90 dagars riskfri provperiod, 2 års garanti och kostnadsfri standardleverans för beställningar över 450 SEK
Ett par Bose Noise Cancelling Headphones 700 i svart och Luxe Silver på ett bord med kaffe, bok och surfplatta

Ett meddelande från vår ordförande och operativa chef

Jim Scammon, ordförande och operativ chef

När räkenskapsåret 2020 började kunde vi aldrig föreställa oss hur det skulle bli. COVID-19-pandemin har förändrat vårt dagliga liv och drabbat både människor och ekonomier runt om i världen hårt. Global civil oro efter George Floyds tragiska död understryker att vi måste göra mer för att stötta social rättvisa överallt. I år, mer än någonsin tidigare i modern tid, har vi blivit påminda om hur nära förbundna vi alla är och om vårt gemensamma ansvar gentemot varandra och samhället.

När vi genomgår den här ovanliga situationen kan vi ändå fortsätta göra skillnad genom att upprätthålla våra hållbarhetsmål – för dagens och framtida generationer.

Under räkenskapsåret 2020 fortsatte vi på Bose att utveckla våra hållbarhetsrutiner tack vare våra anställdas passion och engagemang. Till exempel uppnådde vår tillverkningsanläggning i Tijuana i Mexiko sina hållbarhetsmål om minskad energianvändning och mindre avfall för tredje året i rad. Vi slutförde den första fasen av vårt arbete med att frivilligt avlägsna potentiellt tveksamma ämnen från våra produkter och förpackningar. Anställda över hela världen klev fram för att identifiera och implementera möjligheter och organisera initiativ i sina lokalsamhällen.

Som ett svar på COVID-19 vidtog vi viktiga steg för att skydda och stötta våra anställda, inklusive riktlinjer för dem som hade möjlighet att arbeta hemifrån, permitteringspolicyer där så var möjligt och fler bidrag i andra fall. Vi har också riktat om stora delar av vårt givarfokus för att stötta COVID-19-åtgärder.

Som ett svar på sociala orättvisor uttalade vi oss till stöd för de fredliga protesterna för att skydda grundläggande mänskliga rättigheter.

Det här är bara några exempel på hur vi fortsätter att tillämpa våra hållbarhetsprinciper i vårt sätt att arbeta, och det finns många fler exempel i den här uppdaterade hållbarhetsrapporten för 2020. När du läser den förstår du varför jag är så stolt över de steg vi vidtog förra året – och särskilt stolt över alla de begåvade och engagerade personerna på Bose som gjorde det möjligt.

Vänliga hälsningar
Jim Scammon
Ordförande och operativ chef