Tillgänglig för leverans inom 1-2 affärsdagar, med 90 dagars riskfri provperiod och kostnadsfri standardleverans

Det går inte att styra enheter från andra tillverkare med Bose-fjärrkontrollen

Kontrollera om originalfjärrkontrollen för enheten fungerar. Om originalfjärrkontrollen för enheten inte heller fungerar kan enheten vara defekt. Kontakta tillverkaren för att få hjälp

Kontrollera att du valt rätt källa. Vissa funktioner på Bose-fjärrkontrollen ändras om källan ändras. Tryck på knappen för önskad källa på fjärrkontrollen för att vara säker på att den är i rätt läge.

Se till att soundbarhögtalaren inte blockerar enhetens fjärrkontrollssensor. Om soundbarhögtalaren står framför tv:n kan den blockera tv:ns fjärrkontrollssensor så att tv:n får svårt att ta emot kommandon från fjärrkontrollen. Leta upp på tv:ns fjärrkontrollssensor och kontrollera att siktlinjen mellan fjärrkontrollen och sensorn är fri. Sensorn kan sitta i närheten av tv:ns strömlampa eller bakom en genomskinlig del av tv-ramen.

Kontrollera att den externa enheten kan ta emot IR-signaler. Vissa externa enheter kan fjärrstyras med antingen IR-signaler (infraröda) eller RF-signaler (radiofrekvens). Prova att styra enheten med dess egen fjärrkontroll samtidigt som du blockerar den övre delen av fjärrkontrollen eller använder fjärrkontrollen i ett annat rum utan att rikta den mot enheten. Om enheten kan användas på detta sätt är den mest sannolikt inte konfigurerad att ta emot IR-signaler.

Enheten kan ha en inställning eller omkopplare för att byta signaltyp. Ställ in enheten för IR-styrning så att den fungerar med Bose-fjärrkontrollen. Om enheten är inställd på RF-styrning fungerar den inte med Bose-fjärrkontrollen.

Prova att återställa tv:n eller den anslutna enheten genom att stänga av den och koppla bort den från eluttaget i 30 sekunder.

Obs! Det kan hända att vissa inställningar går förlorade eller att det tar lite tid att komma igång efter en återställning. För en digitalbox kan det dessutom ta flera minuter innan den tar emot signalen igen efter en återställning.

Prova att stänga av eventuella funktioner för ljusdetektering eller ljuseffekter som tv:n har. Vissa nyare tv-apparater har en ljusdetektor som mäter det omgivande ljuset i rummet och justerar kontrast och ljusstyrka automatiskt för att förbättra bilden, sänka energiförbrukningen eller sprida omgivande ljus bakifrån tv:n för att minska ansträngningen för ögonen. Sådana funktioner kan störa IR-signalmottagning. Information om hur du stänger av funktionerna finns i användarhandboken till tv:n.

Om enheten är en digitalbox och den tidigare kunde styras, kan det hända att enhetens inbyggda programvara har uppdaterats automatiskt. Med jämna mellanrum uppdaterar leverantörerna av digitalboxar den inbyggda programvaran, vilket ibland kan påverka fjärrkontrollfunktionen negativt. Prova att programmera om fjärrkontrollen.

Rensa fjärrkontrollens nuvarande konfiguration för styrning av enheter från andra tillverkare genom att hålla in hoppa bakåt-knappen och volym ned-knappen i fem sekunder. Instruktioner för hur du konfigurerar fjärrkontrollen så att den kan styra andra enheter finns i Programmera universalfjärrkontrollen.

Tänk på att vissa menyfunktioner kanske inte kan styras av universalfjärrkontroller eftersom de är specifika för enheten. Enhetstillverkaren har kanske inte tillhandahållit en kommandokod till tillverkare av universalfjärrkontroller för användning i koduppsättningen för en viss enhet. Vissa enheter kan också vara alltför nya för att ingå i den senaste koduppsättningen.

Hjälpte den här informationen?

Tack för feedbacken. Skriv gärna fler kommentarer här nedanför.
Vad synd att sidan inte levde upp till dina förväntningar. Berätta gärna hur din upplevelse var och hur vi kan göra den bättre.
Skicka
Ti ringraziamo per aver fornito ulteriore feedback