Ansluta till högtalaren

Gäller:

Ansluta en TV med HDMI-uttag (ARC)

1. Ansluta högtalaren via HDMI (ARC)-uttaget på din TV med en HDMI-kabel
  2. Anslut övriga enheter som en TV-box eller Blu-ray-spelare via lämpliga uttag på TV:n
  3. Aktivera ARC och CEC via TV-menyn. (Obs! CEC kan kallas för något annat på din TV)

Ansluta en TV utan HDMI-uttag (ARC)

1. Anslut via uttaget OPTICAL IN (optisk ingång) på högtalaren med det optiska utgångsuttaget på din TV. Detta uttag kan även kallas för Digital Out (digital utgång), Optical Output (optisk utgång) eller S/PDIF på TV:n.
    Tips! Om TV:n saknar ett optisk uttag ansluter du AUX IN-uttaget på högtalaren med 1/8" (3,5 mm) eller de dubbla RCA-uttagen på TV:n. Detta uttag kan även kallas för Audio Out (ljudutgång) eller Headphones (hörlurar) på din TV. Det går att ansluta en stereo-RCA-to-1/8"-adapter (3,5 mm) via de röda och vita dubbla RCA-uttagen
  2. När adaptern är ansluten går du till ljudinställningarna på TV-menyn. Välj alternativet för att inaktivera TV-högtalarna
  3. När dessa har inaktiverats letar du reda på ett lämpligt ljudutgångsalternativ. Ändra till alternativet Fast (om tillämpligt). Annars höjer du volymen på TV:n till högsta nivån.

Ansluta en Bluetooth®-enhet

Mer information finns i avsnitt Ansluta Bluetooth®-enheter.

Ansluta en basmodul (tillbehör)

Mer information finns i Ansluta basmodulen (tillval).

Ansluta fler än en enhet till högtalaren

Du kan ansluta upp till tre olika enheter via HDMI-, OPTICAL IN- och AUX IN-uttagen på högtalaren. Tryck på TV-knappen på fjärrkontrollen och aktivera bara den enhet som du vill lyssna på.

Obs! Om flera enheter är aktiverade kommer högtalaren att ansluta till den enhet som den upptäcker först, vilket kanske inte är den du vill använda.