ProFlight Series 2 Aviation headset

Försäljning från 2019 – aktuell

Inget hittades. Ange en giltig sökning (dvs. anslutningshjälp, inget ljud från hörlurar osv.).

Brusreducering fungerar inte

Kombinationen av både aktiv och passiv brusreduceringsteknik i hörlurarna är avbränd för att stänga ute de flesta ljud, men kanske inte blockera allt. Du kanske fortfarande hör högre tonade ljud som sirener och till och med mänskliga röster, även om volymen på dessa ljud bör minskas dramatiskt. Om du inte lägger till någon brusreducering i hörlurarna så är det några steg du kan prova.

Determine if any recent changes have been made to the headset or aircraft.

Fastställ om luftfartyget är trycksatt eller inte trycksatt.

Det här headsetet rekommenderas för användning i trycksatta flygplan. Bullriga flygplan (dvs. de flesta helikoptrar och flygplan utan tryck) kan leda till dålig eller minskad bullerdämpning eftersom headsetet inte är utformat för att hantera de associerade ljudtrycksnivåerna.

Kontrollera om problemet endast uppstår på vissa höjder.

I icke-trycksatta flygplan minskar effekten av brusreduceringen när styrkan ökar. Headsetet kan också ge upphov  till ett gnällande substantiv som tär esituationerna. Information om maximal höjd över havet för fullständig brusreducering finns i specifikationerna för headsetet.

Undvik att trycka på strömknappen upprepade gånger när du försöker slå på eller stänga av headsetet.

Det kan ta upp till sex sekunder innan headsetet slås på/stängs av. Varje gång du trycker på strömbrytaren tar det längre tid för headsetet att utföra önskad åtgärd.

Kontrollera om strömindikatorn lyser på headsetets kontrollmodul.

Led-lampan på kontrollmodulen ska tändas när den slås på. Tryck en gång på strömknappen för att vrida på headsetet och se om lampan lyser. Mer information finns i förstå indikatorlampor och information .

Om du har kopplat bort mikrofonkabeln från headsetet kopplar du bort den igen och kontrollerar om det finns skräp eller skador på kontakterna.

Se till att kontakterna på kabeln och headsetet är fria från skräp (smuts, ludd, damm osv.) eller skador som kan förhindra att de ansluts ordentligt. Mer information finns i ansluta eller flytta bommikrofonen på headsetet.

Sätt tillbaka headsetkabeln i flygplanspanelen.

1. Koppla bort den nedåtkopplade kabeln där den ansluts till panelen
  2. Inspektera anslutningarna med avseende på skador eller skräp och avlägsna eventuellt skräp som hittas. Om någon av anslutningarna är skadade kan de behöva bytas ut
  3. Återanslut den nedre kabeln ordentligt till panelen
Obs! Vanligtvis hörs ett klickande eller knäppande ljud när kontakten kopplas in och ut ur uttaget. Det här ljudet bekräftar att headsetet tar emot ljud.

Se till att du använder rätt storlek på öronsnäckorna så att de sitter ordentligt och säkert.

Om du använder en öronsnäcka som är för stor eller liten för dina öron påverkas ljudkvaliteten och brusreduceringen.

Se till att du använder StayHear+ öronproppar.

De här hörlurarna är särskilt utformade för oss med StayHear+-öronsnäckorna. Användning av andra öronproppar, inklusive StayHear originalspetsar, ger lågt ljud, dålig ljudkvalitet och/eller minskad brusreducering.

Dina StayHear+-tips bör se ut så här:

stayhear plus tips

Se till att hörlurarnas öppningar är rena och fria från skräp.

Kontrollera om det finns blockeringar i hörlurarnas nätgaller och hörlursöppningen. För mycket skräp kan leda till låg ljudkvalitet, dålig ljudkvalitet eller att ljudkanaler saknas.

Sätt i nya alkaliska dubbel-A-batterier.

Ta ut batterierna ur produkten och sätt sedan i nya batterier. Kontrollera att markeringarna + och  på batterierna överensstämmer med markeringarna i batterifacket. (Obs! Uppladdningsbara batterier rekommenderas inte. Använd alkaliska batterier när det är möjligt.)

Byt ut batterierna.

Ta ut batterierna ur produkten och sätt sedan i nya batterier. Kontrollera att markeringarna + och  på batterierna överensstämmer med markeringarna i batterifacket. (Obs! Uppladdningsbara batterier rekommenderas inte. Använd alkaliska batterier när det är möjligt.)

Anslut ett annat headset.

Om ett annat headset är tillgängligt ansluter du det till flygplanet för att avgöra om problemet är relaterat till flygplanspanelen eller dess inställningar.

Dun-kabeln kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan det hända att nedkabeln behöver service. Följ länken för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.

Klicka här för att starta tjänsten

Din produkt kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan produkten behöva service. Följ länken nedan för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.