NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

08 Oktober, 2018


BOSE LANSERAR NYA SMARTA HÖGTALARE OCH SOUNDBARS

Inleder ett nytt kapitel i företagets långa historia med hemmaljud

Oktober 2018 — Idag inleder Bose ett nytt kapitel av sin långa historia att leverera ljud till hemmiljö med lanseringen av en ny trådlös smart högtalare och två nya smarta soundbars - Bose Home Speaker 500 för musik samt Bose Soundbar 700 och Soundbar 500 för musik och hemmabio. Vardera trotsar de ljudbegränsningarna från en enskild högtalare och kombinerar häpnadsväckande ljud med överlägsen röstupptagning och styrkan hos Amazon Alexa från start. Fler röstassistenter stöds inom kort. I början av 2019 kommer också stöd för AirPlay 2 för enkel streaming från Apple-enheter.

Bose nya smarthögtalare och soundbar är helt nykonstruerade. De använder Bose egna mikrofonteknik, som finns i Bose-headset och hörlurar, för att kunna uppfatta röststyrning bättre vid högre ljudnivåer. Med Bluetooth, Wi-Fi och Alexa inbyggda, levererar de snabb och enkel åtkomst till miljontals låtar och tiotusentals färdigheter för information, underhållning och smart styrning av hemmet och mycket mer. De fungerar fantastiskt både enskilt och tillsammans i ett flerrumssystem. Och de är alla tillgängliga från och med oktober.

- Röststyrda högtalare är inget nytt i sig och det finns gott om bra alternativ att välja mellan. Men vi hade en annan vision för våra högtalare, som inspirerades av vad vi kunde göra unikt för att förbättra upplevelsen, säger Doug Cunningham, kategorichef för Bose Consumer Electronics Division. Alla våra nya smarta högtalare har uppskalad funktionalitet. Det krävs bara en Home Speaker 500 för att ge äkta stereoseparation – det behövs inte ett par. Vår Soundbar 700 och 500 är tunna och diskreta med uppseendeväckande surroundljud - oavsett om du strömmar Spotify eller tittar på film. De kombinerar Bluetooth och Wi-Fi för oslagbar användarvänlighet och kan blandas och matchas för att spela synkroniserat tillsammans eller enskilt. Med ny Alexa-funktionalitet och stöd för fler röstassistenter på väg kommer de bara att bli bättre med tiden.

Röststyrning – Skillnaden är Bosemikrofonen

Den nya Bose Home Speaker och Soundbars använder Bose avancerade mikrofonteknik, utvecklad under många år av forskning till Bose kommersiella headset, konsumenthörlurar och andra tillämpningar - befintliga och kommande. De har alla en skräddarsydd åtta-formad mikrofonuppsättning, exakt positionerad för tydlig ljudupptagning både nära och på avstånd, oavsett om det är tyst, bullrigt eller om du spelar musik högt. Det spelar ingen roll om du är precis intill mikrofonen eller i andra änden av rummet, eller om en spellista låter svagt i bakgrunden eller på en fest eller konkurrerar med samtal, kommer mikrofonen att höra dig redan första gången.

Bose Home Speaker 500

Bose Home Speaker 500 har det bredaste ljudet av någon smart högtalare på marknaden idag. Höljet består av ett anodiserat aluminiumchassi och mäter endast 20,3 x 16,9 x 10,9 cm (h x b x d). Den använder två anpassade element som är placerade i motsatta riktningar - så ljudet studsar på omgivande väggar och separerar instrument längst till vänster och höger och placerar sången där artisten avsåg. Resultatet är kraftfullt och levande - utan främmande effekter eller distorsion. Och när touch control föredras, eller när telefonen är utom räckhåll, finns det knappar ovanpå för att styra grundläggande funktionalitet.

Bose Soundbar 700 och Soundbar 500

Bose Soundbar 700 är konstruerad för att överträffa alla andra produkter i samma kategori och att matcha fantastiska prestanda med en lika fantastisk design. Med sina böjda rena linjer som omsluter ett metallgaller och en vacker härdad glasplatta, är den endast 5,7 cm hög, 10,8 cm djup och 98 cm lång. Inuti är den fylld med egenutvecklad teknik. Bose PhaseGuides måste höras för att man ska tro att det är sant. De skickar ut ljudet i rummet via flera kanaler och placerar ljud på platser där det inte finns några högtalare. Bose DSP, anpassade transducers med låg profil och QuietPort-teknik ger exceptionellt, detaljerat och djupt ljud för all din favoritmusik, en kristallklar dialog med Netflix och dramatisk realism för sportinslag. För att hantera TV:n eller annan ansluten utrustning, kommer Bose Soundbar 700 också med en smart universell fjärrkontroll.

Liksom Soundbar 700, är Soundbar 500 en arbetshäst - så att du kan växla sömlöst mellan videoljud till musik. Med måtten 4,4 x 10,2 x 81 cm (h x d x l) är den mindre och tunnare och har en subtil matt finish, som passar perfekt under en tv-skärm där den är nästintill osynlig - tills du slår på den.

De båda nya soundbars använder Bose egenutvecklade teknik ADAPTiQ som förfinats under flera år. Tekniken innebär att högtalaren akustiskt anpassar sig till omgivningen och har HDMI Audio Return Channel (ARC) för att fungera med framtida teknik. Högtalarna kan också väggmonteras eller utökas med en trådlös basmodul och bakre högtalare för att skapa en komplett 5.1-upplevelse.

Tillgänglighet och pris

Home Speaker 500 kommer säljas för 5499,00 SEK. Soundbar 500 och 700 kommer säljas för 6499,00 SEK respektive 10999,00 SEK. Samtliga kommer att säljas via Bose.se samt utvalda auktoriserade Bose-återförsäljare och i Bose Stores.

Om Bose Corporation

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga upplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###

Pressmeddelande som PDF