NU FINNS NYA PRODUKTER! TITTA PÅ DEM.
Butiker Kundvagn

7 september 2022 — Varumärket som uppfann brusreducerande hörlurar förändrar återigen branschen. Idag tillkännager Bose nästa generation av true wireless brusreducerande hörlurar – Bose QuietComfort® Earbuds II. Med Bose CustomTune™ ljudkalibreringsteknik anpassar QC Earbuds II ljud- och brusreduceringsprestanda till den unika formen av varje öra på ett intelligent sätt. Resultatet är en oöverträffad lyssningsupplevelse och världens bästa brusreducering hos någon hörlur – in-ear eller over-ear.

QuietComfort Earbuds II har en helt ny design. Storleken är ungefär en tredjedel mindre än sin föregångare, väger endast 6 gram och de levereras i ett fickvänligt laddningsfodral. Och för ytterligare personlig anpassning, inkluderar de också ett Fit kit för anpassning av hörsnäckan till varje enskilt öra genom ett nytt tvådelat system med utbytbara stabilitetsband och öronsnäckor – som ger den komfort och bärbarhet hela dagen som QuietComfort är kända för.

Bose QuietComfort Earbuds II finns i färgen Triple Black från lanseringen den 29 september för 3199 SEK. Förbeställningar kan göras från den 8 september via Bose.se. Färgen Soapstone kommer också att finnas tillgänglig senare i år.

- Sedan vi introducerade brusreduceringstekniken på marknaden har vi varit passionerade när det gäller att tänja på gränserna inom teknik och design, och QuietComfort Earbuds II är det senaste resultatet av det engagemanget, säger Raza Haider, produktchef för Bose. Vi tror på den inneboende kraften av ljud. Det kan ta dig till din favoritkonsert, framkalla ett meningsfullt minne eller helt enkelt förgylla ditt humör. QC Earbuds II gör precis det. De är unikt inställda för dig – och levererar omslutande ljud som tar dig än närmare ditt innehåll än någonsin tidigare.

CustomTune för förbättrat ljud, brusreducering och Aware Mode med ActiveSense

Ljudkalibreringstekniken CustomTune debuterar med QuietComfort Earbuds II. Denna banbrytande innovation aktiveras varje gång hörlurarna tas ur sitt fodral och sätts i dina öron. En egenutvecklad ton spelas och en mikrofon inuti hörsnäckan mäter din hörselgångs akustiska respons. Den informationen används sedan för att exakt skräddarsy både ljud- och brusreduceringsprestanda speciellt för dig – inom mindre än en halv sekund.

För ljud optimerar CustomTune ljudfrekvensprofilen helt till de unika egenskaperna hos varje öra, så ljudet som når trumhinnan är precis som artisten tänkt sig – verklighetstroget, balanserat ljud med nyans, klarhet och djup. För mer kraftfull brusreducering kalibrerar CustomTune även brusreduceringssignalen till dina öron, vilket möjliggör en betydande prestandaförbättring. Den fångar upp frekvenser som tidigare var svåra att reducera – såsom röster från personer i närheten, skrikande bebisar på bussen eller familjedistraktioner på ditt hemmakontor. Nu försvinner de utan att du någonsin visste att de fanns där. Och CustomTune anpassar sig kontinuerligt till föränderligt brus i din närmiljö, vilket säkerställer att den bästa nivån av brusreducering hela tiden upprätthålls.

Den intelligenta personliga anpassningen via CustomTune förbättrar också Aware Mode med ActiveSense. Aware Mode innebär en förbättrad transparens av ljudet, så att din omgivning hörs via hörlurarna och ger ett så naturligt och verklighetstroget omvärldsljud som möjligt. Och när högljudda störningar inträffar i närheten, svarar ActiveSense med precis rätt nivå av brusreducering – inställda just för dina öron – för att minska bullret när det händer, och bara så länge det varar.

QC Earbuds II har fyra mikrofoner i varje hörlur - en på insidan och tre på utsidan - för att känna av, mäta och skicka oönskat brus till ett egenutvecklat chip laddat med en särskild algoritm. Tillsammans med små givare svarar systemet med en exakt, lika och motsatt signal på mindre än en bråkdel av en millisekund. Resultatet är dramatiskt och unikt för Bose.

Nytt Eartip Fit Kit för komfort och stabilitet

De revolutionerande framstegen inom brusreduceringsteknik som QuietComfort Earbuds II innebär, startar med att säkerställa en optimal passform för dina öron. QC Earbuds II separerar den traditionella öronsnäckan i ett system med två delar: ett stabilitetsband som omsluter ditt öra och en paraplyformad silikonpropp för att skapa en stadig tätning i öronöppningen.

Ett Bose Fit-kit ingår i QC Earbuds II och inkluderar tre storlekar av öronproppar och stabilitetsband – vilket möjliggör upp till nio anpassningsalternativ för varje hörlur. Och då inga öron är desamma - inte ens på samma person - är alla delarna designade för att vara utbytbara, så att man hittar en passform som känns bekväm och sitter på plats hela dagen. Avancerade material och tillverkningsmetoder håller stabilitetsbanden och öronsnäckorna mjuka och följsamma, men ändå hållbara och lätta att använda.

Som ett sista steg för att säkerställa en perfekt passform, kontrollerar ett passningstest som finns tillgängligt i Bose Music-appen, en korrekt tätning genom att använda samma ton som används av CustomTune-ljudkalibreringen för att kontrollera om det läcker ljud, så att QC Earbuds II kan leverera den optimala personliga ljud- och brusreduceringsprestandan.

Kompatibilitet, anslutning, batteritid med mera

De nya Bose QuietComfort Earbuds II är kompatibla med både Apple- och Android-enheter. De har förbättrad röstupptagning som möjliggörs av en uppdaterad brusreduceringsalgoritm och inkluderar Bluetooth® 5.3-kapacitet, har en IPX4-klassificering för svett- och vattentäthet och fungerar med mobila enheters röstassistenter. Hörlurarna har upp till sex timmars batteritid och tre extra laddningar kan göras från fodralet. Fodralet kan ladda hörlurarna helt på en timme. En snabbladdning på 20 minuter ger upp till två timmars uppspelning. Själva fodralet laddas helt på tre timmar via USB-C®.

Hörlurarna har intuitiva touchkontroller på både vänster och höger hörsnäcka, som ger tillgång till vanliga kommandon som att spela upp och pausa innehåll, volym, hoppa över spår och svara på och avsluta samtal. Dessutom ger Bose Music-appen fler funktioner som genvägar, brusreduceringslägen och justerbar EQ, och uppdateringar kommer att släppas med tiden för att lägga till nya funktioner och fördelar.

Om Bose

Bose är världskänt för sina exceptionella ljudsystem för hemmet, utomhus och i bilen. Sedan Bose grundades 1964 av Dr. Amar Bose, har företaget haft som mål att leverera fantastiska ljudupplevelser genom innovation. Och företagets passionerade medarbetare – ingenjörer, forskare, musikfantaster och drömmare – har varit fortsatt övertygade i tron att ljud är den största kraften som finns; dess möjligheter att omvandla, förflytta och få människor att känna sig levande. I nära 60 år har denna tilltro drivit Bose till att skapa produkter som har blivit ikoniska och förändrat hur människor lyssnar på musik. 

###

Videor