NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

20 September, 2018


BOSE LANSERAR REVOLUTIONERANDE NOISE-MASKING SLEEPBUDS™

September 2018 – Bose lanserar nu sina revolutionerande noise-masking sleepbuds™ i Europa - små, helt trådlösa öronproppar som kombinerar en ultrakomfortabel design med avslappnande ljud som blockerar och ersätter de vanligaste (o)ljuden som stör sömnen. Bose® sleepbuds är den minsta produkt som Bose någonsin gjort och är full av patenterad teknik. De levereras med 10 förladdade "sleeptracks" som speglar frekvenserna från vanliga ljud som snarkning, grannar, hundar, trafik med mera - och stänger dem ute genom ett lager av avkopplande ljud. De har ny patenterad passform som gör att de sitter tättslutande, mjukt och knappt märkbart i örat. Batteritiden håller upp till 16 timmar. Och de löser ett problem för miljontals människor, som har gäckat en mångmiljardbransch.

Bose sleepbuds är den första Bose-produkten som använder Bose noise-masking-teknik. De är inte aktivt brusreducerande hörlurar och heller inte in-ear hörlurar med en extrafunktion. De strömmar heller inte musik, helt enkelt för att hela konstruktionen är optimerad för en enda sak - bättre sömn, hela natten, varje natt.

Bose noise-masking-teknik

Daniel Lee, systemingenjör för Bose sleepbuds berättar om tekniken:
- Noise-masking är en hel vetenskap. Det är mer än omgivande ljud eller vitt brus. Man kan inte skapa det bara genom att öka volymen på en lugnande ljudbild. Och i vissa situationer är det mer effektivt än aktiv brusreducering - även vår egen. Under dagen förbättrar våra QuietComfort-hörlurar fokusering och produktivitet, eller möjliggör att lyssna på dina spellistor och föra samtal tydligt på högljudda platser. Men nattetid vill du stänga av helt och omgivningen är naturligt också tystare. Och när det är tyst, framstår även det lägsta ljudet som högt. Utrustning vid sängen kan inte dölja det, inte heller öronproppar kan blockera det. Och öronproppar avsedda att användas sittande, stående eller i rörelse, kan inte bäras i flera timmar när man ligger ner. Speciellt inte om man ligger på sidan. Men med Bose sleepbuds kan man det. Och om du har försökt allt och ingenting har fungerat, eller har gett upp redan innan du försökt i tron att inget ändå fungerar, det är för dig vi gjort sleepbuds.

Brian Mulcahey, produktchef för Wellness på Bose tillägger:

- Sömnlöshet är en växande global epidemi som påverkar våra liv och vår hälsa. Frågan ligger nära det Bose gör också. I många år har våra kunder, medarbetare, vänner och familjemedlemmar bett oss göra en produkt som hjälper dem att somna och sova gott. Vi tog frågan på allvar och plockade ihop ett fantastiskt team av experter inom ljud, akustik, psykoakustik, elektronisk miniatyrisering, trådlösa in-ear hörlurar och neurologi. De utgör några av de bästa förmågorna inom sina områden, och deras arbete inspirerade hela vårt företag. För bakom den chockerande sömnstatistiken finns riktiga människor, och den här produkten kan vara ett genombrott för många av dem.

Ett tekniskt genombrott

Bose® sleepbuds™ är ett sofistikerat ingenjörsarbete. Varje hörlur väger bara 1,4 gram och är bara dryga centimetern bred och hög. På höljet finns en laseretsad antenn för pålitlig anslutning till en telefon eller surfplatta. Inuti finns det ett uppladdningsbart silver-zinkbatteri, en minimal omvandlare och ett mikrokort med flashminne, för att lagra de förladdade noise-maskingljuden. Hörlurarna inkluderar de nya ljudisolerande StayHear + Sleep tip, som utgör ytterligare en fysisk barriär för oönskade ljud. StayHear + Sleep tips finns i tre storlekar och är mjuka, smidiga och praktiskt taget viktlösa. Materialet och dess form är optimerade specifikt för vila, så de känns fantastiska och sitter kvar hela natten, oavsett sömnposition.

Bose Sleep App och Sleepbud Laddningsfodral

Bose sleepbuds använder sig av en lågenergi Bluetooth-koppling och är kompatibla med iOS och Android. De levereras med Bose Sleep-appen, som gör det enkelt att uppdatera, kontrollera och välja inställningar. Användare kan ställa in väckningslarm, välja sovljud och ställa in en lämplig volym för den omgivning man vistas i - och direkt höra mjuka vågor i stället för en högljudd partner, lätt rasslande löv istället för grannens fest eller mjukt snurrande vindkraftverk i stället för brummande gatuljud med mera.

Bose sleepbuds levereras med ett laddningsetui i borstad aluminium och har upp till 16 timmars batteritid - perfekt för resor och övernattningar.

Tillgänglighet och utföranden

Bose sleepbuds levereras i utförandet vit högblank till priset 3399 SEK när de kommer till den europeiska marknaden 20 september. De kommer att säljas i Bose-butiker, på Bose.se och via auktoriserade Bose-återförsäljare.

Ett tack till Indiegogokunderna

En prototyp av sleepbuds™ introducerades i november 2017 på Indiegogo, och sålde slut på sex dagar. Sleepbuds, då ännu inte i fabriksproduktion, skickades till köparna i mars 2018, som gav feedback om sina uppleverlser, så att förbättringar kunde göras till slutproduktionsversionen. Denna kommer alla Indiegogo-kunder erhålla gratis som ersättning. Bose tackar var och en för deras stöd, samarbete och förtroende.

Om Bose

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga upplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###

Pressmeddelande som PDF

TILLHÖRANDE INNEHÅLL


BILDER

Inga resultat funna

VIDEOR

Inga resultat funna