NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Anledningen till att du ska skydda laddningsfodralet till dina öronsnäckor

Precis som i de bästa äktenskapen hänger öronsnäckor och laddningsfodral ihop hela livet. Båda hjälper varandra att nå sin fulla potential. Men öronsnäckorna tenderar att få mer uppmärksamhet och kan enkelt stjäla tillräckligt av rampljuset för att fodralet ska komma i andra hand. Men att försumma laddningsfodralet till dina öronsnäckor kan påverka hela ljudsystemets funktion.

För att återställa balansen i partnerskapet är det viktigt att förstå varför laddningsfodralet till trådlösa öronsnäckor är så viktigt och vad du kan göra för att hålla det i toppform.

Man med QuietComfort Earbuds II på tunnelbanan

Ett jämställt partnerskap

Hur fantastiskt ljud våra brusreducerande QuietComfort Earbuds II än ger så skulle de inte kunna producera något alls utan ström. Laddningsfodralet förser det med kraft. Öronsnäckorna och laddningsfodralet ger sammantaget upp till 24 timmars drift – sex i ett fullt laddat par av öronsnäckor och 18 till i fodralet. Det innebär att du kan ta med dig dina favoritlåtar, ljudlandskap och poddar, dag som natt, utan att behöva avbryta det du håller på med för att leta efter ett uttag.

Och oavsett om de laddar eller inte så skyddar fodralet dina trådlösa Bluetooth-öronsnäckor från att skadas under dagen, för att inte tala om att det samlar båda öronsnäckorna så att du ska slipper frustrationen med att rota igenom väskan. Men hur hållbart Bose laddningsfodral än är så är det inte omöjligt att skada och ju värre skadan är, desto sämre presterar dina öronsnäckor. Så här skyddar du dig mot det.

Bose QuietComfort Earbuds II silikonfodral fäst på en bältesögla

Olika slags skador på ditt laddningsfodral

Här är tre vanliga skador som kan äventyra fodralets funktion.

Soapstone Bose QuietComfort Earbuds II silikonfodral nära en handväska

1. Vattenskada

Ditt fodral skyddar dina öronsnäckor från vatten, i synnerhet när det är stängt men det är inte helt vattentätt. Om vatten tränger in i ditt fodral och når laddningspunkterna riskerar fodralet att kortslutas eller förlora sin laddningsförmåga.

Skydda ditt fodral från vattenskada:

  • Torka händerna innan du hanterar det
  • Förvara det i torra kläder
  • Undvik att använda det utomhus i regn eller hög luftfuktighet
  • Ta ur det ur fickan innan du tvättar dina kläder

Om ditt laddningsfodral blir vått, öppna det omedelbart och ta ur dina öronsnäckor så att de kan torka. Använd en hårfön eller en fläkt för att blåsa in kall luft i fodralet och låt det stå öppet och torka i minst 48 timmar. Du kan också sänka ner fodralet i torrt ris vilket kommer att absorbera en del av vattnet.

Kvinna som använder touch-kontrollerna på Bose QuietComfort Earbuds II
Triple Black Bose QuietComfort Earbuds II silikonfodral i en träningsväska

2. Smuts

Renlighet är en dygd lyder det gamla ordspråket, och det gäller även öronsnäckor. Ett smutsigt fodral kan försämra prestandan och livslängden hos dina öronsnäckor på flera olika sätt. Smuts, damm och skräp kan blockera laddningsporten på utsidan eller laddningspunkterna på insidan och leda till överhettning. Det finns även risk för bakterietillväxt vilket kan skada enheten ytterligare.

Med detta i åtanke bör du se till att regelbundet rengöra ditt fodral och förvara det under optimala förhållanden vid rumstemperatur i ett väl ventilerat utrymme. Använd en mikrofibertrasa för att rengöra ditt laddningsfodral grundligt, och en bomullspinne för att noggrant rengöra springorna. Torr rengöring är bäst men sparsamt med destillerat vatten eller isopropylalkohol kan hjälpa till att lösa upp svår smuts.

3. Fysisk påverkan

Visst är ditt Bose laddningsfodral hållbart med tillräckligt kraftfulla smällar ändå skada dess funktion eller till och med leda till att det går sönder helt. Denna typ av skador orsakas oftast av att man tappar fodralet på en hård yta, men fodralet kan också ta skada av att andra föremål läggs på det eller krockar med det i din väska. Även människor kan skada fodralet om de har det i bakfickan och sitter på det under en längre tid.

Skadan påverkar inte bara fodralet, i synnerhet inte om det inkluderar laddningspunkter. Att försöka ladda under dessa förhållanden kan ytterligare skada öronsnäckorna när de försöker ladda. Om ditt fodral slutar fungera efter att du har tappat det är det därför bäst att du ersätter det för att förhindra att dina öronsnäckor tar skada.

En kvinna med Bose QuietComfort Earbuds II utomhus
Triple Black Bose QuietComfort Earbuds II tygfodral fäst på en handväska

Skydd för laddningsfodralet till dina öronsnäckor

Bose förstår behovet av skydd vilket är anledningen till att det finns två typer av fodral – ett i tyg och ett i silikon. Båda skyddar fodralet från potentiell skada från vatten, skräp och stötar samt har en karbinhake i metall så att du kan fästa det på din väska eller dina kläder. Funktioner som öppen åtkomst till USB-C-ingång och möjlighet att se batteriets statusindikator gör att du slipper ta av fodralet för att fortsätta ladda och kontrollera laddningen.

Ett långt liv

Dina Bose QuietComfort Earbuds II är en noggrant kalibrerad och kraftfull maskin i en liten förpackning. Men de åstadkommer inte ljud och brusreducering av så hög kvalitet på egen hand. Deras laddningsfodral är minst lika viktigt – kanske ännu viktigare eftersom öronsnäckorna inte kan fungera utan det. Med bara lite uppmärksamhet och omsorg kan du säkerställa att laddningsfodralet till dina trådlösa öronsnäckor håller länge.

Soapstone Bose QuietComfort Earbuds II silikonfodral fäst på en väska

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

RELATERADE PRODUKTER