NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

Så här styr du trådlösa Bose-öronsnäckor: Svep och tryck

När vi är på språng vill vi att saker ska gå så snabbt och enkelt som möjligt, oavsett om vi står i kö för att köpa morgonkaffet eller vill byta låt i hörlurarna. Vi kanske inte kan styra längden på kaffekön, men vi kan lära dig att snabbt och enkelt styra dina trådlösa öronsnäckor så att du aldrig behöver ta ut telefonen ur fickan eller surfplattan ur väskan.

Detta är en guide till hur du styr din trådlösa öronsnäckor från Bose, bland annat nya Bose QuietComfort® öronsnäckor II och Bose öronsnäckor för sport. Justera volymen, besvara telefonsamtal, styr medieuppspelning och mycket mer med enkla pekkontroller i form av att svepa, trycka och pressa.

Personer som bär Bose QuietComfort öronsnäckor, Bose öronsnäckor för sport, och Bose QuietComfort öronsnäckor II

TRYCK

Tryck för att styra innehåll och samtal

Ett enda tryck – massor av kraft.

När du använder Bose öronsnäckor kan du starta och pausa musiken och besvara telefonsamtal med en snabb rörelse.

På Bose QuietComfort® öronsnäckor II och öronsnäckor för sport sitter kontaktytan på den yttre delen av öronsnäckorna medan de flesta tryckkontrollerna sitter på den högra öronsnäckan. Om du vill starta eller pausa media trycker du två gånger på höger öronsnäcka med ett finger. Det räcker med ett lätt tryck. På så vis slipper du ta fram din telefon, vilket är särskilt praktiskt när du pendlar, arbetar på kontoret eller tränar på gymmet.

Kvinna som bär Bose öronsnäckor för sport medan hon tränar och trycker på den högra öronsnäckan

Det finns även kommandon som gör att du kan ta emot och avvisa telefonsamtal. Om du trycker två gånger på den högra öronsnäckan besvaras ett inkommande samtal. Samma gest kan användas för att avsluta samtalet. Tänk på att mikrofonen finns i höger öronsnäcka, så den måste sitta i örat när du pratar i telefon. Om du inte kan prata trycker du och håller ned på höger öronsnäcka för att avvisa samtalet.

SVEP

Svep för att justera volymen

Om du vill överrösta ljudet omkring dig kan du justera volymen på Bose-öronsnäckorna med hjälp av gester. Funktionen måste dock aktiveras via Bose Music-appen innan du kan använda den. Observera att funktionen kräver programvaruversion 4.2.4 eller senare.

Gå till inställningarna i Bose Music-appen och scrolla ned till ”Product control”. Här finns ett skjutreglage med texten ”Voice touch control” där du kan aktivera eller avaktivera funktionen.

När funktionen är påslagen kan du justera volymen medan du är på språng. Allt du behöver göra är att dra med fingret uppåt på den högra öronsnäckan för att öka volymen eller dra nedåt för att minska volymen. Den här gesten fungerar även på Bose brusreducerande hörlurar 700, vars beröringsyta finns på den främre delen av den högra öronkåpan. På de större hörlurarna kan du även svepa framåt för att hoppa till nästa spår eller svepa bakåt för att gå tillbaka till föregående spår.

TRYCK

Tryck för att ändra inställningarna för brusreducering

Om öronsnäckorna har vår förstklassiga brusreduceringsteknik kan du växla mellan olika inställningar genom att trycka två gånger på vänster öronsnäcka. Som standard finns det tre förinställda nivåer för brusreducering:

  • Tyst läge: Eliminerar i stort sett allt ljud omkring dig
  • Medvetet läge: Blockerar lågfrekventa ljud, som till exempel ljudet av tåg, men ger ändå viss medvetenhet om omgivningen
  • Full transparens: Gör att du hör din omgivning bättre

Om du vill anpassa de förinställda nivåerna för brusreducering kan du gå till inställningarna i Bose Music-appen och välja ”Noise cancellation”.

Man som ställer in brusreducering genom att trycka två gånger på vänster öronsnäcka på Bose QuietComfort öronsnäckor
Man på tunnelbanan som ställer in brusreducering genom att trycka två gånger på vänster öronsnäcka på Bose QuietComfort öronsnäckor II

PRESSA

Håll intryckt för att aktivera röstassistent

Har du en snabb fråga till Siri? Använd telefonens röstassistent med hjälp av dina öronsnäckor från Bose efter att du har aktiverat funktionen. Gå till inställningarna i Bose Music-appen och scrolla ned till ”Product control”. Här finns ett skjutreglage med texten ”Voice assistant touch control” där du kan aktivera eller avaktivera funktionen.

En man använder Bose Music-appen på sin smartphone för att styra Bose QuietComfort öronsnäckor II
Man som aktiverar röstassistenten med hjälp av pekkontrollerna på den högra Bose QuietComfort-öronsnäckan

Om du vill använda röstassistenten när du är på språng håller du nere fingret på höger öronsnäcka tills du hör en ton. Släpp sedan fingret och säg ditt kommando. Mikrofonen på den högra öronsnäckan fungerar som en förlängning av mikrofonen i din smartphone, så att du enkelt kan söka efter information, spela upp en podcast, ringa ett telefonsamtal och mycket mer.

När du har lärt dig hur du styr dina trådlösa öronsnäckor med gester kan du styra media, telefonsamtal och din röstassistent lättare samt göra dina vardagsbestyr snabbare och enklare oavsett om du är på kontoret, ett flygplan eller din dagliga löprunda.

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

RELATERADE PRODUKTER