NU FINNS NYA PRODUKTER! TITTA PÅ DEM.
Butiker Kundvagn

Hur Bose Music Amplifier förenar analogt och digitalt ljud

Kanske har du precis återupptäckt alla dina CD-skivor som ligger i en låda i källaren eller kanske du tillbringar helgerna med att bläddra igenom album i en skivbutik. Ju fler olika ljudformat du har, desto svårare kan det vara att hitta ett enda sätt att spela upp dem. Du kanske har en dammig CD-spelare på hemmakontoret, en skivspelare i vardagsrummet och en smart Bluetooth®-högtalare i köket för att strömma dina favoriter.

Med nya Bose Music Amplifier, som kommer senare den här månaden, kan du förena dina analoga och digitala musiksamlingar och -utrustning, så att du enkelt hittar dem – och på ett och samma ställe.

Analogt kontra digitalt ljud

Vinylskivor, ljudkassetter och till och med Stereo 8 är alla analoga inspelningar, medan CD-skivor, MP3-filer och alla låtar du strömmar från datorn eller en musiktjänst är digitala. Men vad betyder det egentligen, och hur påverkar det din möjlighet att njuta av musik?

Utan att gå allt för djupt in i det tekniska så är skillnaden mellan analoga och digitala format hur ljudsignalerna spelas in, översätts och lagras. Vid analoga inspelningar överförs ljudvågor till magnetband i sin ursprungliga analoga form. Med digital teknik omvandlas de analoga vågorna till binära tal – ettor och nollor – som sedan lagras på en hårddisk, skiva eller annan enhet.

Bose Music Amplifier på ett bord
Skivspelare på ett bord

När du spelar upp en vinylskiva behöver ljudvågorna inte omvandlas från binära tal. De spelas upp så som de spelades in, så det du hör kan vara en mer exakt återgivning av det som spelades in. Men det finns även en nackdel. Vinylinspelningar kan till exempel även ha knäppar, knaster och brus när du spelar upp dem, eftersom den fysiska inspelningen ofta skadas och försämras med åren. Magnetband kan också försämras med tiden.

Digitala inspelningar är i allmänhet renare och håller sig så längre. Faktum är att de kan vara för evigt om de används via en strömningstjänst eller lagras på en enhet. Dessutom är digital musik mycket enklare att hantera och underhålla, och passar nästan perfekt i ett mobilsmart samhälle.

Efter hand som tekniken förbättras blir skillnaden i ljudkvalitet allt mindre tydlig, men vissa lyssnare – särskilt vinylpurister – föredrar kanske fortfarande den värme och det djup som vinylskivor kan ge.

Förena analogt och digitalt

När digital musik blev dominerande under de senaste två decennierna förpassades analoga samlingar i hög grad till vindar, källare eller till och med skräphögar. Men med Bose Music Amplifier kan du nu förena dem till en enda lycklig familj igen.

Förstärkaren kan hantera både analoga och digitala format. Med RCA-ingångarna kan du ansluta externa enheter som skivspelare*, CD-spelare och kassettdäck, medan Wi-Fi®-funktionerna kan ansluta till ditt molnbaserade musikbibliotek, strömningsplattformar och onlineradiokanaler. Och precis som andra Bose Wi-Fi-aktiverade smarta högtalare styr du musiken från din mobila enhet via en Bluetooth-anslutning med Bose Music-appen, Apple AirPlay, Chromecast eller Spotify Connect. Detsamma gäller för din surfplatta eller dator. Bose Music Amplifier har även en Ethernet-port för möjlig anslutning med kablar till ditt hemnätverk och en optisk ingång.

* Förförstärkare kan krävas. Ingår ej.

Vy framifrån och bakifrån av Bose Music Amplifier

Förstärkaren kan hantera både analoga och digitala format. Med RCA-ingångarna kan du ansluta externa enheter som skivspelare*, CD-spelare och kassettdäck.

Håller igång musiken

Bose Music Amplifier har stöd för två par passiva högtalare, bland annat fristående golvhögtalare, bokhyllehögtalare eller bordshögtalare, takmonterade eller väggmonterade högtalare som Virtually Invisible® 791 takhögtalare II, eller utomhushögtalare som 251® utomhushögtalare. Huvudhögtalare har egna inbyggda förstärkare och behöver därför inte en separat förstärkare. Om dina högtalare inte behöver anslutas till ett vägguttag, så behöver de en förstärkare för att driva dem.

Du kan även använda Bose Music Amplifier till att anpassa ljudupplevelsen ytterligare med två ljudutjämningskontroller. Med Bose Music-appen kan du justera bas- och diskantnivåerna, beroende på dina personliga preferenser eller vilken typ av musik du lyssnar på, oavsett om det är smäktande toner från en akustisk sångare-låtskrivare eller häftiga beats du tagit med dig från Ibiza.

Nu är det dags att hämta upp lådorna med CD-skivor från källaren, plocka fram vinylexemplaret av skivan du aldrig trodde du skulle hitta och skapa din ultimata spellista på en strömningstjänst. Bose Music Amplifier kan förena all din musik, så att du inte längre behöver välja mellan analogt och digitalt ljud – som nu kan leva i harmoni tillsammans.

Närbild på Bose Music Amplifier
Bose Music Amplifier med en smartphone och smarta högtalare från Bose

När Bose Music Amplifier anländer kommer du att kunna förena all din musik och behöver inte längre välja analogt eller digitalt ljud.

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

RELATERADE PRODUKTER