NU FINNS NYA PRODUKTER! TITTA PÅ DEM.

Sound is Power.

Dr Amar Bose

”Sluta aldrig fantisera. Fortsätt alltid drömma om något bättre och fundera ut sätt att uppnå det.”

Dr Amar G. Bose

En tidslinje full av innovation

På Bose drömmer vi alltid om något bättre än vad vi skapade igår. Se hur vi har bidragit till ljudets kraft genom årtiondena.

1929: Allt tar sin början. Amar Gopal Bose föds.

Dr Bose föddes i Philadelphia. Hans pappa (Noni Gopal Bose) var från Bengalen och hans amerikanskfödda mamma hade brittiska och tyska rötter (Charlotte).

1956: Vi presenterar dr Bose. Amar tar sin doktorsexamen.

Amar Bose tar sin doktorsexamen i elektroteknik från Massachusetts Institute of Technology och firar genom att köpa sig ett nytt hifi-stereosystem. Men ljudkvaliteten gör honom besviken och inspirerar honom att forska om akustik på MIT på sin fritid.

1964: Nu gäller det. Dr Bose lanserar officiellt Bose Corporation.

Dr Bose lanserar Bose Corporation. På dagarna utvecklar han och hans två medarbetare kraftreglerande system för militären och andra myndigheter. På kvällarna studerar de akustik och högtalardesign.

1972: Global satsning. Vi säljer våra första produkter utanför USA, med start i Tyskland.

Tack vare ett samarbete med en ljudåterförsäljare i tyska Bad Homburg kan Bose-produkterna för första gången börja säljas utanför USA.

1986: Redo att lyfta. Vår prototyp för hörlurar med brusreducering är med på en historisk flygning.

Två av våra hörlurar med aktiv brusreducering bevarar piloterna Dick Rutan och Jeana Yeagers hörsel under en oavbruten flygning jorden runt som slår nytt rekord.

1987: En stor ära. Dr Bose och dr William R. Short utses till årets uppfinnare.

Dr Bose och dr William R. Short belönas med utmärkelsen Årets uppfinnare av Intellectual Property Owners Education Foundation för ett högtalarsystem med vikt akustisk vågledare.

1993: Höj volymen. Vi omdefinierar radio med Bose Wave.

Vår patenterade vågledarteknik omdefinierar radioljud genom en helt ny, fyllig och djup ljudkvalitet som aldrig tidigare åstadkommits med en så liten enhet.

2000: Tystnad som du aldrig hört den. Banbrytande Bose-teknik förändrar hur människor hör tystnad.

QuietComfort®-hörlurarna förändrar för alltid flygresandet för passagerare genom att drastiskt minska bruset och ge bättre ljudkvalitet under flygresan än någonsin tidigare.

2008: Del av eliten. Dr Bose väljs in i National Inventors Hall of Fame.

För sina framsteg inom ljudteknik som ”har påverkat vår livskvalitet avsevärt” väljs dr Bose in i National Inventors Hall of Fame i Akron, Ohio.

2011: Gåvan. Dr Bose donerar en majoritet av våra aktier utan rösträtt till MIT.

Amar Bose donerar en majoritet av aktierna utan rösträtt i Bose Corporation till MIT. Utdelningen från dessa aktier används till att upprätthålla och utveckla utbildnings- och forskningsuppdraget vid MIT. Bolaget förblir privat och oberoende.

2013: Sorg och saknad. Amar Gopal Bose avlider vid 83 års ålder

”Amar Bose grundade Bose Corporation för nästan 50 år sedan med ett antal riktlinjer som byggde på forskning och innovation. Dessa riktlinjer har aldrig ändrats och kommer aldrig att göra det heller.” – Bob Maresca, ordförande och nytillträdd vd, Bose Corporation.

2014: Med i matchen. Bose blir NFL:s officiella hörlurar.

Bose levererar brusreducerande teknik till amerikanska fotbollsligan NFL och förbättrar tränarnas kommunikationsmöjligheter – samt hela spelupplevelsen för fansen, både hemma och på plats i arenan.

2020: Ostördhet i mindre format. Vi presenterar våra QuietComfort® Earbuds

Tystnaden hos våra förstklassiga QuietComfort®-hörlurar med brusreducering i en slimmad, trådlös öronsnäcka. QuietComfort® Earbuds ger hög ljudkvalitet i en kompakt, bekväm design och har 11 nivåer av ljudkontroll, så att du själv kan välja hur mycket av världen du vill släppa in.

2022: Hör upp. Bose åtar sig att göra hörselförstärkning tillgängligare

Bose var först med att introducera FDA-godkänd, självanpassande hörselförstärkningsteknik för konsumenter med mild till måttlig hörselnedsättning. Vårt samarbete med HearX för en ny serie Lexie-hörapparater med Bose-teknik gör prisvärda hörapparater tillgängliga för miljontals vuxna.

Det var igår. Det här är vad framtiden kommer att bjuda på.

Företaget är fortfarande lika hängivet sina kunder och sina grundläggande principer som vid starten 1964. Vi tackar ödmjukt de miljontals människor runt om i världen som har valt Bose. Vi vet att detta bara är början och längtar tills du får uppleva det som händer härnäst.

En kvinna som tar bilder på en strand med Bose QuietComfort 45 Headphones