NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

BOSE® QUIETCOMFORT® 25 ACOUSTIC NOISE CANCELLING®-HÖRLURAR

Bose bästa brusreducerande around-ear-hörlurar någonsin

19 mars 2015 – De kritikerrosade Bose QuietComfort® 25 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurarna lanserades i september 2014 och var ännu ett genidrag i Bose populära serie av QuietComfort-hörlurar med en kombination av bättre brusreducering och ljudprestanda samt en imponerande design och större bärbarhet. Från och med idag finns QC®25 i två versioner: en för användning med iPod, iPad och iPhone, samt en ny version som passar till de flesta smarttelefoner och surfplattor från Samsung Galaxy samt Android™-enheter. Båda alternativen har en inbyggd mikrofon och fjärrkontroll som gör det enklare att ta emot samtal och styra musiken.

QuietComfort 25-hörlurarna är resultatet av över 30 års forskning. De tar bort mer brus än några andra Bose-hörlurar i historien – speciellt vid låga frekvenser. Bose tekniker har placerat mikrofoner både inuti och utanpå öronkåpan för att bättre kunna känna av och mäta oönskade ljud. Mätningarna skickas sedan till ett digitalt elektroniskt chip, exklusivt för Bose, som räknar fram en mer exakt lika hög och motsatt brusreduceringssignal – på en bråkdel av en millisekund. Bose-chipet är så kraftfullt att det minskar utrymmet som elektroniken tar upp i hörlurarna samtidigt som det ger en helt ny tystnadsnivå åt around-ear-hörlurar. Störande ljud bleknar genast bort, även i de mest krävande miljöer.

QuietComfort® 25-hörlurarna har förbättrade ljudfunktioner för att återskapa musiken med större klarhet och precision. En mer finjusterad Active EQ ger en smidigare frekvensåtergivning över hela ljudspektrat, oavsett ljudnivå. TriPort®-tekniken ger djupa och detaljerade låga toner, medan en lägre brusnivå minskar det väsande ljud som ofta förekommer hos traditionella aktivt brusreducerande hörlurar. Förbättringarna både hörs och känns: Varje inspelning återges mer naturligt, oavsett genre. Instrument och röster varken förvrängs eller överdrivs. Istället är QC®25-hörlurarna trogna Bose 50-åriga strävan att återskapa liveframträdandet istället för att återuppfinna det. QuietComfort 25-hörlurarna har ett enda AAA-batteri med upp till 35 timmars batteritid. Och även om batteriet dör fortsätter musiken att spela.

QuietComfort 25-hörlurarna har ett nytt utseende som lever upp till Bose® varumärke -- autentiskt, modernt och minimalistiskt. Den mekaniska designen, inklusive material, vinklar, båglängder och huvudbågens radie, har omarbetats för att hörlurarna ska smita åt mer runt huvudet. Huvudbågen har en patenterad design och vadderingen är gjord i ett material som återfinns i finare bilmodeller. Öronkuddarna är gjorda i proteinläder och öronkåporna har ett mjukt TPE-skydd och ett vridelement i gjuten zink. De lätta, bekväma QC25-hörlurarna är både tåliga och kan vikas ihop så att de ryms i marknadens minsta fodral.

"Ingenting kan ersätta långvarig forskning", säger Sean Garrett, vd för Bose Noise Reduction Technology Group. ”I över tre årtionden har våra teknikteam ägnat sina dagar åt att försöka skapa bättre hörlurar. QC25-hörlurarna är ett storartat exempel på att deras slit lönar sig.”

Berättelsen om QuietComfort®

År 2000, 22 år efter det att professor Amar Bose påbörjade sin forskning om brusreducering, lanserade Bose de första brusreducerande QuietComfort-hörlurarna. De utgjorde något helt nytt på hörlursmarknaden. År 2003 hade brusreduceringen, ljudkvaliteten och elektroniken förbättrats ytterligare när Bose presenterade sina QuietComfort® 2 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurar. Nu höjdes ribban för around-ear-designen ytterligare. Tre år senare kom Bose första brusreducerande on-ear-hörlurar, QuietComfort® 3 Acoustic Noise Cancelling®, som gav lika hög prestanda fast i en mindre utformning.

Men jakten på ännu bättre hörlurar fortsatte, och 2009 hade Bose tagit fram QuietComfort® 15 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurarna. De blev snart, och utgör fortfarande, branschstandard för prestanda och kvalitet. År 2013 lanserade Bose QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurarna, med fler USA-patent än några tidigare Bose-hörlurar. De har en brusreducering som tidigare inte hade varit möjlig att uppnå i en in-ear-design. Med över tre årtionden av forskning i ryggen kan nu företaget stolt presentera QuietComfort® 25 Acoustic Noise Cancelling®-hörlurarna, som inleder ett nytt kapitel i den legendariska produktseriens historia.

Priser och tillgänglighet

Både QC®25-hörlurarna till Apple och den nya versionen till Samsung- och Android finns i två färgvarianter: Svarta eller vita, båda med blå detaljer. De kan nu köpas för 2.999 SEK på bose.se, Bose Store eller på telefon 0774-450 450. Apple-versionen finns också hos auktoriserade Bose-återförsäljare. Samsung- och Android-versionen kan från och med juni 2015 köpas hos auktoriserade Bose-återförsäljare.

Om Bose

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). År 2014 firar Bose 50 år som ett respekterat varumärke inom ljud. Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch. Såväl kompletta underhållningssystem för hemmet som det välkända musiksystemet Wave, vanliga och brusreducerande hörlurar, digitala musiksystem, bluetooth-högtalare och professionella ljudsystem från Bose, har förändrat hur människor lyssnar på musik.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga användarupplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###

iPad, iPhone och iPod är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder. Ordmärket Bluetooth® är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG, Inc. All användning av varumärket av Bose Corporation sker under licens.

Pressmeddelande som PDF