Synkronisera ett musikbibliotek

Gäller:

mer...

Se Lägga till ett musikbibliotek i SoundTouch om du inte redan har lagt till ett musikbibliotek till ditt SoundTouch-konto. Där finns anvisningar och information om vilka typer av musikbibliotek som går att lägga till.

Synkronisera ett musikbibliotek

Synkronisering sker automatiskt i SoundTouch-appen. Ändringar som görs av innehållet i det lagrade musikbiblioteket återspeglas i appen inom 15 minuter efter ändringen.

Om det behövs kan du synkronisera biblioteket manuellt genom att göra följande:

• Musikbibliotek på dator
    På datorn med musikbiblioteket högerklickar du på SoundTouch-ikonen nära klockan i systemfältet (Windows) eller på menyraden (Mac). Välj sedan Synka musikbibliotek
  • Musikbibliotek på NAS
    Leta efter en funktion för synkronisering, uppdatering eller omindexering i NAS-enhetens inställningar. En sådan synkroniserar innehållet i musikbiblioteksmappen som är ansluten till ditt SoundTouch-konto. Mer information om att synkronisera enheten finns i användarhandboken till NAS-enheten

Problem med synkronisering

För datorer

• SoundTouch-musikbibliotek skapas med filer i ett iTunes- eller Windows Media Player-bibliotek. När du skapar ett musikbibliotek via SoundTouch-appen måste du välja iTunes eller Windows Media Player beroende på hur musiken lagras på datorn. Om musikbiblioteket lagras på ett annat sätt på datorn måste du flytta det till iTunes eller Windows Media Player så att det kan hittas av SoundTouch-appen
  • Musik måste lagras på datorns interna hårddisk. Om musiken lagras på en telefon, surfplatta, USB-hårddisk, annan nätverksdator eller i en molntjänst hämtar du musiken som du vill ha i biblioteket till datorn så att den kan läggas till i ett musikbibliotek.

För datorer och NAS-enheter

Se till att musikfilerna som du försöker att spela upp är i något av följande SoundTouch-kompatibla format:

• MP3
  • M4A
  • WMA
  • AAC*

*Obs! Filer som har köpts från iTunes kan vara ”skyddade” AAC-filer som är låsta av Apples egenutvecklade DRM. Sådana filer är bara tillgängliga via SoundTouch-appen om de konverteras så att skyddet tas bort. Du ser om dina filer är skyddade i iTunes genom att kontrollera huruvida det står att de är ”skyddade AAC” under kolumnen Typ i iTunes. Markera dessa filer, högerklicka på dem och låt iTunes konvertera dem så att de blir tillgängliga via SoundTouch.

Om musikfilerna är i ett format som inte anges ovan konverterar du dem till ett kompatibelt format. Det går att konvertera musikfiler i både iTunes och Windows Media Player.