Ljudblockering och brusreducering

Vilka är de viktigaste skillnaderna mellan de olika typerna av brusreducerande teknik?

Vilka är de viktigaste skillnaderna mellan de olika typerna av brusreducerande teknik?

Om du är på jakt efter ett par nya hörlurar kommer du förmodligen att stöta på ett antal tekniska begrepp som låter ungefär likadana men är tillräckligt olika för att du ska bli förvirrad. Vill jag reducera brus eller blockera ljud? Och är det egentligen någon skillnad? Svaret är ja. Det är viktigt att du vet vilka begrepp du ska leta efter för att hitta rätt teknik, den produkt som bäst motsvarar förväntningarna och som, förhoppningsvis, ger dig den upplevelse du vill ha. Oavsett om du vill ställa in och fokusera eller drunkna i världen, är vi här för att hjälpa dig på rätt spår.

Det finns en mängd teknisk jargong som blandas friskt, men inte borde göra det. Vi ska reda ut förvirringen med några enkla, tydliga förklaringar. Vi har delat in det i två specifika metoder för att hantera oönskat ljud i hörlurar eller öronsnäckor – brusreducering och ljudblockering. Vi ska förklara vad det är, hur de skiljer sig åt och när de passar bäst – utan att bli alltför tekniska och få dig att tappa koncentrationen.

Man som använder dra-kontrollerna på Bose Sport Earbuds

LJUDBLOCKERING

Kallas även passiv brusreducering eller ljudisolering

Ett begrepp som ljudblockering låter som en högteknologisk lösning, men är faktiskt inte alls så avancerat. Ljudblockering kan vara så enkelt som att stoppa fingrarna i öronen. Prova nästa gång du hör en siren och lägg märke till hur det skapar en fysisk barriär mellan dig och det störande ljudet. Det här kallas passiv brusreducering, ett annat begrepp du förmodligen kommer stöta på. Allt som täcker dina öron kan passivt blockera oljud. Det finns inget elektroniskt med passiv brusreducering, det finns alltså ingen inbyggd teknik eller mikrofon och inget som ska slås på.

Hur lågteknologiskt ljudblockering än är så är det en viktig del i designen av hörlurar eftersom det, om det utförs rätt, är den första försvarslinjen mot oönskade ljud. Det är därför som bra passform på en öronkåpa eller en perfekt utformad öronsnäcka kan utgöra en stor skillnad i prestanda. I det här fallet handlar vetenskapen mer om biologi än teknik. Det mänskliga örat finns i så många former och storlekar som måste studeras, mätas och testas. Vi har skannat hundratals i jakt på bättre passform och komfort för att säkerställa optimal ljudblockering. De senaste StayHear™ Max-öronkuddarna på våra True Wireless-öronsnäckor är ett bevis på hur viktigt det är att den mänskliga utformningen vägs in i innovationerna.

Med andra ord: Även om ljudblockeringen är effektiv måste den fungera tillsammans med en teknik, som aktiv brusreducering, för att ge dig en mer sofistikerad lösning.

Kvinna som använder sin smarttelefon med trådlösa QuietComfort 35 II-hörlurar

BRUSREDUCERANDE

Kallas även aktiv brusreducering eller aktiv ljudreducering

FUNGERAR BÄST FÖR:

Flygplansikon

RESOR

Kontorsbyggnadsikon

ARBETE/FOKUSERING

Bussikon

PENDLING

Brusreducering är ett vanligt begrepp och kan vara det du letar efter. Det skiljer sig från ljudblockering och passiv reducering eftersom det har aktiv teknik. Bose var först med Acoustic Noise Cancelling™ eller ANC i hörlurar när vi uppfann kategorin för över 20 år sedan – något som för alltid kommer förknippas med vårt varumärke. Vi skulle kunna prata ANC hela dagen, men vi nöjer oss med grunderna.

Brusreducerande hörlurar har strömsatt teknik, vilket innebär att det krävs energi (som ett laddningsbart batteri) för att de ska fungera. Kom ihåg att du även utan ström får den fysiska fördelen med ljudblockering bara genom att bära hörlurarna. När du slår på dem sätter tekniken igång.

Hur fungerar brusreducering?

Brusreducerande hörlurar övervakar ljudet omkring dig och förhindrar att oönskat ljud når dina öron. Miniatyrmikrofoner i kåporna eller öronsnäckorna lyssnar på de yttre ljudfrekvenserna och sänder ut den exakt motsatta signalen för att effektivt ”stänga ute” båda uppsättningarna av ljud när ljudvågorna kolliderar. Våra akustiktekniker förklarar att det är lite mer komplicerat än så eftersom batterikraft, signalbearbetning och ljudblockering alla samverkar för att skapa det större system som utgör ”brusreducering”. Men du fattar, eller hur?

När ljudblockering är en fysisk barriär för att hålla ute ljud sker brusreduceringen tyst i bakgrunden och skapar en ”ljudbarriär”.

När är det bäst att bära brusreducerande hörlurar eller öronsnäckor? Den här tekniken är perfekt för situationer när du verkligen vill kunna lyssna på musik, ljudböcker, poddsändningar, program eller filmer utan att störas av yttre ljud. Brusreducerande hörlurar håller på att bli en del av vardagen, fler och fler använder dem för arbete, samtal, resor och för att kunna fokusera när de är hemma.

Brusreducerande ljudvågor i Bose Noise Cancelling Headphones 700

Vi hoppas att vi har kunnat reda ut skillnaderna mellan ljudblockering och brusreducering. Nu när du har rätt begrepp handlar rätt teknik om hur och var du vill hantera ljuden omkring dig.

Produkttillgängligheten kan variera mellan olika länder.

RELATERADE PRODUKTER

  Du har valt det maximala antalet artiklar (4) att jämföra.   Maxgränsen på 4 artiklar har uppnåtts   Du kan endast jämföra liknande produkter.   Jämför endast liknande produkter.
(0)
Välj 2 till 4 produkter att jämföra
Så här väljer du de bästa hörlurarna och öronsnäckorna med brusreducering
Köptips: brusreducerande hörlurar
Man med QuietComfort 45-hörlurar i kontorsmiljö
De bästa hörlurarna och öronsnäckorna för kontoret