NU FINNS NYA PRODUKTER! TITTA PÅ DEM.
Butiker Kundvagn

BOSE® QUIETCOMFORT® 20 ACOUSTIC NOISE CANCELLING®-HÖRLURAR

Brusreducerande in-ear-hörlurar från Bose, nu i nya färger

4 juni 2015 – De anmärkningsvärda in-ear-hörlurarna Bose QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling® lanserades 2013 och innebar då något helt nytt. De kombinerade oöverträffad brusreducering och hög ljudprestanda med en bekväm in-ear-passform. De väger bara 44 gram och ryms i fickan. QC®20-hörlurarna finns nu i två färger – svart och vitt – och i två olika varianter: en för utvalda modeller av iPod, iPad och iPhone, och en för de flesta Samsung Galaxy-smarttelefoner/-surfplattor och Android™-enheter. Båda alternativen har en inbyggd mikrofon och fjärrkontroll som gör det enklare att ta emot samtal och styra musiken.

"Bose QC20 är banbrytande", säger Sean Garrett, chef för Bose Noise Reduction Technology Group. "Inga andra hörlurar har så höga prestanda och är så mångsidiga. Användarna älskar dem för brusreduceringen som Bose är så kända för, och för att de är så små men ändå låter fantastiskt. Dessutom sitter de bekvämt i många timmar."

QC20-hörlurarna är resultatet av över 35 års forskning om brusreducering. I varje hörlur sitter två jättesmå mikrofoner. En känner av ljudet som närmar sig, den andra mäter ljudet inne i hörlurarna. Mätningarna skickas sen till ett digitalt chip i kontrollmodulen på hörlurskabeln. Chippet räknar ut en likadan och en motsatt brusreduceringssignal inom bråkdelen av en millisekund. Resultatet blir en dramatisk brusreducering där nästan inget ljud alls släpps in utifrån.

Tekniken Bose TriPort® använder portar för att öka hörlurarnas akustiska utrymme för att återge bastoner, sång och instrument med otrolig klarhet. Bose Active EQ justerar frekvensåtergivningen så att ljudet låter naturligt. Det spelar ingen roll vad du lyssnar på, eller på vilken genre. Ljudet är kraftfullt och klart utan artificiell boost eller distorsion.

QuietComfort® 20-hörlurarna kan användas på två sätt vilket ger dig kontroll över vad du hör och när. Stäng ute den bullriga omgivningen och hör bara musiken. Om du trycker på knappen på kabelns Y-del växlar QC®20-hörlurarna över till det patenterade Aware-läget där du hör både musiken och vad som händer runt omkring dig – till exempel ett utrop på flygplatsen eller en biltuta – utan att du behöver ta av dig hörlurarna.

QC20-hörlurarna har ett uppladdningsbart litiumjonbatteri som räcker i upp till 16 timmar. Men även om batteriet dör fortsätter musiken att spela. En kabel för USB-laddning medföljer.

"QC20 kan användas på fler sätt, fler ställen och oftare än några andra hörlurar", säger Sean Garrett. "Det är en sån där produkt som gör varje dag lite bättre."

Berättelsen om QuietComfort

År 2000, 22 år efter det att professor Amar Bose påbörjade sin forskning om brusreducering, lanserade Bose de ursprungliga QuietComfort Acoustic Noise Cancelling®-hörlurarna. De utgjorde något helt nytt på hörlursmarknaden. År 2003 hade brusreduceringen, ljudkvaliteten och elektroniken förbättrats ytterligare när Bose presenterade sina QuietComfort® 2 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurar. Nu höjdes ribban för around-ear-designen ytterligare. Tre år senare kom Bose första brusreducerande on-ear-hörlurar, QuietComfort® 3 Acoustic Noise Cancelling®, som gav lika höga prestanda fast i en mindre utformning.

Men jakten på ännu bättre hörlurar fortsatte, och 2009 hade Bose fått fram QuietComfort® 15 Acoustic Noise Cancelling-hörlurar. De blev snart, och utgör fortfarande, branschstandard för prestanda och kvalitet. År 2013 lanserade Bose QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurar, med fler USA-patent än några tidigare Bose-hörlurar. De har en brusreducering som tidigare inte hade varit möjlig att uppnå i en in-ear-design. År 2014 lanserades QuietComfort 25 Acoustic Noise Cancelling-hörlurar. De ersatte QuietComfort 15-hörlurarna och hade ännu bättre brusreducering och ljudåtergivning. Idag fortsätter jakten på ännu bättre hörlurar i Bose Corporations labb. Där skriver ingenjörer och designer just nu på nästa kapitel i den fantastiska berättelsen om QuietComfort.

Priser och tillgänglighet

QC®20-hörlurarna finns i två färger: Svarta och vita. Från och med den mitten av juni 2015 kan de köpas för i Bose Stores, hos auktoriserade Bose-återförsäljare, på bose.se och på telefonnummer 0774-450 450. Rekommenderat försäljningspris SEK 2999.

Om Bose

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch. Såväl kompletta underhållningssystem för hemmet som det välkända musiksystemet Wave, vanliga och brusreducerande hörlurar, digitala musiksystem, bluetooth-högtalare och professionella ljudsystem från Bose, har förändrat hur människor lyssnar på musik.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga användarupplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###

iPad, iPhone och iPod är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och i andra länder. Samsung är ett varumärke som tillhör Samsung Electronics Co., LTD. Android är ett varumärke som tillhör Google Inc.

Pressmeddelande som PDF