NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

Upptäck tre vetenskapligt bevisade sätt som musik gör ditt liv bättre

Musik har kraften att hjälpa dig att få ut det mesta möjliga av varje dag. Så här kan du utnyttja kraften i en låt för att påverka ditt liv.

Upptäck tre vetenskapligt bevisade sätt som musik gör ditt liv bättre

När Ellie var tonåring minns hon att hon brukade sätta på sig hörlurarna och slå sig ned på sätet i skolbussen och lyssna på sin favoritlåt på väg till fotbollsmatcherna i högstadiet, samtidigt som det pirrade i magen. Gång på gång gav de pulserande takterna henne modet att försvara laget som den bästa målvakten. Idag använder hon fortfarande musik för att komma i stämning, men nu är det precis lika troligt att hon har öronsnäckor på sitt kontor innan ett viktigt affärsmöte som på helgens ligaspel.

Precis som Ellie har vi alla upplevt musikens kraft för att motivera och inspirera oss – inom sport, på jobbet eller när vi hanterar skrämmande personliga situationer. Forskare har tittat på det här fenomenet och bevisat det vi alla visste: Musiken har en fantastisk förmåga att påverka våra liv genom att förändra hur vi känner oss både känslomässigt och fysiskt. Här är tre sätt att lyssna på musik som kan förbättra ditt liv, samt vetenskapliga kunskaper som hjälper dig att använda dina favoritlåtar för att få ut mesta möjliga av varje dag.

Kvinna som använder trådlösa SoundSport Free-hörlurar

1. Musik höjer humöret

När Ellie höjer volymen på sina trådlösa SoundSport Free-hörlurar likställer hon det med att lägga på rustning innan hon ger sig ut i strid. Musiken gör mer än att bara ge dig en kick – den kan förbättra fokus, höja moral och i allmänhet få dig att känna dig gladare. Detär faktiskt vetenskapligt bevisat. I en studie spelade forskare upp olika musikstilar samtidigt som de bad människor att identifiera hur de kände sig med olika emojis, som lycklig eller ledsen. Även om en emoji med neutralt uttryck visades när medryckande låtar spelades, rapporterade studiedeltagarna att de såg ett lyckligt ansikte. När mer melankolisk musik spelades? Du gissade rätt: Människor såg ett sorgligt uttryck på det neutrala ansiktet. Forskning visar att musik också kan hjälpa dig att känna dig säkrare och få dig på ett humör som sannolikt kommer att hjälpa dig att lyckas – oavsett om du försöker sätta personligt rekord eller ge dig ut på ett offentligt föredrag. Och en studie från 2019 visar att när du förbereder dig för en stor presentation eller försöker plöja igenom en hög med pappersarbete innan ett kundmöte, aktiverar musiken hjärnans "belöningscenter", vilket gör dig extra motiverad att absorbera information och få flyt.

Tips! Viktiga livsavgörande ögonblick kräver förtroendeskapande förstärkningar. Använd Bose Noise Cancelling Headphones 700 till att lyssna på motiverande låtar, som den här Spotify®-spellistan som skapats av Bose Instagram-följare, samtidigt som du utestänger onödiga distraktioner. 

2. Musik hjälper din kropp att läka

Precis som för de flesta andra spelar bra låtar förmodligen en viktig roll när det gäller att ta dig igenom ett tufft spinningpass eller en löprunda på morgonen. Det har också visat sig vara fördelaktigt att lyssna på musik efter ett träningspass – forskning visar också att om du lyssnar på långsam musik efter träningspasset ökar du avslappningen genom att pulsen och kortisolnivåerna (kroppens stresshormon) sänks till normala nivåer snabbare. 

Om du känner dig mörbultad efter ett träningspass kan musiken hjälpa till då också. Tack vare forskare på Icahn School of Medicine på Mount Sinai vet vi att när musik når hjärnan skapas en serie kemiska reaktionersom stör smärtimpulserna och förhindrar att du känner så mycket obehag.

Tips! Om du vill få din kropp att återhämta sig efter ett träningspass kan du hämta den här Spotify-spellistan med akustiska pärlor att lyssna på med dina Bose Frames Alto när du kommer hem från gymmet. Eller lyssna på några klassiska favoriter: Forskare påvisade att Bach, och Mozart hade den största smärtstillande effekten.

Man som lyssnar på en Bose Portable Smart Speaker på en docka

3. Musiken hjälper dig att slappna av

Om du har problem med stress är musiken ditt botemedel: Den är ett naturligt sömnhjälpmedel och ångestlindrande. Lugnande låtar kan till och med ändra inspirationstakten tillräckligt för att framkalla ett avslappnat meditativt tillstånd, enligt forskare som övervakade människors hjärnaktivitet medan de lyssnade på musik och mediterade. Här är haken: Den musik du väljer för att hjälpa dig att slappna av måste vara avkopplande fördig. Om du inte är säker på vad som är lugnande för dig kan du lyssna på några olika genrer, som lätt jazz, klassisk, keltisk eller till och med slagverk, för att se vad du tycker är mest lugnande.

Tips! Välj musik som matchar den stämning du vill uppnå. Om du är stressad över en stor deadline för arbetet och ditt hjärta rusar kan du välja låtar med långsam takt . Har du problem att somna? Spela instrumental musik så att låttexten inte får dina tankar att vandra iväg. När du väl har fått en spellista kan du ge dig själv ett ”ljudbad” oavsett var du befinner dig med Bose Portable Smart Speaker, en allt-i-ett-högtalare för Wi-Fi®, Bluetooth® och röststyrd högtalare. 

Om du frågar Ellie så berättar hon att hon inte ens är riktigt medveten om att hon använder musik för att manipulera sitt humör. Genom åren har det blivit en vana för henne att bara ta på sig hörlurarna varje gång hon behöver få bättre självförtroende eller gå in i ett styrelserum och känna sig oövervinnlig. Det är det bästa scenariot av alla: Att göra något för att det känns bra, med alla fördelar som hör till. 

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

RELATERADE PRODUKTER

  Du har valt det maximala antalet artiklar (4) att jämföra.   Maxgränsen på 4 artiklar har uppnåtts   Du kan endast jämföra liknande produkter.   Jämför endast liknande produkter.
(0)
Välj 2 till 4 produkter att jämföra