NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

NYA BOSE FRAMES - NYHETER FÖR SPORT OCH STIL

Premium solglasögon och premium ljud i en revolutionerande bärbar teknik

10 september 2020 - Bose presenterar idag tre nya Frames - var och en med kombinationen av skydd och stil hos premium solglasögon med funktionaliteten hos premiumhörlurar i en revolutionerande bärbar teknik.

Den nya Frames Tempo har den bästa prestandan i Frames-serien och är konstruerad speciellt för utomhusträning - som cykling, löpning och klättring. Frames Tenor och Soprano är för vardagligt bruk med förbättrad stil, design och lyssning jämfört med originalen. Båda har Bose egenutvecklade Open Ear Audio™-teknik och är det minsta, tunnaste och mest osynliga Bose-högtalarsystemet någonsin. Resultatet är ett genombrott i mobilt ljud: omslutande ljud från ett par glasögon - inte ett par hörlurar.

De nya FramesTempo, Tenor och Soprano har polariserande glas, som blockerar upp till 99 procent av UV-strålarna; ett utseende, passform och prestanda som matchar världens mest hyllade solglasögon för utomhussport och daglig användning. Oavsett om man tävlar eller idrottar till vardags, ger de samma närvaro i stunden - det finns ingenting i dina öron eller över dem. Deras lövtunna Bose-system är diskret inbäddade i varje skalm utan extra delar, synliga skruvar, skarvar eller perforeringar. Du kan inte se elektroniken och du kan inte känna den heller. Vikttillägget är mindre än 50 gram och inte förnimbar - tills du slår på dem. Då förvandlas Frames och ansluts trådlöst till din telefon för att strömma musik, ta emot och ringa samtal samt använda virtuella assistenter – i enskildhet. Med hjälp av Bose egenutvecklade teknik är ljudet fylligare och tydligare än föregångaren, men kan vara lika personligt: med ett högtalarsystem exakt konfigurerat och riktat mot dig är innehåll och konversationer till synes isolerade i en ljudbubbla som du kan höra, men inte andra.

Var och en av de nya Frames är optiker-förberedda för glas i rätt styrka och kan beställas idag via Bose.se och utvalda återförsäljare. Samtliga modeller finns i butik den 24 september för 2999 SEK. 

Frames Tempo Sport-solglasögon

Frames Tempo sätter en ny standard för sportsolglasögon genom att eliminera deras begränsningar helt. De är tillverkade av TR90 vilket gör de hållbara, lätta och flexibla för att motstå extrema temperaturer och extrem träning. De använder specialdesignade fjädergångjärn och TPE (termoplastiska elastomer) på skalmarnas ändar, som ger en bekväm stabilitet runt huvudet. Nässtödet finns i tre olika former för rätt grepp över näsan och håller glasögonen på plats. Under ett maraton, triathlon, ute på sjön, i terräng eller höga hastigheter, nedför branta passager, sitter de där de ska utan att flytta sig eller skaka även om du gör det. 

Tempos akustikpaket är ett tekniskt under som ger den bästa lyssnarupplevelsen i Frames-familjen. Ett 22 mm drivelement med hela frekvensområdet är inbyggt i varje skalm och innebär ett djupare och högre ljud - tillräckligt högt för att höras i 40 km/h på cykel - samtidigt som man fortfarande uppfattar trafikljud, varningar, träningspartners och lagkamrater.

Frames Tempo är byggd för att hålla på fler än ett sätt. Den passar under de flesta hjälmar; är svett-, väder-, rep- och krossbeständig; och har upp till 8 timmars batteritid via en standard USB-C laddningskabel. Glasen är gjorda i polykarbonat med en genomtränglighet för synligt ljus (VLT) på 12%. Alternativa glas finns också: Road Orange har en VLT-koefficient på 20% för att minska bländning från reflekterande ytor som vatten och snö; Trail Blue har en 28% VLT-koefficient för att öka kontrasten och skärpan i skarpt solljus; Twilight Yellow har en 77% VLT-koefficient för användning i skymningsljus. 

De nya FramesTenor och Soprano

De första Bose Frames slog både branschen och deras ägare med häpnad - och de nya Tenor och Soprano är bättre på nästan alla sätt.

Tenor är en mindre modell, mer kvadratisk; Soprano är ett subtilt kattöga. I båda är varje vinkel, material och komponent valda med omsorg och skickligt utformade för högre kvalitet, förbättrat utseende och suverän komfort. Än mer anmärkningsvärt med tanke på att designen döljer all elektronik, inklusive två 16 mm högtalare. Det du bär och ser är fantastiska solglasögon - från den exakta viktbalansen på huvudet och motståndet i gångjärnen, till bryggans kurvor och den ultrahöga glansiga finishen. Men det du hör är lika imponerande: Tenor och Soprano har märkbart bättre basrespons, så spellistor återges med mer djup och detaljer.

Tenor och Soprano är motståndskraftiga mot repor och har en förlängd batteritid på 5,5 timmar genom en inkluderad pogo-pin anslutning. Glasen kan enkelt bytas till olika alternativ: blått- och silverspegelglas för Tenor, rosa- och lila toning för Soprano.

I varje ny Frames - bättre röstupptagning, volymoptimerad EQ, lysande-enkla kontroller

Tempo, Tenor och Soprano har avancerad röstupptagning. Ett singel-mikrofonsystem har ersatts med en dubbel strålformad mikrofon som avskärmar det du säger från vind, buller och andra närliggande samtal. Kombinerat med ny digital signalbehandling märks resultatet på andra sidan. För all röstkommunikation blir ditt tal mer tydligt. Att prata i telefon är lättare. Och att prata med din digitala röstassistent likaså.

För att höra all din musik på valfri lyssningsnivå använder de nya Frames en ny volymoptimerad EQ. Spela mjukt för att koppla av och låga frekvenser försvinner inte från din favoritlåt. Spela med högsta volym för motivation och de kommer inte att snedvrida ljudbilden. Att öka eller minska ljudet är lysande enkelt med en integrerad touchkontroll - skjut bara fingret framåt och bakåt på höger skalm. Alla andra vanliga kommandon kan hanteras via den högra skalmen via ett klick eller en multifunktionsknapp.

Tempo, Tenor och Soprano ansluter till Frames-familjen tillsammans med Alto och Rondo, de första Frames som introducerades 2018.

Om Bose Corporation

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga upplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###