Spela upp musikfiler (mp3) på CD

Med systemet kan du spela upp mp3-filer på CD-R- och CD-RW-skivor. Med knapparna TUNE/MP3 och SEEK/TRACK på fjärrkontrollen navigerar du enkelt mellan ljudfilerna.

Tune/MP3

Seek/Track

Obs! Mp3 är en ljudkomprimeringsteknik som används för att minska låtarnas filstorlek utan att påverka ljudkvaliteten. Tack vare komprimeringstekniken kan du spara betydligt fler mp3-ljudspår än vad du hittar på en konventionell CD-skiva. Du kan faktiskt spara upp till tio gånger så mycket som på en vanlig CD-skiva, och filerna kan dessutom ordnas i mappar på en dator innan de lagras på skivan.

Mp3-filer på en CD-skiva spelas upp enligt mappstrukturen på skivan. Till exempel:

Använd samma knappar på fjärrkontrollen för att spela upp, pausa, stoppa och mata ut en mp3-skiva som du använder för en konventionell CD-skiva. Mer information hittar du i Spela upp CD-skivor.

Navigera bland musikfiler

Du kan använda fjärrkontrollen för att navigera bland dina musikfiler.

Tryck på TUNE/MP3 < bakåt för att hoppa till föregående mapp.

Tryck på TUNE/MP3 > framåt för att hoppa till nästa mapp.

Tryck på SEEK/TRACK bakåt för att hoppa till början av det aktuella spåret.

Tryck på SEEK/TRACK bakåt två gånger för att hoppa till början av det föregående spåret.

Tryck på SEEK/TRACK framåt för att hoppa till nästa spår.

Obs! När du navigerar på en mp3-skiva visas mapp- och spårnummer. Rotnivån visas som mappnummer 00.

När du startar uppspelningen kommer artistens namn, spårets titel och hur lång tid som gått att visas på displayen:

Uppspelningslägen för CD-skivor

När du spelar en CD-skiva kan du välja mellan olika uppspelningsalternativ och ändra läget för musikuppspelning. Tryck upprepade gånger på PLAY MODE på fjärrkontrollen tills uppspelningsläget du vill ha visas på systemets framsida:

Play Mode

NORMAL PLAY: Spelar upp spåren en gång i tur och ordning.

SHUFFLE DISC: Spelar upp alla spår i slumpmässig ordning.

SHUFFLE FOLDR: Spelar upp alla spår i den markerade mappen i slumpmässig ordning.

SHUF RPT FLDR: Alla spår i en mapp repeteras i slumpmässig ordning som ändras varje gång mappen repeteras.

SHUF RPT DISC: Alla spår på skivan repeteras i slumpmässig ordning varje gång uppspelningen repeteras.

REPEAT DISC: Hela skivan spelas om från början när det sista spåret har spelats.

REPEAT FOLDER: Repeterar alla spår i en mapp i rätt ordning.

REPEAT TRACK: Repeterar valt spår.

Obs! Uppspelningsläget återgår till NORMAL PLAY varje gång du sätter i en CD-skiva.