UPPTÄCK VÄRLDENS BÄSTA BRUSREDUCERING: QUIETCOMFORT® EARBUDS II MED EN 90 DAGARS RISKFRI PROVPERIOD. MER INFORMATION

Så här gör brusreducerande hörlurar flygresan bättre

Man kan råka ut för många problem på flygresor, men brusreducerande hörlurar kan vara räddningen.

Så här gör brusreducerande hörlurar flygresan bättre

Oavsett var du ska, kan du räkna med att flyget tar dig dit snabbt. Men inte tyst.

Det insåg Dr Amar Bose ombord på en flygning från Zürich till Boston år 1978. Sedan 1963 hade flygbolag levererat ljudunderhållning till flygresenärerna via pneumatiska hörlurar – rörformade headset som såg ut som stetoskop. Men i slutet av 1970-talet började man att byta ut de pneumatiska hörlurarna mot elektroniska. När Dr. Bose satte på sig sitt första par på väg till Boston, blev han både entusiastisk och besviken. De elektroniska hörlurarna kunde leverera överlägset ljud till flygresenärerna, men flygplanskabinen var för bullrig för att man skulle kunna höra det.

Dr. Bose fick en ljuduppenbarelse: Med hjälp av grundläggande fysik utvecklade han ett headset med en mikrofon som identifierar externt ljud, och elektronik som genererar en likvärdig och motsatt signal som stoppar oönskat ljud innan det når lyssnarens trumhinnor. De första brusreducerande hörlurarna var födda.

Idag finns det en hel arsenal av brusreducerande hörlurar för resor i alla möjliga former och storlekar. Och även om de inte kan stoppa den som sitter bakom och sparkar på din stolsrygg eller lukten av fisk på rad 34, är de perfekt lämpade för att lösa de fyra vanligaste problemen som kan uppstå under en flygres.

Problem 1: Ljudnivå i kabinen

Ett av flygplansljuden som inspirerade Dr. Bose till att skapa hörlurar med brusreducering var det ständiga bruset i alla flygplanskabiner. En blandning av motorns surrande, vindens vinande och luftkonditioneringens brus fyller passagerarnas öron med en mjuk men stadig ström av vitt brus som gör det svårt att lyssna på underhållning ombord, som TV och filmer. Det kanske är anledningen till att brusreducerande hörlurar har blivit lika vanliga ombord ett flygplan som t.ex. bärbara datorer och kaffekoppar. Headphones 700 och QuietComfort ® 35 II trådlösa hörlurar är inte bara kända för sin förmåga att utplåna ljudet från kabinen, utan även för att ge förstklassigt ljud. Eftersom båda alternativen levereras med en extrakabel kan du ansluta hörlurarna till planets underhållningssystem. Oavsett om du är sugen på musik, film, TV-program eller en poddsändning kan du njuta av klart och levande ljud. Och det bästa av allt är att du inte behöver hålla volymen obekvämt hög för att uppskatta innehållet. Även om killen som sitter bredvid gör intrång på ditt personliga utrymme kan du åtminstone försvinna in i din egen lilla ljudbubbla. Tänk bara på att när du slutligen tar av dig hörlurarna kan du bli lite förbluffad över hur högt ljudet i flygplanskabinen är!

Om du tycker att våra otroligt populära True Wireless in-ear-hörlurar (TWIE) är extra spännande, är det Bose QuietComfort ® Earbuds som gäller. De här kompakta öronsnäckorna ger fylligt och verklighetstroget ljud och brusreducerande prestanda och är lika effektiva som traditionella over-ear-hörlurar. Och på flygningar upp till 6 timmar räcker en enda batteriladdning mer än nog och hela vägen fram. På längre flygresor kan du ladda dem i laddningsfodralet. En snabbladdning på 15 minuter ger hörlurarna ytterligare två timmars batteritid. Det är värt att nämna att eftersom flygplan inte är utrustade med Bluetooth®-underhållningssystem är inga TWIE-hörlurar på marknaden kompatibla med det innehåll som finns tillgängligt på flyget. Om du vill strömma en film eller två ska du se till att ladda ned innehållet på enheten innan start.

Och för dig som vill ha brusreducerande öronsnäckor – men vägrar att missa filmerna som visas på flyget – rekommenderar vi starkt hörlurarna QuietComfort ® 20 Acoustic Noise Cancelling. Eftersom de här öronsnäckorna är kabelanslutna kan de anslutas till hörlursuttaget. Brusreduceringsfunktionen drivs av batteriet och räcker i upp till 16 timmar utan att du behöver ladda batteriet. Och även om batteriet tar slut kan du ändå lyssna på det du vill med hjälp av kabeln.

Problem 2: Pratsamma stolsgrannar

Researrangören Agoda frågade fler än 10 000 globala resenärer vad de tyckte var de mest irriterande resevanorna, och det absolut värsta irritationsmomentet är högljudda medpassagerare.

För du vet aldrig om du hamnar bredvid tysta Ture eller snacksaliga Sara, så se till att ha med dina brusreducerande hörlurar. Genom att sätta på dig dem ger du din stolsgranne en tydlig visuell signal om att du hellre vill lyssna på musik än prata. Och även om din granne väljer att i stället tjattra med en annan passagerare kan du i lugn och ro lyssna på musik eller en poddsändning, eller titta på film.

Men det finns röster som du antagligen inte bör stänga ute. När piloten eller en flygvärd talar bör du vara uppmärksam. Det är därför det är så praktiskt att ha olika brusreduceringsnivåer. Med Bose® 700 brusreducerande hörlurar och Bose QuietComfort® Earbuds har du 11 olika nivåer att välja mellan, inklusive ett konversationsläge som du kan använda för att pausa brusreduceringen när du behöver det. På samma sätt har QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling-hörlurarna ett Aware-läge som du kan aktivera med en knapptryckning för att höra vad som händer runt omkring.

Problem 3: Flygrädsla

Tycker du inte om att flyga? Du är inte ensam. Enligt Anxiety and Depression Association of America är 20 % av den amerikanska befolkningen så oroliga för att flyga att de undviker semestrar som kräver en flygresa eller undviker att tacka ja till jobb som innebär flygresor. Om du lider av flygfobi, överväg hörlurar med brusreducering. De skapar egna tysta bubblor. Dessutom gör de musiken mer verklighetstrogen. Den här viktiga kombinationen kan göra brusreducerande hörlurar till ett utmärkt alternativ för människor som känner sig stressade eller oroliga. Enligt den här artikeln från 2019 kan musik ”göra att pulsen sänks” och därmed även din andningsfrekvens och oro. Och i en studie från 2017 visade brittiska neuroforskare på samma sätt att ett visst musikstycke kan minska ångest med upp till 65 %. De har också kommit fram till att de här 10 låtarna är de mest avkopplande i världen. Du kan lyssna på alla de 10 låtar som ingår i en kostnadsfri Spotify®-spellista som har sammanställts av Inc.com-författaren Melanie Curtin.

Musik och natur är inte det enda alternativet. Eftersom de har Bluetooth-anslutning kan du också använda Bose brusreducerande hörlurar och öronsnäckor för att lyssna på mobilappar, t.ex. Headspace, som vägleder dig genom andningsövningar eller till och med guidade meditationssessioner.

Problem 4: Problem med att koppla av

När du befinner dig på ett flygplan är du hela tiden medveten om människorna runt omkring dig. Informationsmeddelanden. Serveringen. Det konstanta prasslet när jordnötspåsarna rivs upp. Plinget när bältesskylten tänds. Killen som hela tiden måste leta efter något uppe i bagagefacket. Rullgardiner som skjuts upp och ned. Och upp och ned. Visst kan du gosa in dig i en filt och gömma dig bakom en sovmask, men om du verkligen vill skapa en alldeles egen oas är brusreducerande hörlurar det enda som funkar.

Det handlar inte bara om vilket ljud du stänger ute. Det handlar också om vad du väljer att lyssnar på. Med Bose Music-appen kan du enkelt styra musiken. Anslut till flygplanets Wi-Fi ®-system för att strömma en lugnande station från din favoritmusikströmningstjänst. Eller välj en chillspellista från ditt eget musikbibliotek.

Bekvämlighet är nyckeln. QuietComfort ® 20 Acoustic Noise Cancelling-hörlurar och QuietComfort® Earbuds har en avancerad öronsnäcksteknik som gör att de sitter på plats även när du slappnar av. Oavsett hur lång din flygning är kan du bära dem utan obehag.

Om det enda du vill är att dämpa ljudet i kabinen så att du kan somna och sova tills du landar kan Bose Sleepbuds™ II vara lösningen. Till skillnad från andra produkter på den här sidan strömmar de inte musik, filmer eller poddsändningar. De här små öronsnäckorna spelar bara upp lugnande ljud som vaggar dig till sömns.

Men oavsett hur du vill tillbringa din tid uppe bland molnen – ta en tupplur, titta på film eller bara koppla av i en egen ljudbubbla – kan brusreducerande hörlurar hjälpa dig att göra det.

Produkttillgänglighet kan variera mellan olika länder

RELATERADE BERÄTTELSER

Nya hörlurar, nya öronsnäckor och det senaste inom ljud.

Köptips: brusreducerande hörlurar

Arbeta hemifrån som ett proffs