NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

BOSE UPPDATERAR HÖRLURARNA SOM SATTE EN NY STANDARD

Presenterar nya QuietComfort 45

31 augusti 2021 - Idag presenterar Bose de nya hörlurarna QuietComfort® 45. De ersätter de legendariska QuietComfort 35 II genom förbättrad brusreducering för omedelbar tystnad oavsett plats, det nya läget AWARE för att släppa in omvärlden igen, förbättrad röstfokusering för enklare konversationer och 24 timmars batteritid från en enda laddning. QuietComfort 45 upprätthåller sin föregångares kännetecken med fantastisk ljudprestanda, komfort och stabilitet hela dagen, superenkla kontroller, stabil anslutning och en uppdatering av den ikoniska designen som gjort QC till en av de mest igenkända bärbara hörlurarna. QuietComfort 45 kommer att finnas tillgängliga från och med den 30 september för 3799 SEK men går att förbeställa från 1 september via Bose.se och utvalda återförsäljare.

QuietComfort-hörlurarna är legendariska av en anledning, säger Mehul Trivedi, ansvarig för Bose bärbara audio. Det som startade som en produkt för resande blev en produkt som gör varje dag bättre och enklare för miljontals människor över hela världen. Våra kunder har i flera år berättat för oss att det är balansen mellan fördelarna som gör QuietComfort så annorlunda och oumbärliga. De har alltid varit ett bra exempel på att sticka ut där det är som värdefullast. Och detsamma gäller QC45. 

Två lägen - QUIET och AWARE

QuietComfort 45-hörlurarna har endast två lägen, båda uppnås via ett nytt aktivt brusreduceringssystem och nytt elektronikpaket. I tyst läge (QUIET) kombineras mikrofoner i och utanför hörlurskåporna med ett egenutvecklat digitalt chip för att känna, mäta och svara på fler oönskade ljud i mellanfrekvenser - den typ av ljud som vanligtvis finns på pendeltåg och i livliga kontorsutrymmen och kaféer. Den nu berömda "whoosh-effekten" som är förknippad med Bose brusreduceringsteknik, sker på bråkdelen av en millisekund för att stänga ute omvärlden helt eller njuta utan distraktioner av musik, podcasts eller filmer med verklighetstrogen klarhet och detaljer. I AWARE-läget växlar QC45-hörlurarna till full transparens, där allt hörs - lika naturligt, tydligt och direkt – som om man inte hade några hörlurar alls. 

Röstfokusering för tydligare konversationer – oavsett plats

Genom telefonsamtal och röstkommandon kan QC45-användare dela med sig av brusreduceringen. En strålformad gruppering mikrofoner isolerar rösten, samtidigt som en annan uppsättning dämpar och blockerar de hörbara distraktionerna från omgivningen - som en kaffemaskin eller skällande hund - från att fångas upp och föras över till den man pratar med. Det betyder att vänner, familj, arbetskamrater och personliga röstassistenter kan höra vad som sägs, vilket öppnar upp för mer produktiva distansmöten, trivsammare videochattar och mer exakta VPA-svar på allt från diktat, en vägbeskrivning eller att styra ett smart hem.

Återkomsten av en ikonisk design

QC45-hörluren bygger på föregångarens ikoniska utseende genom att bibehålla alla designelement som gjorde den till en synlig klassiker och med den komfort och stabilitet som gjorde den till en vardagshörlur. Veck och bulor har plockats bort från mjuka material, mellanrum mellan delar har ersatts med smidiga övergångar, och de är hållbara, lätta och hopvikbara för att förvaras i en medföljande kompakt bärväska. Färgerna på QC45 är tidlösa - Triple Black och White Smoke, båda med en vacker matt finish. Och de kompletterar Bose brusreducerande familj bestående av QC Earbuds och Headphones 700. 

Enkla knappar, anslutning till flera enheter och SimpleSync med Bose Soundbars

QuietComfort® 45-hörlurarna är avgjort praktiska, vilket gör de enkla att styra via kontroller som man kan ta på. Det finns fyra knappar på höger hörlur: volym upp, volym ned, på/av och Bluetooth®-koppling, samt en för de vanligaste uppgifterna - att svara och avsluta samtal, spela och pausa musik och tillgång till den inbyggda personliga röstassistenten (VPA). På den vänstra hörlurskåpan finns en knapp för att växla mellan lägen och för att stänga av mikrofonen under samtal. Bose Music-appen erbjuder ytterligare hjälp för installation och användning, inklusive anslutning till flera enheter som stöds av Bluetooth® 5.1 för iOS- och Android-enheter samt Bose SimpleSync™ för att para ihop en QC45 med kompatibla Bose Soundbars för den ultimata privata filmfesten.

24 timmars batteritid, USB-C-laddning

QC45 har upp till 24 timmars batteritid och klarar därför även de längsta flygturerna, 20 kontinuerliga konferenssamtal eller med tid över för studenter som är uppe hela natten. De laddas via USB-C®: det tar 2.5 timmar för en full laddning och en laddning på 15 minuter ger tre timmars uppspelning.

Om Bose Corporation

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga upplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###