Använda en NAS-enhet

Gäller:

mer...

Vad är NAS?

NAS står för Network Attached Storage (nätverksansluten lagring) och är ett system bestående av en eller flera hårddiskar, en Ethernet-anslutning och ett operativsystem. I stället för att anslutas direkt till en stationär eller bärbar dator (som är fallet med en bärbar USB-hårddisk) ansluts en NAS-enhet till den trådlösa routern, så att alla i nätverket kan komma åt och dela filer från en central plats.

Vad är fördelen med att använda en NAS-enhet med SoundTouch-systemet?

En stor fördel är att din musiksamling alltid är tillgänglig. Du behöver inte slå på datorn där musiken är lagrad för att lyssna på den. En NAS-enhet är alltid ansluten, så du kommer åt din musiksamling snabbt och enkelt när som helst i SoundTouch-appen.

Rekommenderade modeller

Det bästa resultatet med SoundTouch-systemet får du med WD MyCloud- eller Synology NAS-enheter.
Men många andra NAS-enheter fungerar också. (Obs! SoundTouch-system är inte helt DLNA-kompatibla och kanske inte har full funktion med andra modeller.)

Konfigurera NAS-enheter

Det finns många NAS-produkter. Du hittar konfigurationsinformation för några av de vanligare produkterna här. Sök efter ditt varumärke eller modell på webbplatsen och se om det finns specifik information för din produkt.

Information om hur du ställer in en NAS-enhet för att användas med SoundTouch-appen finns i Lägga till ett musikbibliotek i SoundTouch.