NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

Så här gör brusreducerande hörlurar flygresan bättre

Du kan råka ut för många problem på flygresor, men brusreducerande hörlurar kan vara räddningen.

Så här gör brusreducerande hörlurar flygresan bättre

Oavsett vart du ska kan du räkna med att flyget tar dig dit snabbt. Men inte särskilt tyst.

Det insåg Dr Amar Bose redan år 1978, ombord på en flygning från Zürich till Boston. Flygbolag hade levererat ljudunderhållning till flygresenärerna via pneumatiska hörlurar – rörformade headset som påminde om stetoskop – sedan 1963. Men i slutet av 1970-talet började man att byta ut de pneumatiska hörlurarna mot elektroniska alternativ. När Dr. Bose satte på sig sitt första par på väg till Boston kände han både entusiasm och besvikelse. De elektroniska hörlurarna gav ett bättre ljud, men flygplanskabinen var för bullrig för att resenärerna skulle kunna höra det.

Dr. Bose fick en ljuduppenbarelse: Med hjälp av grundläggande fysik utvecklade han ett headset med en mikrofon som identifierar externt ljud och teknik som genererar en motsatt signal som stoppar oönskat ljud innan det når lyssnarens trumhinnor. De första brusreducerande hörlurarna var födda.

Idag finns det en uppsjö av brusreducerande hörlurar för resor i alla möjliga former och storlekar. Även om hörlurarna inte kan stoppa den som sitter bakom och sparkar på din stolsrygg eller lukten av fisk från rad 34 löser de enkelt de fyra vanligaste problemen som kan uppstå under en flygresa.

Problem 1: Ljudnivå i kabinen

Ett av flygplansljuden som inspirerade Dr. Bose till att skapa hörlurar med brusreducering var det ständiga bruset i alla flygplanskabiner. En blandning av motorns surrande, vindens vinande och ljudet från luftkonditioneringen fyller passagerarnas öron med en mjuk men stadig ström av vitt brus som gör det svårt att höra underhållning som tv-serier och filmer ombord. Det kanske förklarar varför brusreducerande hörlurar har blivit lika vanliga ombord på flygplan som bärbara datorer och kaffekoppar. Bose hörlurar 700 och QuietComfort® 35 trådlösa hörlurar är kända för sin förmåga att utplåna ljudet från kabinen, men även för att ge förstklassigt ljud. Då båda hörlurarna levereras med en extrakabel kan du enkelt ansluta dem till planets underhållningssystem. På så vis kan du njuta av ett klart och levande ljud, oavsett om du är sugen på musik, film, tv-serier eller en podcast. Det bästa av allt är att du inte behöver ha en stark volym för att uppskatta innehållet. Även om killen som sitter bredvid dig gör intrång på ditt personliga utrymme kan du åtminstone försvinna in i din egen lilla ljudbubbla. Tänk bara på att kan du bli lite förbluffad över hur högt ljudet i flygplanskabinen är när du väl tar av dig hörlurarna!

Om du tycker att våra otroligt populära öronsnäckor (true wireless in-ear, TWIE) lockar lite extra är det Bose QuietComfort® öronsnäckor som gäller. De kompakta öronsnäckorna ger ett fylligt och verklighetstroget ljud, brusreducering och är lika effektiva som traditionella over-ear-hörlurar. Dessutom räcker en enda laddning hela vägen fram på flygningar på upp till sex timmar. Under längre flygresor kan du ladda dem i laddningsfodralet. En snabbladdning på 15 minuter ger hörlurarna två timmars batteritid. Det är värt att nämna att TWIE-öronsnäckor inte är kompatibla med det innehåll som finns tillgängligt i flygplanens underhållningssystem då dessa inte är utrustade med Bluetooth®. Om du vill kunna se en film eller två måste du därför ladda ned innehållet på enheten innan resan startar.

För dig som vill ha brusreducerande öronsnäckor – men vägrar att missa filmerna som visas ombord – rekommenderar vi starkt hörlurarna QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling. Då öronsnäckorna använder kabel kan de enkelt anslutas till hörlursuttaget. Brusreduceringsfunktionen drivs av ett batteri och räcker i upp till 16 timmar utan att du behöver ladda det. Även om batteriet skulle ta slut kan du fortsätta lyssna på det du vill med hjälp av kabeln.

Problem 2: Pratsamma stolsgrannar

Researrangören Agoda frågade över 10 000 resenärer världen över vad de tyckte var de mest irriterande resvanorna. Det absolut värsta irritationsmomentet? Högljudda medpassagerare.

För du vet aldrig om du hamnar bredvid tysta Ture eller snacksaliga Sara, så se till att packa med dina brusreducerande hörlurar. Genom att sätta på dig dem ger du din stolsgranne en tydlig visuell signal om att du hellre vill koppla av än prata. Nu kan du lyssna på musik eller titta på en film i lugn och ro, även om din stolsgranne väljer att tjattra med en annan medpassagerare.

Men det finns röster som du inte vill stänga ute. När piloten eller en flygvärd talar bör du vara uppmärksam. Det är därför det är så praktiskt att ha olika brusreduceringsnivåer. Med Bose brusreducerande hörlurar 700 och QuietComfort® öronsnäckor får du 11 olika nivåer att välja mellan, inklusive ett konversationsläge för att pausa brusreduceringen när du behöver. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling har ett medvetet läge för att höra vad som händer runt omkring dig som kan aktiveras med en knapptryckning.

Problem 3: Flygrädsla

Ogillar du att flyga? Då är du inte ensam. 20 % av den amerikanska befolkningen är så oroliga för att flyga att de undviker både semestrar och arbetsplatser som innebär flygresor, enligt Anxiety and Depression Association of America. Om du lider av flygrädsla, överväg hörlurar med brusreducering. De ger känslan av att befinna sig i en tyst liten bubbla. Dessutom gör de din musik mer verklighetstrogen. Denna kombination gör brusreducerande hörlurar till ett utmärkt alternativ för människor som känner sig stressade eller oroliga. Musik kan nämligen ”göra att pulsen sänks” och därmed även sänka din andningsfrekvens och oro, enligt en artikel från 2019. I en studie från 2017 visade även brittiska neuroforskare att ett visst musikstycke kan minska din ångest med upp till 65 procent. Forskarna lyckades även identifiera världens mest avkopplande låtar. Du kan lyssna på samtliga 10 låtar i denna Spotify®-spellista som har sammanställts av Inc.com-skribenten Melanie Curtin.

Musik och natur är inte det enda alternativet. Då de har Bluetooth-anslutning kan du också använda Bose brusreducerande hörlurar och öronsnäckor till olika appar, till exempel Headspace som guidar dig genom allt från andningsövningar till meditationer.

Problem 4: Svårighet att koppla av

När du befinner dig på ett flygplan är du hela tiden medveten om människorna runt omkring dig. Utrop i kabinen. Serveringen. Det konstanta prasslet av chipspåsar som rivs upp. Plinget när bältesskylten tänds. Killen som hela tiden måste leta efter något uppe i bagagefacket. Fönsterskärmar som skjuts upp och ned. Och upp och ned. Visst kan du gosa in dig i en filt och gömma dig bakom en sovmask, men om du vill skapa en alldeles egen oas är brusreducerande hörlurar det bästa alternativet.

Det handlar inte bara om vilket ljud du stänger ute. Det handlar också om vad du väljer att lyssna på. Med Bose Music-appen kan du enkelt styra musiken. Anslut till flygplanets Wi-Fi för att lyssnade på någonting lugnande från din favoritapp. Eller välj en avkopplande spellista från ditt musikbibliotek.

Bekvämlighet är nyckeln. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling hörlurar och QuietComfort® öronsnäckor använder en avancerad teknik som gör att öronkuddarna sitter på plats även när du slappnar av. Bekväma att använda, oavsett hur lång din flygning är.

Om du bara vill dämpa ljudet från kabinen för att kunna sova fram tills du landar kan Bose Sleepbuds™ II vara lösningen. Till skillnad från andra produkter på den här sidan används de varken till film eller musik. De små öronsnäckorna spelar i stället bara upp lugnande ljud som vaggar dig till sömns.

Oavsett hur du vill tillbringa din tid uppe bland molnen – ta en tupplur, titta på film eller bara koppla av i en egen ljudbubbla – kan brusreducerande hörlurar eller ljuddämpande öronsnäckor göra din resa lite enklare.

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder

RELATERADE PRODUKTER

  Du har valt det maximala antalet artiklar (4) att jämföra.   Maxgränsen på 4 artiklar har uppnåtts   Du kan endast jämföra liknande produkter.   Jämför endast liknande produkter.
(0)
Välj 2 till 4 produkter att jämföra

RELATERADE BERÄTTELSER

Nya hörlurar, nya öronsnäckor och det senaste inom ljud.

Köptips: hörlurar med brusreducering

Arbeta hemifrån som ett proffs

Är Bose hörlurar bra för resor?

Ja. Bose hörlurar är det perfekta resesällskapet då de stänger ute oönskat ljud och ger en mer njutbar ljudupplevelse.

Vad är resehörlurar?

Resehörlurar är hörlurar som har utformats för att vara enkla att ta med och använda när du är på språng, oavsett om du reser med flyg, tåg eller bil.

Vilka funktioner behöver resehörlurar ha?

Om du är på jakt efter ett par resehörlurar, titta på brusreducering, komfort, hållbarhet, batteritid och hur enkla de är att ta med.

Vad gör brusreducering i resehörlurar?

Brusreducerande resehörlurar är utformade för att stänga ut ljudet omkring dig, vilket gör det enklare att njuta av både film och musik i högljudda miljöer.

Finns det resehörlurar med inbyggd mikrofon för telefonsamtal?

Ja. Våra hörlurar är utrustade med inbyggda mikrofoner som låter dig ringa telefonsamtal när du är på språng.              

Kan resehörlurar laddas medan man är på språng?

Ja. Många resehörlurar kommer med ett laddningsfodral som kan ladda dina hörlurar när du är på språng – perfekt för längre resor.

Är brusreducerande hörlurar bra för resor?

Ja. Våra brusreducerande hörlurar är perfekt lämpade för resor då de stänger ute motorljudet och gör det enklare att koppla av, oavsett om du reser med flyg, tåg eller bil.

Kan brusreducerande hörlurar för arbetsplatsen även användas för resor?

Ja. Brusreducerande hörlurar för arbetsplatsen är perfekt lämpade för resor då de stänger ute motorljudet, oavsett hur du reser.