NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

16 maj, 2019 - Bose Frames, den revolutionerande bärbara tekniken som kombinerar utseende och solskydd hos högklassiga solglasögon med funktionen och prestandan hos trådlösa hörlurar, kommer nu till Sverige. Bose Frames är också världens första ljudplattform för förstärkt verklighet (Augmented Reality/AR) och lanseras nu tillsammans med Bose Frames Lens Collection, en kollektion tonade glas och spegelglas som enkelt kan bytas för att matcha bärarens stil, färgsättning och omgivande skarpt ljus.

Frames har samma design, passform och känsla som världens mest ikoniska glasögon, men innehåller också det minsta, tunnaste och lätta Bose ljudsystemet någonsin. Med en egenutvecklad open-eardesign som lyfter mikroakustik, röststyrning och avlyssning till nya höjder. Användare kan nu strömma musik och information, ta emot och ringa samtal samt använda virtuella assistenter. Samtidigt som spellistor, underhållning och konversationer kan vara privata.

Bose Frames är både revolutionerande och praktiska, säger Mehul Trivedi, ansvarig för Bose Frames. Med de nya glasalternativen blir de än mer användbara som premiumsolglasögon. Men när du slår på dem, då fungerar de som hörlurar, uppkopplad till din telefon, dina kontakter, webben och allt lyssningsbart innehåll. Frames har tagit marknaden med storm sedan de presenterades i USA för sex månader sedan, och vi är nu glada att kunna visa resten av världen dess fantastiska prestanda och nya tillbehör.

Bose Frames är solglasögon – nu med utbytbara glas

Bose Frames levereras i två tidlösa modeller — Alto en lite större mer kvadratisk och Rondo, en rundare lite mindre modell. Båda blockerar upp till 99 procent av UVA/UVB-strålning, väger endast 45 gram och har jämt tonade glas som enkelt kan bytas ut mot någon av de första Frames-tillbehören. Det finns blåtonade, icke-polariserande glas till båda modellerna samt olika polariserande alternativ för respektive modell – silvertonade spegelglas till Alto och roséguldtonade spegelglas till Rondo. Samtliga kompletterar Frames moderna och minimalistiska accenter, såsom guldfärgade gångjärn i stål och laddningskontakter. Tillbehörsglasen är liksom standardglasen rep- och splittersäkra.

Bose Frames är en personlig ljudenhet

Bose Frames fungerar som en helt trådlös hörlur— med teknik som gör lyssnandet större än den fysiska storleken antyder. Ett minimalt, lövtunt akustiskt paket är integrerat i båda skalmarna – inte som ett par öronproppar eller en externt ansluten komponent. De ger ett diskret, fantastiskt ljud för användaren och ingen annan. För styrning av ljud och röst finns en ultralätt mikrofon och multifunktionsknapp integrerad i den högra skalmen för laddning och uppkoppling, tillgång till Siri och Google Assistant, samtal och kommandon, eller för att pausa och hoppa över låtar. Bose Connect-appen erbjuder ytterligare funktioner och programuppdateringar kommer ge nya funktioner framöver - som Bose AR.

Bose Frames är Audio AR Wearable

Bose Frames är Bose AR anpassade — den första kommersiella produkten med Bose ljudplattform för förstärkt verklighet. Till skillnad från andra plattformar och glasögon med förstärkt verklighet, ändrar inte Bose AR det du ser eller använder en lins eller kamera för att projicera objekt i ditt synfält. Istället vet Frames var du befinner dig och i vilken riktning du rör dig genom en inbyggd 9-axlad rörelsesensor och GPS-koordinaterna från din iOS- eller Androidenhet. Automatiskt adderar de ett lager ljud som kopplar samman plats och tid till oändliga möjligheter för resor, lärande, underhållning, spel med mera. Allt tillgängligt genom lyssnande — handsfree och utan störande element. Och med nya Bose AR-upplevelser under utveckling kommer Bose Frames bara bli bättre med tiden.

Batteri och lagring

Bose Frames har ett litiumbatteri som laddas via en inkluderad pogo-pin anslutning. Vid normala lyssnarnivåer håller laddningen för upp till 3,5 timmas avspelning och upp till 12 timmar standby. Batteriet laddas på mindre än två timmar. De levereras med en rengöringsduk och skyddande fodral.

Detaljer och tillgänglighet – Frames och Bose AR

Bose Frames finns i mattsvart och i två unisex-modeller – en större (Alto) och en mindre (Rondo). Försäljningspriset är 2,599.00 SEK för Bose Frames. Lens Collection icke-polariserande glas säljs för 289.00 SEK och polariserande glas för 399.00 SEK. Försäljningsstart i Sverige är den 31 maj. Bose AR-appar är tilgängliga via Bose Connect app och via iOS App Store. Bose Frames och tillbehör kommer att säljas via Bose.se samt utvalda auktoriserade Bose-återförsäljare.

Om Bose Corporation

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga upplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###