NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.
Butiker Kundvagn

KRAFTFULLT LJUD

På Bose skapar vi inte produkter bara för att göra vinst. Vi tror på att hjälpa människor att nå sin fulla potential med hjälp av kraftfullt ljud.

Janay Harding använder Bose Sport Earbuds när hon tränar

SÅ BLIR DU OHEJDBAR

Den första berättelsen i vår serie om kraftfullt ljud handlar om hur tystnaden med Bose brusreducering hjälper dig att uppnå ett inre lugn. På andra platser på vår webbplats kan du även utforska tre sätt för hur musik kan göra ditt liv bättre. Följande berättelse handlar om hur Bose-ljud kan få dig att känna dig ohejdbar.

Janay Harding använder Bose Sport Earbuds när hon tränar

”Jag lyssnar på musik varje dag. Du kan verkligen påverka din mentala inställning på det sätt du vill.”

Janay Harding är en växande stjärna inom MMA (Mixed Martial Arts). Hon har varit professionell utövare sedan 2014 och har rest runt i världen med Bellator MMA, en ledande kampsportsarrangör. Musik spelar en viktig roll i hennes liv både i och utanför ringen. ”Jag lyssnar på musik varje dag”, säger Janay. ”Oavsett om jag sitter i bilen, tränar, är hemma, försöker sova – oavsett vad jag gör har jag musik omkring mig hela tiden. Den har verkligen hjälpt mig i mitt privatliv och i mitt liv som idrottare. Du kan verkligen påverka din mentala inställning på det sätt du vill.”

”Det är viktigare att vara uppmärksam och klar i huvudet än aggressiv och arg.”

Janays musikval när hon tränar återspeglar hennes mentala inställning. ”Något jag har lärt mig är att min stil är lite annorlunda”, säger hon. ”Jag föredrar att vara lugn och samlad än att uppumpad och aggressiv. Jag tror att många ser MMA-kamp som något barbariskt. Men samtidigt är det som ett schackspel. Jag måste hela tiden tänka. Och för mig är det viktigare att vara uppmärksam och klar i huvudet än aggressiv och arg.”

Janay Harding tränar vid havet

”Jag använder låtar som får mig att må bra och känna mig positiv och så tar jag med mig den energin in i kampen.”

Musiken blir en del av övergången från träning inför kamp till själva kampen. ”Jag väljer oftast ut några låtar som jag verkligen gillar”, säger Janay ”och börjar skapa en spellista, så när jag kommer till tävlingsveckan är det bara bra vibbar och positiv energi. Jag kan verkligen använda sådana låtar som får mig att må bra och känna mig positiv och så tar jag med mig den energin in i kampen.”

”Jag påminner mig själv om att jag är värd att vara här och att jag har förtjänat min plats här.”

När det är dags att gå in i ringen är hennes musik där tillsammans med henne. Janay säger: ”Jag går in med hörlurarna. Jag sitter där och går igenom det jag är bra på. Jag går igenom positiva resultat från träningen. Den plan som vi har och vill genomföra. Och sedan påminner jag bara mig själv om att jag är värd att vara här och att jag har förtjänat min plats här genom att jobba hårt. Och ingen kan ta det från mig. Den enda person som kan göra det är jag.”

Janay Harding som barn när hon spelar gitarr

”Musik var en ständig del av mitt liv när jag växte upp.”

När Janay inte är på resande fot är Australien den plats som är hemma för henne. Hon föddes i Nya Zeeland, var enda barnet och uppfostrades av en ensamstående mamma – och av musik. ”Musik var en ständig del av mitt liv”, säger Janay. ”Mamma var så klart så engagerad som hon kunde vara och hon älskar verkligen musik också, så vi hade helt enkelt alltid musik på.” När Janay var ungefär 10 år började hon träna karate. Efter att ha tagit svart bälte och deltagit i turneringar upptäckte hon MMA. När hon var klar med skolan bestämde hon sig för att göra sitt fritidsintresse till något att leva på. ”Jag fick definitivt min självständighet från mamma och min uppväxt – bara att vara oberoende. Jag tror att det har gjort stor skillnad och att det förmodligen är skälet till att jag har lyckats så bra inom MMA.”

”När jag går in i buren representerar jag mig själv och alla före mig.”

Allt eftersom Janay har blivit äldre har hon blivit mer intresserad av sin familjebakgrund. Hon har maoripåbrå, på sin framlidne fars sida. Genom musiken håller hon kontakten med sin kultur. ”Musiken är en stor del av att vara maori – i vår kultur, vår dans och vår religion. När jag lyssnar på den musiken påminns jag definitivt om att använda mig av mina förfäders styrka. Så varje gång när jag går in i buren är det jag och alla före mig. Och jag tror att det gör enorm skillnad.”

Janay Harding i buren

”Ingenting hindrar mig från att bli världsmästare och uppnå allt jag vill uppnå.”

Hon är övertygad om att hon kommer att uppnå större saker i framtiden. ”Jag drömmer definitivt om att bli världsmästare”, säger Janay. ”Inom MMA får du uppleva massor av upp- och nedgångar. Men när allt kommer omkring tror jag att jag verkligen har kunnat ta mig igenom motgångar och fokusera på mina mål. Så ingenting hindrar mig från att bli världsmästare och uppnå allt jag vill uppnå i min karriär. Och jag tror att det är det som verkligen motiverar mig under sådana där tuffa dagar, att jag kommer att vara bra oavsett vad som händer, och jag måste verkligen hålla fast vid den inställningen.”

Janay Harding använder Bose Sport Earbuds när hon tränar
Bose chefstekniker Mike D'Agostino med Bose Noise Cancelling Headphones 700

”Vi vet att den främsta anledningen till att folk köper Bose-produkter är att de vill ha fantastiskt ljud.”

När Janay tränar inför en match använder hon Bose Sport Earbuds. Mike D'Agostino är chefstekniker på Bose och arbetade med att utveckla öronsnäckorna, särskilt med ljudet. ”Vi sätter våra kunder i första rummet”, säger Mike. ”Vi vet att den främsta anledningen till att folk köper Bose-produkter är att de vill ha fantastiskt ljud. Det innebär att varje gång vi lanserar en ny produkt förväntar de sig att den ska vara minst lika bra som den föregående produkten, om inte bättre.”

”Om jag sätter in de här öronsnäckorna och sätter på musik som jag älskar får jag energi av det jag hör.”

Enligt Mike var inte målet med Bose Sport Earbuds att göra något för de som hatar att träna och måste lyssna på något medan de gör det. Målet var istället att göra något som kunde kickstarta träningen även om du inte var redo för det. Mike säger: ”Vårt mål var att du skulle tänka: ”Om jag sätter in de här öronsnäckorna och sätter på musik som jag älskar får jag energi av det jag hör. Det får mig att börja röra på mig. Det gör att jag vill träna eller träna längre. Eller springa ett varv till eller göra ett set till eller en repetition till.” Det hände mig flera gånger när vi arbetade med öronsnäckorna, att jag kontrollerade en ny justering av produkten och satte på ett nytt album som jag just hade upptäckt, och det fick mig att känna mig full av energi. Och jag stack då från källarkontoret och ut på en löprunda. Arbetet med produkten fick mig att använda produkten. Det är mitt jobb, eller hur?”

Triple Black Bose Sport-öronsnäckor

”Vi kommer aldrig att sluta försöka skapa saker som låter bättre.”

Precis som Janay känner att inget kan hindra henne från att nå sin dröm om att bli världsmästare känner Mike detsamma för det han gör. ”Vårt existensberättigande är att ge dig fantastiskt ljud”, säger han. ”Vi kommer aldrig att sluta försöka skapa saker som låter bättre. Och vi kommer aldrig att sluta försöka göra ditt liv bättre genom att ge dig bästa möjliga ljud.”

RELATERADE PRODUKTER

  Du har valt det maximala antalet artiklar (4) att jämföra.   Maxgränsen på 4 artiklar har uppnåtts   Du kan endast jämföra liknande produkter.   Jämför endast liknande produkter.
(0)
Välj 2 till 4 produkter att jämföra