SoundLink Flex:

Kraften bakom den nya djärva färgen

Vad tänker du när du ser färgen röd? Den är ofta förknippad med starka känslor som makt, passion eller till och med ilska. När du utsätts för denna eldiga nyans kan det faktiskt ha en påtaglig inverkan på din kropp och ditt humör.

Om du är någon som gillar djärva uttryck och att fånga människors uppmärksamhet är chansen stor att rött är ett av dina förstahandsval, oavsett om det gäller din garderob eller inredning. Nu kan du lägga till ett nytt djärvt tillbehör till din samling eftersom SoundLink Flex Bluetooth®-högtalaren finns i en iögonfallande röd nyans som kallas Carmine Red.

Läs vidare för att lära dig mer om effekten och psykologin bakom färgen röd och varför den är det perfekta valet för din SoundLink Flex.

SoundLink Flex i Carmine Red

VAD ÄR FÄRGPSYKOLOGI?

Tunnel i många olika färger

Du tänker förmodligen inte särskilt mycket på färgerna du ser överallt i vardagen. Du kanske inte märker att väggarna i läkarmottagningens väntrum är ljusblå, eller att din lokala hälsokostbutik använder mycket grönt i skyltningen. Dessa färgval är avsiktliga och kan påverka våra känslor, oavsett om vi inser det eller inte.

Tanken bakom färgpsykologi är att färger påverkar mänskligt beteende eftersom de har olika betydelser, konnotationer och till och med psykologiska effekter på kroppen. Till exempel kan nyanser av blått frammana bilder av havet eller himlen och de uppfattas som lugnande. Därför är blått ett populärt val för sovrum och utrymmen som läkarmottagningar eller spa-anläggningar. Grönt är däremot ofta förknippat med hälsa och växande, vilket gör det till ett förstahandsval för många livsmedelsvarumärken och trädgårdsföretag.

Färgpsykologi diskuteras oftast i samband med marknadsföring och inredning, men du kan också omedvetet fatta beslut baserat på dina egna uppfattningar om färger. Till exempel kanske du bär svart när du har ett viktigt möte eftersom det gör att du känner dig självsäker, eller så köper du kanske klargula blommor vid trista dagar för att få vardagsrummet att kännas lite gladare. Visst, du kanske helt enkelt gillar färgen, men nyanser kan också framkalla vissa känslor eller stämningar.

En röd fisk

Rött drar till sig uppmärksamhet

Eftersom rött är en djärv och mycket synlig färg används det ofta för att fånga vår uppmärksamhet. Du kan säkert komma på många exempel i vardagen – till exempel hur en röd sportbil fångar din blick när den kör förbi eller hur någon som bär rött automatiskt står ut från mängden. Men rött används ofta även för praktiska ändamål. Stoppljus och skyltar är röda för att säkerställa att de är mycket synliga för förare, och brandbilar och många sirener är röda för att förmedla en känsla av brådska.

Och dessa är inte bara inlärda associationer. Studier har visat att den röda färgen är mer effektiv för att fånga människors uppmärksamhet, särskilt i känslomässigt laddade situationer, och den kan hjälpa till att sporra människor till handling snabbare. Andra experiment har visat att en röd uppmaningsknapp på en webbplats fick 21 % bättre resultat än en identisk grön knapp.

Så om du vill uppmuntra människor att agera eller stå ut från mängden är färgen röd definitivt en effektiv metod. Oavsett om den används i marknadsföring eller i vardagen är färgen djärv och iögonfallande, och fångar garanterat mer uppmärksamhet än andra, mer dämpade, nyanser.

KRAFTEN HOS RÖD FÄRG

Vi berörde kortfattat färgpsykologin när det gäller blått, grönt, gult och svart, men gäller för rött? Denna djärva nyans har den längsta våglängden av alla färger, vilket innebär att den syns i början av regnbågen, och många anser att den är en av de mest kraftfulla färgerna.

Rött är ofta förknippat med starka känslor – både positiva och negativa – och studier har visat att det faktiskt kan ha en mätbar inverkan på din kropp och ditt humör. Följande är bara några exempel på effekten som denna färg kan ge.

En röd bil
Ett rum med röd belysning och röda väggar

Rött skapar spänning

När var senaste gången du såg ett sovrum målat i körsbärsrött? Förmodligen aldrig, och det finns en bra anledning till det. I inredning undviks rött i utrymmen som ska underlätta avslappning, eftersom färgen har motsatt effekt på kroppen. Denna kraftiga nyans väcker faktiskt en känsla av spänning och livlighet. Faktum är att studier har visat att rött ljus kan höja pulsen och blodtrycket, vilket gör att vi känner oss mer aktiva och alerta. Detta är förstås inte optimalt när du försöker somna på natten eller koppla av efter en lång dag.

Det finns dock situationer där dessa undermedvetna reaktioner på färger kan användas till din fördel. Om du skapar ett spelrum eller designar en uteplats för umgänge så kan röda accenter få utrymmet att kännas fyllt av energi och göra att gästerna känner sig piggare. Rött används också ofta i kök och restauranger eftersom det kan öka en persons aptit.

Rött underlättar framgång i tävlingar

Om du tittar på lagfärgerna i någon större idrottsliga märker du snart att rött är ett extremt populärt alternativ. Färgen gör inte bara att kläderna fångar åskådarnas uppmärksamhet, utan forskning har även visat att färgen röd också kan ge en fördel i idrottstävlingar. En studie visade till exempel att det var mer sannolikt att kampsportsidrottare i OS skulle vinna sina matcher om de var klädda i rött. Liknande mönster noterades i en fotbollsturnering där lag tilldelades röda, vita eller blå kläder.

Vad beror dessa resultat på? Forskarna har en teori om att färgen fungerar som en stimulus som får idrottare att känna sig mer aggressiva och konkurrenskraftiga, vilket leder till fler segrar. Prova att bära din kraftigaste nyans av rött nästa gång du behöver en boost i en tävlingssituation. Det kanske faktiskt hjälper dig att vinna.

Ett fotbollslag med röda kläder

TA KRAFTEN HOS RÖD FÄRG TILL SOUNDLINK FLEX

Eftersom färgen röd är effektfull och drar uppmärksamheten till sig är den det perfekta komplementet till SoundLink Flex. Trots den kompakta formen ger den här bärbara Bluetooth-högtalaren HiFi-ljud med hjälp av en specialdesignad omvandlare som ger tydligast möjliga ljud och stark, djup bas. Resultatet är inte bara iögonfallande med sin djupröda färg, utan också iöronfallande.

SoundLink Flex kan användas i upp till 12 timmar på en enda laddning, och tack vare PositionIQ™-tekniken justeras högtalaren automatiskt efter dess aktuella position för att optimera ljudet, oavsett om den står upprätt, ligger ner eller hänger.

Kvinna som förbereder sig för en vandring med en Carmine Red SoundLink Flex Bluetooth-högtalare ansluten till sin ryggsäck
SoundLink Flex Bluetooth-högtalare som tas ut ur vattnet

SoundLink Flex i Carmine Red är också den perfekta följeslagaren för dina adrenalinframkallande äventyr, oavsett om det gäller en spontan basketmatch eller en utmanande vandring till toppen av en lokal bergstopp. Högtalaren är vattentät och uppfyller kraven på en IP67-certifiering, och dessutom flyter den, så du behöver inte oroa dig för att förlora högtalaren om skulle falla ur kanoten. Enhetens skal är tillverkat av ett slitstarkt pulverlackerat stålgaller, den har silikonutsida så att den kan överleva fall och stötar och den är till och med resistent mot rostkorrosion och UV-ljus.

SoundLink Flex kan paras ihop med upp till åtta olika enheter via Bluetooth och kan anslutas från upp till 9 meter bort. Den nya färgen Carmine Red bidrar till att förstärka spänningen, hålla en hög puls och få dig att känna att du kan göra vad som helst med hjälp av din favoritmusik.

Nästa gång du vill fånga uppmärksamheten hos din publik vid en presentation ska du plocka fram en klarröd slips eller klänning, och när du vill ha grillfest i trädgården ska du pumpa ut ljudet med nya SoundLink Flex i Carmine Red.

SoundLink Flex Bluetooth-högtalare i Carmine Red på en arbetsbänk

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

Relaterade berättelser

Är högtalaren verkligen vattentät?
Hitta ditt bästa ljud för utomhuslivet