NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

21 Oktober 2015


BOSE PRESENTERAR NÄSTA GENERATIONS TRÅDLÖSA SOUNDTOUCH®-SYSTEM MED BLUETOOTH® OCH WI-FI®

SoundTouch 10-högtalaren är det enklaste sättet att streama musik hemma, med direktlyssning via Bluetooth, fullständig kapacitet för flera rum och kommande Spotify®-integrering

21 oktober 2015 – Miljoner människor streamar musik varje dag och Bose inleder nu en ny era i hur vi spelar upp musik hemma med nästa generations trådlösa SoundTouch-musiksystem. Nu har alla SoundTouch-system – även den nya lilla SoundTouch 10-högtalaren – inbyggt Bluetooth och Wi-Fi vilket gör dem perfekta både för direktmusik och för att lyssna i flera rum. Med Bluetooth kan du streama en låt, spellista, musiktjänst och YouTube direkt från en mobil eller surfplatta. Med Wi-Fi kan du sända till alla dina SoundTouch-högtalare eller använda den intuitiva SoundTouch-appen för att utforska integrerade musiktjänster, ställa in personliga förval och lyssna på olika musik i olika rum.

”SoundTouch har alltid handlat om upplevelsen – hur det borde vara att lyssna på streamad musik hemma”, säger John Roselli, som är chef för segmentet trådlösa högtalare på Bose. ”Vi konstruerar allt efter den enkla idén. Just därför är SoundTouch-system enklare att använda än något annat, de har ett fantastiskt ljud och nu kan du också lyssna på vad som helst via en telefon eller surfplatta i hur många rum du vill. Det finns inget liknande och SoundTouch 10 är ett bra sätt att komma igång.”

DEN LILLA SOUNDTOUCH 10-HÖGTALAREN BLIR EN DEL AV EN VÄXANDE FAMILJ

SoundTouch®-produktfamiljen är den mest omfattande inom området och idag välkomnas den nya SoundTouch 10-högtalaren till familjen. Den går att använda som den är men du kan också lägga till mer i efterhand eller kombinera med andra SoundTouch-system. SoundTouch 10-högtalaren ansluter sig till de nya SoundTouch 20 och 30 serie III-högtalarna, de nya SoundTouch-soundbarhögtalarna och de nya SoundTouch-hemmabiosystemen. Alla är trevliga och kompatibla, de kommunicerar med varandra genom väggar och tak och alla har Bluetooth® och Wi-Fi®.

• Den nya trådlösa SoundTouch 10-högtalaren är endast 21,2 cm hög, 14,1 cm bred och 8,7 cm djup. Den kombinerar Boses digitala signalbehandling med den nya Unidome-omvandlaren, ett 2,5 tums (6,4 cm) kraftpaket med den högsta slaglängden för omvandlare i sin storlek i Boses historia. Resultatet blir enastående ljud. SoundTouch 10 spelar renare, djupare och högre än någon annan högtalare i sin storlek.

• De nya högtalarna i SoundTouch 20 och 30 serie III är de uppdaterade storebröderna till SoundTouch 10-högtalaren. SoundTouch 30 serie III är Boses bästa kompakta lösning och SoundTouch 20 serie III ger fylligt och intensivt ljud ur en mer kompakt enhet.

• Nya SoundTouch-soundbarhögtalare och -hemmabiosystem finns också, med två soundbarhögtalare, SoundTouch 120- och 130-systemen; ett 2.1-system, hemmabiosystemet SoundTouch 220 och ett 5.1-system, hemmabiosystemet SoundTouch 520. De ger alla uppslukande ljud i filmer och TV och fungerar också som trådlösa musiksystem.

Med SoundTouch kan du även vara utomhus. En ny och mer effektiv SoundTouch SA-5-förstärkare driver vattentäta högtalare för uteplatser, balkonger och trädgårdar.

SNABB MUSIKSTREAMING HEMMA, ENKLARE ÄN NÅGONSIN

SoundTouch®-system är smidiga – de enklaste och mest mångsidiga trådlösa musiksystemen som är tillgängliga idag. Med Bluetooth® ansluts de direkt och enkelt till en telefon eller surfplatta. Via Wi-Fi® skickar de med lång räckvidd det som spelas till flera SoundTouch-högtalare.

I SoundTouch finns också världens populäraste musiktjänster inbyggda – Spotify® och Deezer – båda tillgängliga via den intuitiva SoundTouch-appen. Med bara några klick förvandlar SoundTouch-appen din telefon eller surfplatta till en kraftfull styrenhet så att du kan lyssna på samma musik var som helst, eller olika musik i olika rum. Och med SoundTouch-system får du ännu mer frihet. Med appen kan du ställa in sex personliga förval med en spellista i en musiktjänst, en artist eller en webbradiokanal och ändra dem när du vill. Varje gång du ställer in ett förval kommer alla SoundTouch-högtalare hemma hos dig att komma ihåg det automatiskt – så att du inte behöver använda appen om du inte vill. Tryck bara på motsvarande knapp på SoundTouch-högtalaren eller på den medföljande fjärrkontrollen så börjar din musik spelas utan att du behöver använda telefonen. Ladda den, skicka textmeddelande, besvara ett samtal, stäng av den eller låt den bara vara. Det tar bara en sekund att fylla rummet med musik, lika snabbt och enkelt som att tända lampan.

Tack vare nya 802.11n Wi-Fi med dubbla band är SoundTouch-anslutningen starkare och mer pålitlig med mindre störningar och färre avbrott. Med 5 GHz-kompatibilitet får du ett bättre streamingalternativ i trånga miljöer som flerbostadshus inne i en stad.

SOUNDTOUCH OCH SPOTIFY 

I början av nästa år kommer Bose att erbjuda funktioner som gör SoundTouch®-system till det bästa sättet att lyssna på Spotify® hemma.

• SoundTouch-systemen kommer i appen få ny integrering med Spotify parallellt med Spotify Connect. Från SoundTouch-appen kommer du kunna söka efter en låt, ett album, en artist eller en spellista från Spotify eller Spotify-användare. Från Spotify-appen kommer du kunna styra SoundTouch-systemen direkt. Du går utan problem över från SoundTouch-appen till Spotify-appen, du bara fortsätter där du slutade.

”Hemmet är ett av de ställen där vi vill ge musikälskare innovativa upplevelser”, säger Jorge Espinel, VD, Global affärsutveckling på Spotify. ”Samarbetet med Bose gör att vi kan ge användare en färdig musikupplevelse hemma, som kombinerar favoritfunktionerna och spellistorna i Spotify med Boses innovativa teknik och otroliga ljudkvalitet.”

”SoundTouch-system är ett bra exempel på vad vi bryr oss om”, säger Roselli. ”Vi koncentrerar oss på stora och små detaljer som ingen annan har, t.ex. Spotify-integreringen. Med SoundTouch kan du spela upp via Bluetooth, från vår app eller deras eller med bara en knapptryckning. Och det ger miljoner Spotify-användare runt om i världen större flexibilitet och kontroll än någonsin förr.”

PRISER OCH TILLGÄNGLIGHET

Rekommenderat försäljningspris för det nya trådlösa Bose® SoundTouch® 10-musiksystemet är SEK 1.899 och rekommenderat försäljningspris för det nya SoundTouch 20 serie III-systemet och SoundTouch 30 serie III-systemet är SEK 2.899 respektive SEK 6.299. Bose SoundTouch-soundbarhögtalare och - hemmabiosystem finns från det rekommenderade försäljningspriset SEK 12.495. Alla nya SoundTouch-system säljs på Bose.se, av auktoriserade Bose-återförsäljare och i Bose-butiker. I början av nästa år kommer Spotify®-integrering i appen att ingå i våra nya system och bli tillgängliga för befintliga SoundTouch-kunder genom en kostnadsfri programuppgradering. Besök Bose.se för att se en fullständig lista över SoundTouch-system och priser.

Om Bose

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga upplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###

Wi-Fi® är ett registrerat märke som tillhör Wi-Fi Alliance. Ordet Bluetooth® är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG, Inc. All användning av varumärket av Bose Corporation sker under licens. Deezer är ett registrerat varumärke som tillhör Blogmusik SAS. Spotify är ett registrerat varumärke som tillhör Spotify AB. Apple är ett varumärke som tillhör Apple Inc, registrerat i USA och i andra länder. Vilka musiktjänster som finns tillgängliga kan variera mellan olika länder. Youtube är ett varumärke som tillhör Google, Inc.

Pressmeddelande som PDF