Bose Portable Smart Speaker

Försäljning från 2019 – aktuell

Inget hittades. Ange en giltig sökning (dvs. anslutningshjälp, inget ljud från hörlurar osv.).

Batteriet laddas inte

Om produkten är ansluten till elnätet men batterinivån inte ökar eller om produkten inte visar att batteriet laddas:

Om du använder en annan laddare än den som medföljer högtalaren kontrollerar du att USB-laddaren uppfyller strömkraven för högtalaren.

På USB-laddaren ska det finnas liten text som anger spänningen samt strömutgången – mätt i ampere (A) eller milliampere (mA) – på laddaren. Den här förstärkarklassificeringen varierar beroende på laddare, inklusive de som är gjorda för andra Bose-produkter. Här är några saker att veta:
  • Högtalaren levereras med  en laddare på 3 A (3,000 mA)
  • Laddare med en strömutgång som är lägre än 3 A laddar din produkt långsammare
  • Vissa laddare med låg strömutgång kanske inte laddar högtalaren alls
  • Se till att använda en säkerhetsgodkänd strömförsörjning som uppfyller lokala säkerhetsorgans krav (dvs. UL, CSA, VDE, CCC OSV.)

Anslut högtalaren till elnätet och låt den laddas.

Om batteriet i högtalaren är helt urladdat kan det behöva laddas under en viss tid innan det kan slås på igen. Tiden beror på vilken laddare som används:
  • 3 A-laddare (som den som medföljer högtalaren) tar ungefär två minuter
  • 1–2 A-laddare tar ca 25 till 35 minuter
  • 0.5 A-laddare tar ungefär en timme
  • Om högtalaren inte är uppdaterad kan det ta flera timmar att ladda högtalaren med en laddare med låg strömförbrukning
När batteriet är laddat försätts högtalaren i standbyläge efter 20 minuters inaktivitet för att spara på batteriet. I standbyläge lyser strömlampan svagt vitt. Om Alexa eller Google Assistant är kopplat till högtalaren fortsätter den att lyssna efter röstbegäran i standbyläge. Det här läget använder en liten mängd ström och kan så småningom tömma batteriet om högtalaren inte återansluts till elnätet för att ladda den.

När du är klar med att lyssna på din högtalare , om du inte  behöver röstassistentfunktioner, håller du strömbrytaren intryckt i två sekunder för att stänga av högtalaren helt och spara på återstående batteritid. Högtalaren visas inte i Bose Music-appen när den är helt avstängd.

Om högtalaren kunde slås på efter att den anslutits till elnätet i en timme uppdaterar du högtalaren.

En uppdatering släpptes i slutet av januari 2022 för att minska den laddningstid som behövs för att slå på högtalaren. Kontrollera högtalarens version av den inbyggda programvaran. Om den inte kör version 10.0.18 eller senare uppdaterar du högtalaren. Mer information finns i Kontrollera programvaran eller versionen av den inbyggda programvaran och uppdatera produktens programvara eller inbyggda programvara.

Koppla ur och återanslut laddningskabeln i båda ändar.

Koppla bort USB-kabelns båda ändar och anslut sedan båda ändarna igen för att säkerställa att de är ordentligt anslutna till högtalaren och USB-strömkällan.

Återställ produkten.

Precis som att starta om en smartphone kan din produkt behöva återställas ibland för att rätta till mindre problem. Mer information finns i återställa produkten.

Prova en annan laddare.

Laddningstiden kan variera beroende på laddare. Laddare med högre currytrating laddar vanligtvis produkter snabbare än de med lägre klassning. Laddare anger vanligen en strömklassning på labe lin Amps (A) eller milliampere (mA). En strömklassning på 1 A/1 000 m eller högre rekommenderas.

Om du använder laddstationen:

Prova följande:

Din produkt kan behöva service.

Om de angivna stegen inte löser problemet kan produkten behöva service. Följ länken nedan för mer information om hur du utför service på produkten. Beroende på produkt och region får du ett kontaktnummer eller möjlighet att konfigurera tjänsten online.