NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Så här styr du trådlösa Bose-öronsnäckor: Svep och tryck

När vi är på språng vill vi att saker ska gå snabbt, vara enkla och så krångelfria som möjligt, oavsett om vi står i kön till att köpa morgonkaffet eller vill byta låt i hörlurarna. Vi kanske inte kan styra längden på kaffekön, men vi kan lära dig att snabbt och enkelt styra dina trådlösa öronsnäckor så att du aldrig behöver ta ut telefonen ur fickan eller surfplattan ur väskan.

Här är en guide till hur du styr trådlösa Bose-öronsnäckor, bland annat de nya Bose QuietComfort® Earbuds II och Bose Sport Earbuds. Med enkla pekkontroller i form av att svepa och trycka kan du justera volymen, besvara telefonsamtal, styra medieuppspelning och mycket mer.

Personer som bär Bose QuietComfort Earbuds, Bose Sport Earbuds, och Bose QuietComfort Earbuds II

TRYCK

Tryck för att styra innehåll och samtal

Ett enda tryck – massor av kraft.

När du använder Bose-öronsnäckor kan du starta och pausa musik och besvara telefonsamtal med en snabb rörelse.

På Bose QuietComfort® Earbuds II eller Sport Earbuds sitter kontaktytan på den yttre delen av öronsnäckorna, och de flesta tryckkontrollerna sitter på den högra öronsnäckan. Om du vill starta eller pausa media trycker du två gånger på höger öronsnäcka med ett finger. Det räcker med ett lätt tryck. På så vis slipper du ta fram din telefon, vilket är särskilt praktiskt när du pendlar, arbetar på kontoret eller tränar på gymmet.

Kvinna som bär Bose Sport Earbuds medan hon tränar och trycker på den högra öronsnäckan

Det finns även kommandon som gör att du kan ta emot och avvisa telefonsamtal. Om du trycker två gånger på den högra öronsnäckan besvaras ett inkommande samtal, och samma gest kan användas för att avsluta samtalet när du är klar. Tänk på att mikrofonen finns i höger öronsnäcka, så den måste sitta i örat när du pratar i telefon. Om du inte kan prata trycker du och håller ned på höger öronsnäcka för att avvisa samtalet.

SVEP

Svep för att justera volymen

Om du vill överrösta ljudet omkring dig kan du justera volymen på Bose-öronsnäckorna med hjälp av gester. Den här funktionen måste dock aktiveras via Bose Music-appen innan du kan använda den. Observera också att den här inställningen kräver programvaruversion 4.2.4 eller senare.

I Bose Music-appen går du till inställningsmenyn och scrollar ned till Product Control. Där finns ett skjutreglage med texten Voice touch control som du kan växla till för att aktivera eller avaktivera funktionen.

När inställningen är på kan du justera volymen i farten. Allt du behöver göra är att dra med fingret uppåt på den högra öronsnäckan för att öka volymen eller dra nedåt för att minska volymen. Den här gesten fungerar även på Bose Noise Cancelling Headphones 700, som har en beröringsyta på den främre delen av den högra öronkåpan. På de större hörlurarna kan du även svepa framåt för att hoppa till nästa spår eller svepa bakåt för att gå tillbaka till föregående spår.

TRYCK

Tryck för att ändra inställningarna för brusreducering

Om öronsnäckorna har vår förstklassiga brusreduceringsteknik kan du växla mellan olika inställningar genom att dubbeltrycka på vänster öronsnäcka. Som standard finns det tre brusreduceringsnivåer som är inställda som favoriter:

  • Tyst läge: Eliminerar i stort sett allt yttre buller omkring dig
  • Aware-läge: Blockerar lågfrekventa ljud, som till exempel ljudet av tåg, men ger ändå viss medvetenhet om omgivningen
  • Fullständig transparens: Gör att du hör miljön omkring dig bättre

Om du vill anpassa de förinställda brusreduceringsnivåerna kan du även gå till inställningarna i Bose Music-appen och välja Noise cancellation.

Man som ställer in brusreducering genom att trycka två gånger på sin vänstra Bose QuietComfort-öronsnäcka
Man på tunnelbanan som ställer in brusreducering genom att trycka två gånger på vänster öronsnäcka på Bose QuietComfort Earbuds II

TRYCK

Håll intryckt för att aktivera röstassistent

Har du en snabb fråga till Siri? Med Bose-öronsnäckorna kan du använda telefonens röstassistent, men först måste du slå på funktionen. Det gör du genom att gå till inställningsmenyn och scrolla ned till Product control i Bose Music-appen. Där finns ett skjutreglage med texten Voice assistant touch control som du kan skjuta åt höger för att aktivera funktionen.

En man använder Bose Music-appen på sin smartphone för att styra QuietComfort Earbuds II
Man som aktiverar röstassistenten med hjälp av pekkontrollerna på den högra Bose QuietComfort-öronsnäckan

Om du vill använda röstassistenten när du är på språng trycker du på höger öronsnäcka och håller fingret där tills du hör en ton. Släpp sedan fingret och säg ditt önskemål. Mikrofonen på den högra öronsnäckan fungerar som en förlängning av mikrofonen i din smartphone, så att du enkelt kan söka efter information, spela upp en podcast, ringa ett telefonsamtal och mycket mer.

När du har lärt dig hur du styr dina trådlösa öronsnäckor med gester kan du justera media, telefonsamtal och röstassistent lättare, och göra vardagsbestyren snabbare och enklare oavsett om du är på kontoret, på ett flygplan eller kör din dagliga löprunda.

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

RELATERADE PRODUKTER