NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

Förstå open-ear-ljudteknik

Kvinna med Bose Ultra öppna öronsnäckor

Har du någonsin varit så uppslukad av musiken att om du skulle pausa den för ett samtal eller för att vara uppmärksam på din omgivning, så skulle det döda hela stämningen? I så fall kan open ear-hörlurar vara det du har letat efter. Open-ear-ljud ger dig möjlighet att vara öppen för omgivningen utan att missa ett taktslag.

Den här typen av öronsnäckor har historiskt haft en del brister, inklusive ganska dåligt ljud och en stor obekväm design. Men tack vare sitt nya och förbättrade djupa och rika ljud, den extremt bekväma passformen, tekniken för rumsligt ljud med huvudspårning och, viktigast av allt, att de är helt öppna så är Bose Ultra öppna öronsnäckor är framtiden inom open-ear-teknik.

Här är allt du behöver veta om open-ear-tekniken för att förstå varför de nya öppna öronsnäckorna från Bose kan bli framtiden inom bärbar teknik.

Vad är open ear-hörlurar?

De flesta av dagens populäraste trådlösa öronsnäckor har in-ear-design, vilket innebär att de sitter ganska djupt in i örat och använder silikonkuddar för att täppa till hörselgången så att du hör musiken och stänger ute annat oljud.

Öppna öronsnäckor fungerar på ett annat sätt. Precis som namnet antyder så sitter open ear-hörlurar inte i örat och de blockerar inte din hörselgång. Istället sitter dessa öronsnäckor längre ut på ditt öra, oftast lindade eller hakade runt kanten på örat för att de ska sitta stabilt. Detta erbjuder det bästa från båda världarna: Du förblir helt medveten om allt som händer omkring dig samtidigt som du får utmärkt ljudkvalitet.

Du kanske undrar exakt hur öppna öronsnäckor kan leverera ljudet in i dina öron om de inte sitter i hörselgången. Det finns två sätt för detta: benledningsteknik och luftledningsteknik.

  • Benledning: Tro det eller ej men benledningshörlurar kringgår faktiskt hörselgången och trumhinnan helt och hållet. Istället överför denna teknik ljud som vibrationer direkt till benen i ditt huvud. Vibrationerna går igenom ditt ben till innerörat där du ”hör” dem som ljud. Fördelen med benledande hörlurar är att de inte blockerar dina öron alls – du hör allt som pågår omkring dig, vilket är anledningen till att de är en så populär produkt för löpare och cyklister. Men den stora nackdelen med benledning är att ljudkvaliteten ofta blir lidande, eftersom vibrationerna som produceras inte kan överföra de subtila nyanserna hos musik och annat ljud. Dessutom måste högtalarna sitta tight mot ditt huvud för maximal effektivitet vilket vissa personer tycker är obekvämt.
  • Luftledning: Luftledning är en mer traditionell metod av ljudöverföring. Enkelt uttryckt rör sig ljudet in i dina öron på samma sätt som det mesta du hör! Bose Ultra öppna öronsnäckor fäster kring utsidan av ditt öra en kort bit från hörselgången och använder luftledning. Detta ger bättre ljud än benledning och Boses patenterade OpenAudio-teknik ger en kraftfull lyssningsupplevelse.
Kvinna med Bose Ultra öppna öronsnäckor

Fördelarna med open ear-hörlurar

Även om vissa gillar den åtsittande konstruktionen hos in-ear hörlurar, vilken hjälper till att blockera ut omgivande brus, så är det kanske inte bekvämt i alla situationer. Ett vanligt klagomål på in-ear hörlurar är att de kan vara obekväma, speciellt om du bär dem under långa perioder, t.ex. när du arbetar eller multitaskar i hemmet. Bose Ultra öronsnäckor är designade för otrolig komfort, så att du kan bära dem hur länge du vill.

Tack vare OpenAudio-tekniken kommer du också att vara mer medveten om människor som talar med dig, oavsett om du är på kontoret, på kaféet, gymmet eller i hemmet, så du behöver inte dra ut dina öronsnäckor för att föra ett samtal. Med en bekväm passform som du kan bära hela dagen.

De bästa öppna öronsnäckorna kompromissar inte med heller med ljudkvaliteten. Du kommer att höra varje taktslag i din favoritlåt och konversationen i din favoritpodd, samtidigt som du är öppen för världen omkring dig.

Man med Bose Ultra öppna öronsnäckor

Hur Bose OpenAudio skiljer sig från mängden

Bose egna OpenAudio-teknik bidrar till att utveckla öppna öronsnäckor så att de kan ge dig den komfort och ljudkvalitet som du vill ha.

OpenAudio är en innovativ metod för luftledning som levererar ett rikt, nyanserat ljud in i ditt öra, samtidigt som ljudläckaget minimeras så att du inte missar en enda ton. Med OpenAudio-teknik kommer du att uppleva hela ljudregistret inklusive tydlig dialog och djupa bastoner, så att du kan njuta av alla typer av musik – från komplexa klassiska symfonier till basrik EDM, i dess fulla potential. Och när du kanske upplever en häpnadsväckande samling ljud så kommer människorna omkring dig inte att höra någonting.

Det är inte den enda fördelen med OpenAudio. OpenAudio ger dig inte bara en riktigt kraftfull lyssningsupplevelse, utan erbjuder också full öppenhet mot din omgivning. Även när din musik inte spelas så kommer du att kunna höra din träningskompis när ni är ute och springer en morgonrunda, eller när en kollega ställer en fråga till dig. Medvetenhetsnivån är ännu bättre än medvetet läge på Bose QuietComfort Ultra öronsnäckor, vilket gör den till ett toppval om du vill vara medveten om din omgivning hela tiden.

En kvinna som håller laddningsfodralet till Bose Ultra öppna öronsnäckor med snäckorna i fodralet

Öronsnäckor vidareutvecklade för användning hela dagen

Bose ger komfort hela dagen som inte kompromissar med ljudkvaliteten, och levererar framtidens teknik för bekväma öppna öronsnäckor.

Istället för en traditionell over-ear-design så har dessa hörlurar ett attraktivt fysiskt utseende, och fästs på utsidan av ditt öra på ett sätt som liknar cuff-smycken. De finns i två färger: svart eller white smoke. Båda har snygga metalliska detaljer. Designen är inte bara stilren, den ger även överlägsen stabilitet och maximal komfort, vilket gör det möjligt att bära dem hela dagen utan att bli trött.

Dessutom ger de 7,5 timmars speltid per laddning (4.5 med uppslukande ljud aktiverat), och de har 48-timmars standby-tid om du vill ha dem på hela dagen i väntan på nästa samtal. Det bärbara laddningsfodralet ger ytterligare 19,5 timmar lyssningstid (12,5 med uppslukande ljud aktiverat), och Bose SimpleSync-teknik gör det snabbt och enkelt att parkoppla dina öppna öronsnäckor med andra kompatibla Bose-högtalare.

Kvinna med Bose Ultra öppna öronsnäckor

Framtiden inom open ear-hörlurar är här

Oavsett om du alltid är ute och rör på dig och behöver öronsnäckor som klarar av din livsstil, eller om du vill ha de bekvämaste, mest innovativa öppna öronsnäckorna som finns, så kommer Bose Ultra öppna öronsnäckor att förändra hur du njuter av ditt favoritljud. Den innovativa designen är revolutionerande för sin naturliga medvetenhet, håller dina öron öppna mot världen omkring dig, och trots detta så är ljudkvaliteten oöverträffad bland konkurrenterna, vilket sätter en ny standard för open ear-hörlurar.

RELATERADE PRODUKTER

Relaterade berättelser

Fördelar med Bose Ultra öppna öronsnäckor