NU FINNS NYA PRODUKTER! TITTA PÅ DEM.
Butiker Kundvagn

BOSE LANSERAR SMART SOUNDBAR 900

Dolby Atmos möter Bose Spatial Technologies till den ultimata trådlösa allt-i-ett-högtalaren

15 mars 2022 - Bose lanserar idag den nya Smart Soundbar 900 på den svenska marknaden – en Dolby Atmos®-högtalare som ger oöverträffad ljudbild för musik och filmer. Med Bose egenutvecklade rumsliga teknologier lyfter 900 Dolby Atmos-innehåll genom att separera instrument, dialog och effekter, och sedan placera dem i specifika delar av rummet - långt ovanför, och långt åt höger och vänster. Det lyfter också annat innehåll än Dolby Atmos genom att ge en liknande upplevelse oavsett vad du lyssnar eller tittar på. Med HDMI eARC ansluts Soundbar 900 till en TV med bara en kabel och med all teknik förpackat i ett snyggt hölje. Den har Wi-Fi® och Bluetooth® för det bästa av två världar. Google Assistant och Amazon Alexa för röststyrning, en enkel app för styrning och är kompatibel med Spotify Connect, AirPlay 2 och alla andra Bose smarta högtalare – allt kännetecken på ett premium multirumssystem. Soundbar 900 är ett allt-i-ett kraftpaket och ersätter Bose Smart Soundbar 700. Priset är 10 999 SEK och kan förbeställas från och med den 29 mars på Bose.se.

Dolby Atmos möter Bose Spatial Technologies

Smart Soundbar 900 sätter dig i centrum för din musik och filmer på ett helt nytt sätt. Genom att kombinera anpassad elektronik med Bose egenutvecklade rumsliga teknologier, producerar den ett lager av realism som ingen annan högtalare kan återskapa.

Medan konventionella Dolby Atmos soundbars skapar ljud "overhead", gör 900 mer. Bose PhaseGuide™-teknik lägger till andra dimensioner, lika exakt genom att placera och "fästa" distinkt ljud till höger och vänster där det inte finns några högtalare. Så helikoptern hörs svävande ovanför dig – medan skådespelarna hörs springa förbi dig, inte längs din teveskärm. Eller om sångaren står till vänster om mitten när han uppträder, så hör du dem uppträda mitten-till-vänster i rummet. När det inte finns något Dolby Atmos-innehåll är de horisontella rumsliga effekterna lika effektiva, och Bose TrueSpace™-tekniken tar över för den vertikala upplevelsen och mixar om signaler för att lägga till "höjd" utan behov av en takhögtalare.

För teve eller spellistor ger Bose QuietPort™-teknik enastående basprestanda och praktiskt taget ingen distorsion, oavsett volymnivå. Och om möbler eller placeringen av systemet stör ljudkvaliteten, löser egenutvecklade ADAPTiQ®-tekniken det automatiskt, vilket optimerar prestandan för varje utrymme, varje gång.

Storlek och design

Soundbar 900 är bara 5,82 cm hög, drygt 10 cm djup och 104 cm lång. Den har en oval design, omslutande metallgaller, täta sömmar, rena linjer och en polerad, slagtålig härdat glasyta. Den passar fint under tv-apparater från 50 tum och uppåt.

Enkelhet, kompatibilitet, kontroller

Bose Smart Soundbar 900 levererar omedelbar tillfredsställelse på alla sätt. Installationen är enkel med HDMI eARC och en kabel som ansluts till TV:n. Med Wi-Fi är det enkelt att komma åt Spotify Connect och AirPlay 2; med Bluetooth® tar det bara några sekunder att para ihop med en telefon eller surfplatta. Google Assistant och Amazon Alexa är inbyggda för röststyrning – och med Alexa kan man ta och ringa samtal Likaså kan man via Alexa aktivera den exklusiva Bose Voice4Video™-funktionen, som slår på teven till den kanal eller ingång som efterfrågas – via ett röstkommando.

Som den flexibla högtalare den är, så fungerar 900 sömlöst och trådlöst med: Bose basenheter och bakre högtalare för en mer komplett hemmabioupplevelse; Bose smarta högtalare för ett multirum-system eller för hela hemmet; och de nya QuietComfort® 45-hörlurarna för den ultimata privata tittarfesten. Bose Music-appen hjälper till med sammankoppling, anpassningar och uppdateringar.

Om Bose Corporation

Bose grundades 1964 av Dr. Amar G. Bose under hans tid som professor på Massachusetts Institute of Technology (MIT). Idag drivs företaget med ett och samma övergripande mål som när det startades, att genom långsiktig forskning och utveckling utveckla nya teknologier med verkliga användarfördelar. Bose står bakom en rad innovationer som har förändrat, förnyat och utvecklat produktkategorier inom ljud och andra olika områden. Bose produkter för hemmet, bilen, publika miljöer och de mobila lösningarna har i flera fall blivit förgrundsfigurer inom sin nisch.

Bose Corporation är privatägt. Företagets anda av innovation, passion för högsta kvalitet och dedikation för bästa möjliga upplevelse kan hittas runt om i världen, överallt där Bose gör affärer.

###