bose IP-produktbetyg:
  • IPX4: Ge sa begränsat skydd mot vätskor som kommer in i produkten. Skyddet är upp till och med stänkande vatten från 360 graders riktning under en begränsad tid. Den är inte avsedd att ge inträngande skydd mot vätskeströmmar eller vätskenedsänkning. IPX4-klassningen är inte ett permanent tillstånd och motståndet kan minska till följd av normalt slitage.
  • IP55: Ger ett begränsat skydd mot vätskor som kommer in i produkten. Skyddet är upp till och med stänk från vattenstrålar med lågt tryck under en begränsad tid. Den är inte avsedd att ge inträngande skydd mot högtrycks flytande jetströmmar eller vätskenedsänkning. IP55-klassningen är inte permanent och motståndet kan minska till följd av normalt slitage.

Vad händer om en produkt inte har en IP-klassning?
Detta innebär att en produkt inte gick igenom ett specifikt IP-test.