Para ihop flera telefoner med flerpunktsteknik

med flerpunktsteknik kan du ha två aktiva mobiltelefonsanslutningar till bose® bluetooth®-headsetet. detta innebär att headsetet är klart för användning när du vill ta emot eller ringa samtal från till exempel din privata mobil eller jobbtelefon.

innan du konfigurerar flerpunktsläget bör minst en annan bluetooth®-aktiverad enhet lagras i headsetets ihopparningslista. mer information om hur du lagrar en bluetooth®-aktiverad enhet i ihopparningslistan finns i para ihop headsetet med en enhet.

gör så här för att aktivera och konfigurera flerpunktsläget:

Dra strömbrytaren på headsetets undersida till på-läget så att du kan se den gröna färgen.

slå av bluetooth® på eventuella bluetooth®-aktiverade enheter som redan har parats ihop med headsetet. bluetooth®-lampan blinkar snabbt (en gång per sekund) vilket innebär att den inte längre är ansluten till den ihopparade enheten.

aktivera flerpunktsläget genom att hålla ned både volym +- knappen och samtalsknappen på headsetets ovansida i fem sekunder. bluetooth®-lampan blinkar långsamt (en gång varannan sekund).

Volym +

Samtalsknappen

slå på bluetooth® på den nya telefonen. tillvägagångssättet varierar mellan olika telefoner. se efter i bruksanvisningen till den bluetooth®-aktiverade enheten om du vill ha mer hjälp.

leta reda på bluetooth®-enhetslistan i den nya telefonens bluetooth®-meny. du kan behöva söka manuellt efter enheten. välj sedan ”bose bt1”. när de båda enheterna kopplas ihop blinkar bluetooth®-indikatorn på headsetet och lyser därefter med ett fast blått sken för att visa att anslutningen är klar. indikatorn släcks efter 30 sekunder från den första ihopparningen. om du behöver ange lösenord på mobiltelefonen skriver du siffrorna 0000 och trycker på ok. på vissa telefonen måste du dessutom godkänna anslutningen.

Stäng av headsetet.

slå på bluetooth® på båda telefonerna.

Slå på headsetet.

headsetet känner igen bluetooth®-enheterna utifrån deras prioritet. som standard prioriteras den bluetooth®-enhet som parades ihop först före den andra bluetooth®-enheten. du kan testa vilken telefon som har högst prioritet genom att dubbelklicka på samtalsknappen. den enhet som ringer ett utgående samtal är den prioriterade enheten. när prioriteringsordningen har fastställts gäller följande regler:

Samtalsknappen

Vid utgående samtal

Den prioriterade enheten

när du trycker på samtalsknappen på headsetet aktiveras röstkommandon (om funktionen finns).

Samtalsknappen

Samtal kan ringas manuellt.

Den andra enheten

Samtal kan bara ringas manuellt. När ett samtal rings manuellt blir detta den prioriterade enheten.

Vid inkommande samtal

Den prioriterade enheten

Ringsignalen hörs i headsetet.

du besvarar samtalet genom att trycka på samtalsknappen.

Samtalsknappen

Den andra enheten

Ringsignalen hörs inte i headsetet.

du besvarar samtalet genom att trycka på samtalsknappen. när du har besvarat samtalet blir detta den prioriterade enheten.

Samtalsknappen

Om någon av telefonerna slås av prioriteras den enhet som fortfarande är påslagen.