NYE PRODUKTER ER HER! SJEKK DEM UT.

DE BÄSTA ÖRONSNÄCKORNA OCH HÖRLURARNA FÖR KONTORET

Så kan vår brusreduceringsteknik hjälpa dig när det är dags att börja jobba på kontoret igen

En sak som många av oss inte har saknat medan vi har jobbat hemifrån är alla distraherande ljud som kan uppstå på ett kontor, särskilt om man har vant sig vid att själv kunna bestämma vad man vill höra och inte höra.

Nu när många av oss återigen börjar jobba på kontoret behövs riktigt bra öronsnäckor och hörlurar för att motverka nya ljud som brummande kylskåp, kaffebryggare och kollegor som snicksnackar. Och för att inte tala om allt pendlande till och från jobbet, med tutande bilar, brusande trafik och dundrande tåg och bussar.

Brusreducerande hörlurar och öronsnäckor kan hjälpa dig att lösa dessa problem och underlätta övergången till kontorsarbete. Våra bästa öronsnäckor för kontoret neutraliserar ljuden från omgivningen, istället för att bara dämpa dem. Den aktiva brusreduceringstekniken hjälper dig att bibehålla en hög produktivitet och fokus på arbetet. Så här gör du:

Man med QuietComfort 45 Headphones i kontorsmiljö

Så fungerar brusreduceringstekniken

Man med Bose QuietComfort Earbuds

När du använder hörlurar med aktiv brusreducering (ANC, active noise cancellation) behöver du inte hela tiden höja volymen för att överrösta ljudet från omgivningen, till skillnad från traditionella hörlurar. Istället plockar de upp omgivningsljudet genom små mikrofoner som sitter inbäddade i hörlurarnas öronkåpor och sänder sedan ut en frekvens i motsatt riktning mot omgivningsljudets frekvens, vilket gör att omgivningsljudet neutraliseras istället för att dämpas.

De skapar en skyddande bubbla för dina öron och gör att du helt kan fokusera på det som är viktigt. På vissa brusreducerande hörlurar kan du dessutom reglera reduceringsnivån så att du själv kan välja hur mycket av omgivningens ljud du vill släppa in. Även om du inte lyssnar på något i de trådlösa brusreducerande hörlurarna kan det ändå vara skönt att ha dem på eftersom de kan minimera de olika kontorsljuden markant.

Ljud som går in och ut i Bose Noise Cancelling Headphones 700

Ökad produktivitet

Bose QuietComfort Earbuds och laddningsfodral på ett bord
Bose QuietComfort® Earbuds

Bose QuietComfort® Earbuds
Mer information

Man med Bose Noise Cancelling Headphones 700 på jobbet

När vi jobbar hemifrån blir vi inte hela tiden avbrutna av olika slags kontorsaktiviteter och det är lättare att bibehålla både fokus och produktivitet – en av de största utmaningarna med att börja jobba i kontorsmiljö igen. Det här har uppmärksammats av Världshälsoorganisationen, som i en rapport har skrivit att det är uppenbart att när en uppgift omfattar auditiva signaler, har även ljud med en intensitet som är tillräcklig för att dämpa eller överrösta dessa signaler en störande effekt. Nya plötsliga ljud verkar också distraherande och störande.

Brusreducerande hörlurar och öronsnäckor kan motverka distraktioner i kontorsmiljö. En smidig arbetsdag utan stress orsakad av störande ljud kan leda till bättre produktivitet och större koncentrationsförmåga, särskilt för personer som arbetar i öppna kontorslandskap där andra rör sig och pratar.

Man med QuietComfort 45 Headphones i kontorsmiljö
Bose QuietComfort® 45 Headphones

Bose QuietComfort® 45 Headphones
Mer information

Ny, förbättrad affärsteknik

Dessutom har nya tekniker och rutiner dykt upp under pandemin och många av dem medför ett större behov av brusreducerande hörlurar. De senaste åren har exempelvis Zoom blivit en populär videoplattform för digitala möten och evenemang både på och utanför kontoret. Enligt BBC ökade faktiskt Zooms försäljning med 370 % under det sista kvartalet 2020, jämfört med samma period föregående år. Företaget förväntar sig att försäljningen kommer att öka med över 40 %, dvs. totalt 3,7 miljarder dollar under 2021.

Oavsett om du använder Zoom, FaceTime, Google Meet eller en annan ljudbaserad kommunikationsplattform, är det viktigt att kunna kommunicera utan att bli störd av omgivningen. Det understryker behovet av riktigt bra brusreducerande öronsnäckor och hörlurar för telefon- och videosamtal. Utanför hemmakontorets lugna och tysta vrå behövs brusreducerande hörlurar för att du ska kunna kommunicera med exempelvis kunder och medarbetare online och på tydligast möjliga sätt.

Hälsosamma ljudnivåer

Traditionella öronsnäckor eller hörlurar fungerar bra om du vill dämpa omgivningens ljud med hjälp av en tät försegling eller överröstande musik. Men när ljuden från kontoret eller andra externa ljud tilltar och penetrerar koncentrationsbubblan reagerar vi vanligtvis med att höja volymen, vilket i sin tur kan leda till att trumhinnorna överbelastas.

Med hörlurar med aktiv brusreducering och de bästa öronsnäckorna för telefonsamtal kan man istället neutralisera störande ljud. Att reducera det störande ljudet kan ge ett långsiktigt skydd som dessutom hjälper dig bibehålla koncentrationsförmågan och produktiviteten under en längre period. Detta gäller särskilt för personer som har tillbringat över ett år utanför en traditionell kontorsmiljö, eftersom arbetsplatsljud då kan verka högre än någonsin.

QuietComfort 45 Headphones på ett skrivbord
Kvinna med Bose Noise Cancelling Headphones 700 på jobbet
Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling Headphones 700
Mer information

Mindre stress, bättre hälsa.

”Ljud är en icke-specifik stressfaktor som aktiverar det autonoma nervsystemet och endokrina signaler”, enligt en rapport från 2018 publicerad av US National Library of Medicine. Konstant höga nivåer av omgivningsljud kan så småningom leda till ”icke-auditiva effekter”, inklusive kronisk stress.

Personer som tillbringar minst 40 timmar per vecka på kontoret riskerar att utsättas för denna typ av stress, kanske utan att ens inse det. Med brusreducerande hörlurar kan du avvärja och bättre kontrollera ljudmiljön. Minskade stressnivåer medför en uppsjö av fördelar, inklusive ökad produktivitet och bättre koncentrationsförmåga.

Att återvända till kontoret efter att ha varit borta så länge kan medföra många fördelar för företaget, men det är viktigt att inte låta nackdelarna motverka fördelarna. Istället kan man överväga att göra hörlurar och öronsnäckor med aktiv brusreducering till en del av kontorsutrustningen för att på så sätt underlätta övergången och kombinera fördelarna med hemarbete och kontorsarbete.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 och Bose QuietComfort Earbuds

RELATERADE PRODUKTER

Relaterade berättelser

Så kan du bli mer produktiv på jobbet med hörlurar
Så kan du bli mer produktiv på jobbet med hörlurar
Köptips: brusreducerande hörlurar
Köptips: brusreducerande hörlurar
De viktigaste skillnaderna i teknik för ljudblockering, brusreducering och ljudmaskering
De viktigaste skillnaderna i teknik för ljudblockering, brusreducering och ljudmaskering